Alanya akyası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında çetinusta tarafından paylaşıldı.

1. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Bu sabah yeğenleri eğlendirmek için bi iskeleye balık tutmaya götüreyim dedim ve çıktım yola. Sabah sabah sülünes aramaktan bütün enerjim bitti. Son çare biraz tavuk göğsü alıp indik iskeleye. Sekiz on tane mırmır ve kuppes tuttuktan sonra gelen bir milanur canlı olarak salladım. On onbeş dakika sonra makina cırcır ötmeye başladı ; bir tasmalama ve yavaşca kıyıya çektim. Ordaki bir teknecinin yardımıyla kepçeledik ve ver elini kara... Kamış ; shimano -makina : ryobi -excusima misina- :angel kiss soft 30mm kurşunsuz tek bir iğne ve balığa alt dudak üst dudak yapıp kıyıdan onbeş metre açığa atıldı...yer alanya iskele. Deniz sakin hava açık saat 11.30

2. ihaiha

ihaiha özgür demirel

Favori Kamış:
    SHİMANO CATANA
    Favori Makine:
    OKUMA TRİO SPİN
    En İyi Avı:
    3.3 KG LEVREK
    ellerinize sağlık..süper av..çok yakışıklıymış akya

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    havaya bak yaa:) biz burda yağmurdan başımızı kaldıramadık alanya günlük güneşlikmiş:) yakın zamanda o iskeleye kahvaltı yapmıya geleceğim..harbour cafe:hungry:

avınız için tebrik ederim:) o balığın adıda akya..ama alanya akyası deyil:) ılıman olan her denizde var bu balıkdan..bizde daha çok çıplak diye tabir ediliyor,,esasen akya deyince o sarı kuzu akla geliniyor:) su üstü sahte ile tutması çok zevkli,,tadı biraz yavan:hungry:

4. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Detay : pazar günleri hava açık olduğu zaman alanya iskelesinde kalabalıktan dolayı av yapılabilecek mevkii bulmak zor olur onun için biraz erken gittim ve yanımda dört tane daha makine getirdim. Bu diğer makineleri yemsiz bir vaziyette sağıma soluma serpiştirdim ve başlarına da yeğenleri yerleştirdim çünkü canlı yemle atılan balık ve onu yakalayan predatör çok fazla geziniyor ve oltaları karıştırıyor ve avın verimsiz geçmesine sebep oluyorlar. Biraz kalleşce bir yöntem ama ayda yılda bir geldiğim bu mevkiye misafirleri getirdiğim için uygulamak zorunda kaldım. Bu arada ayrıca saat oniki civarı bacak gibi bir de levrek gördüm ki baya baya sekiz kilosu vardı. Öküz gibi bir katil geldi ve yüzeye yakın gezen masum kefallerden birini hüplettirken suda bir anafor yarattı. Bu mevkiyi tekrar yoklamam gerekecek

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler abi daha iyileri rast gelsin :)

6. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrikler maşallah gayet güzel

7. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    Bu akya ya en az senin kadar sevindim sanırım. Aylardır bu serserilerin geleceği zamanı bekliyordum. Hoşgelmişler sefa gelmişler..
    Dün çay ağzında saatlerce at- çek yaptım, tık yoktu.

8. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    bu nokta harbour restorantının elli metre ilerisi...
    side akyası yavan olurken alanya akyası çok leziz olur. Hele ben tutmuşsam sazan balığı levrekten daha leziz olur :). Sidede büyük üstad halıcı muzaffer abi ile beraber epey avlanmışlığım vardır. Kış günleri soğuk ve yağmurlu gecelerde oralarda çok ıslandık... kalamarlarla besledik ordaki balıkları :)

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim akya çok güzel, ben bu balığın ve sarıkuyruk akyanın ( kuzu ) avını çok seviyorum, güçlü ve mücadeleci balıklar, daha büyükleri rastgelsin.

10. antalya20

antalya20 alim hakan

Favori Kamış:
    el oltası
    Favori Makine:
    şu an yok
    En İyi Avı:
    kilo kadar yakalayamadım
    Tebrikler güzel av yapmışsınız...:)

11. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    Abi bu balığa marmaris'de trevally(travella) diyolar :) hatta geçen bizde tuttuk raporlarda da var :)

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    rapordaki balık, trevally nin, amcasının oğlunun oğlu:) yani uzakdan akraba..trevally şekil itibari ile daha farklı:)

13. 4443

4443

Tebrikler Çetin abi , canlı yem bırakmak her zaman iyidir ne getireceği hiç belli olmaz , bende böyleyimdir sargoza , çipuraya , mırmıra , minekopa vs . neye gidersem gideyim yanımda avcı takımım hep olur çantamdan çıkmaz , iğneme uygun düşeni hemen salarım suya gerek küçük mırmır gerek kayabalığı gerek küçük sargoz vs.. ne bulursam sevgiler ...