Arkadaşlar!! sizden ufak bir ricam olacak,resimde durumu izah ettim ama yinede özetleyim.Temmuz yirmi gibi Alanya ile Manavgat arasında kalan dilkum tarafına tatil için gideceğiz.Şu meşhur titanik oteline yakın sanırım bu kadar tarif edebiliyorum.Ehh!! bende sizler gibi balık tutma meraklısı olduğum için oltalarımı yanımda götürmessem eksik gitmiş olurum.O bölgeyi iyi bilen arkadaşlardan birkaç tiyo alırsam sevinirim.Sanırım İstanbul gibi değildir orası balık çeşitliliği bakımından zengindir umarım.Ne tür takım ve yem sağlamam lazım yardımlar için şimdiden teşekkürler...
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Ben yine harita yolu ile izah edeyim çünkü konaklayacağımız otel değil,aile dostumuzun orada bir yazlığı olduğu için,belirttiğim tarihte gideceğiz.Resim biraza daha açıklayıcı olmuştur umarım....Tekrar teşekkürler
mevki olarak şanslı olmanıza rağmen balıkların epey bizaman antalya sularında balık olmadığınızı düşündüreceğine emin olun. tür olarak epey bi çeşit olmasına rağmen miktar olarak okadar çok değildir.
Ne yalan söyleyim hiç levrek avı yapmadım.Hangi saatlerde, hangi yem ve olta türü kullanabilirim? Oraya gittimde istanbuldaki arkadaşlara kefal tuttum demek istemiyorum Birde o tarihte avlanması yasak olan balık türü varsa yasağa uymam gerekir tabii..
Yahu arkadaşlar!! merak etmeyin namınızı elinizden alacak türlerden değilim ,altı üstü altı yedi gün misafir kalacağım maksatım aile'me bir gün bile olsa tuttuğum balıklarla jest yapmak.
şaka biyana buralarda balık olursa patır kütür elma toplar gibi toplarsın olmadımı deniz bom boşmuş gibi olur. levrek takımı tariflerine bakın. geceleri canlı balıkla deneyin. mırmır takımlarına bakın geceleri deneyin. o bölge oldukça verimli ama şans mı desem nedenir bilemiyorum onunda yanınızda olması şart
Ozan arkadaşım bilgiler için çok sağol,ilk defa gidilen bir yer için bilgi toplamadan olmuyor bilirsin,işin şans kısmına gelince geçen yaz erdek narlı tarafına tatil için gitmiştim,Orada herkes gece kum solucanı ile mırmır avlarken,ben gündüz vakti yakalıyordum Ehh!! biraz tecrübe ve çok şansım sayesinde...
Erkan Bey Merhabalar, Yazlığın bulunduğu yerin sahilinde mırmır,melanur ve sargoz yakalayabilirsiniz. Saat 10 gibi çıkan rüzgarla calkantı yapan deniz akşama doğru yeniden yatar. Bu saatler arası avın verimli gececeğini sanmıyorum ama onun dışındaki saatlerde iyi av veren yerlerdir. Yem olarak boru kurdu kullanın. Manavgattaki balık malzemecilerin birçoğunda var.Daha iki ay önce kimse boru kurdunu bilmezken şimdi İzmir sadece Manavgata çalışıyor. Sadece bir dükkanda günde 100 pakete yakın yem satılıyor. Sardalye bulabilirseniz tuzlayıp yaprak kurşunlu tek iğneli takımla gece iyi sargoz yakalanır. Bunun için adres yazlıktan sahile inince manavgat tarafına döğru yürüyünce son iskelenin üstü(Riva otel karşısı) . Manavgat yönünde daha ilerlerseniz o yörede Tusan denen mavi çatılı büyük otelin çaprazında eski petrolofisi tesisleri var. Orada bulunan kayalık sığlıklarda akşam üzeri ve sabah erken saatlerde şamandıralı takımla zargana ve kefal avlayabilirsiniz. Yakaladığınız balıklardan birkaçını canlı olarak atma takımında kullanın. Alara çayı yakınlarında sabah ve gece levrek ve lüfer tutabilirsiniz. Şimdiden rastgele
Valla öyle güzel tarif ettiniz ki,boş dönersem babaçi'ye rezil olurum.Bilgilendirdiğiniz için Allah'' sizden razı olsun ne diyeyim..
arkadaşlar merhaba lara ve manavgat arasındaki güzel balık çıkan yerleri iyi bilirim yardım isterseniz her zaman yardımcı olurum .yorumlarınızı bekliyorum