Arkadaşlar mrb lar..2 hafta sonra alanyaya 1 haftalığına tatile gideceğim nasipse...giderken olta takımlarını da yanıma alayım diyorum.gideceğim yer "Alanya Okurcalar mevkiinde, Alara nehrinin denize aktığı noktada" diye yer alıyor adres blgilerinde...şimdi bölgeyi bilen arkadaşlar ordaki avlayabileceğim türler ve takım şekilleri ve yem şekilleri hakkında bilgi verebilirlerse çok sevinirim..ayrıca çeşitli sahteler mevcut,nehirin denize açıldığı nokta umduğum gibi balığı çok olan bir noktadır inşallah...şimdiden çok teşekkürler...
Merhaba, bahsettiğin mevkiide çok sayıda otel ve tatil sitesi olduğu için özellikle gündüzleri pek av yapmak mümkün olmuyor. O bölgede tekne ile akya yakaladıklarına çoğu kez şahit oldum. kıyıdan da mırmır vb. balıkların yakalandığını biliyorum. alara çayında hatırı sayılır derecede yılan balığı olur ama kum ocağının üst taraflarına gitmen gerekiyor. eğer aracın varsa okurcaların çıkışında alarahan tabelası var, o yolu takip edersen 9 km kadar içerde alarahan'a ulaşırsın. yolda orada biter zaten, yayan olarak 1200 mt. kadar yürüyüp alara kalesinin arka tarafına varırsan ve şansında varsa alabalık yakalama ihtimalin var. alarahan'ın önünde de han'ın işletmecileri tarafından oluşturulmuş yapay bir havuzda da ücreti karşılığı alabalık yakalattırılıyor. dalış merakın varsa çimtur'da orca dalış okulu var. orhan hoca işinin ehli bir hocadır ve günde 2-3 kere dalış turları düzenler, oralarda takılırsan zıpkıncı gençlerle de tanışıp daha sağlıklı bilgi alabilirsin. çimturdaki adacığın açığa bakan tarafından da iyi avlar yapıldığına şahit oldum. kıyıdanda kayalık önlerinde iyi balık çıkar. birde okurcalar belediye binasının hizasında kıyıda ki biraz kayalıktır, balıkcılar devamlı dip oltasıyla balık tutarlar. Eğer balık yakalayamayıp da satın almak istersen galeri otel'in sahildeki büfesini çalıştıran vatandaşın buzluğunda donmuş balık herzaman bulunur. (tabii işletmeci değ,şmediyse) umarım önerilerim faydalı olur. Ben o kasabada 3 sene kaldım iş gereği
Alara nehrinden denize dökülmeden önce, köprünün olduğu bölgede çok güzel deniz kefalleri yakalayabillirsiniz.
Nehirin denize döküldüğü yerde, gezer kurşunlu tek iğneli canlı yem ile Levrek alabilirsiniz. Canlı yem olarak küçük çatal kuyruk, namı-diğer yaladerma kullanabilirsiniz. Rastgele.
arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için,yem olarak karides,tavuk göğsü yada istavrit falanmı kullanayım,,burda genelde istavrit kullanıyoruz...Kamil Bey ayrıntılar için ayrıca teşekkürler,,araç var bakalım ya nasip deriz belkide alabalık için
Merhaba Emrah Bey,Bende kısmetse önümüzdeki hafta Alanya Okurcalar mevkinde olacağım.1 haftalık tatil için, sizin tatiliniz nasıl geçti?Umarım güzel avlar yapmışsındır.Önerebileceğiniz yerler varmı?Yem nereden bulabiliriz ve kullandığınız takımlar hakkında bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler, Gokhan