Merhabalar, Yaklaşık 10 gün kalacağım Alanyadan sizlere günlük olarak avlarımı ve doğanın eşsiz güzelliklerini aktaracağım. Bugün ilk günüm olması sebebi ile yaylanın güzel doğasını ve akarsularını sizlerle paylaşmak istedim. Dim çayının orta yerlerinden çekilmiş bu karelerde alabalık yetiştirme çiftlikleri var,yalnız dim çayının her yerinde maalesefki av yapılamıyor. Sizlerle paylaştığım karelerin hangi yöreye ait olduğunu öğrendiğimde eğer av uygun ise inşallah av karelerinide paylaşacağım. Herkese Rastgele
Çok kıskandım. Harika bir yer, doyasıya tadını çıkarmışsındır umarım. Gerçi insan pek doyamaz ama yine de tadını çıkar sonuna kadar. Yılın ilk tatili senin ve bu nedenle senin paylaştıkların ya da paylaşacakların bizim için önemli. (En azından benim için. Bakıp bakıp iç geçirmek için. ) Bu arada tahta köprüler üzerinde de çok dolaşma. Seni oraya başına iş aç diye göndermedik. Allah korusun çöker möker. Dolaşma sen bence. Çayda sanki alabalık var gibi. Doğal ala olmasa bile çiftlikten kaçan gökkuşağı alabalıkları vardır diye düşünüyorum. Yasak olmayan bölgeyi iyice bir araştır bakalım, belki bizim için güzel kareler çıkar. Olmadı otur piknik yap. Ben olsam ordan hiç çıkmam. Ama ben asıl (eğer gidebilirsen) açık deniz hikaye ve fotoğraflarını bekliyorum. İnşallah keyifli bir açık deniz avı yapabilirsin.
Vallahi Sennur doğru diyorsun yaş tahtaya basıcaz gibi Birde terlik felan vardı ayağımda.. Balık var bencede bir tane gördüm gibi ama dedimya işte bakıcaz tebliğe biliyorsun normalde yasak ama bazı bölgeleri hariç. Bu arada derin su takimlarimda yanımda,hazırlıyorum yavaş yavaş. Açık denizden de güzel haberler geldi bugün Uçan kaçan orkinoslar görülmüş
Nasılda imrendim. Doğa, manzara, herşey dört dörtlük. Allah içine sindirsin Cüneyt, böyle bir yerde balık avı yasağı olmasıda senin için şanssızlık olmuş. Müteakip günlerde denizlerden haberlerini bekliyoruz. Herşey harika!
Murat, Aslında tamamen yasak bir yer değil,kısmen bazı bölgelerde yasak uygulanıyor. Alanya Dimçayı ; Dimalacami köyünden başlayıp, akış istikametinde Kuzyaka köyü alt kısmından Yemişlinin tepeden inen sırt ile Kızılca-şehir köyü Karaburun tepeden inen sırtın birleştiği nokta. Sanırım bizim bu yer için yasak yok Ama dedimya yörenin adını öğreneceğim,ona göre oltami alıp gideceğim.
Mehmet, Haftaya Pazar'a kadar inşallah sizlerle Akdenizin eşsiz güzelliklerini paylaşmaya çalışacağım.
Doğusundan batısına, en kuzeyinden en güneyine, işte canım Türkiyem. İyi tatiller dilerim. Bildiğim kadarıyla Dim Çayı'nın bu gezdiğiniz bölgelerinde bir kaç küçük tesis çevresinde yazın olta kiralayıp balık avlattırılıyor. Dim Çayı için Amatör avcılığa kapalı alanda şu an bir baraj yapılıyor olması lazım. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu denilen cinsten bir durum. Aynı şey şu an ülkemizin tüm küçük akarsularında, dağıtılan küçük ölçekli HES lisanslarıyla yaşanıyor. Balık avlamak yasak, suyu kesip, akarsuyun kilometrelerce uzunlukta bölümünü kurutmak serbest. DSİ, Enerji Bakanlığı ve Orman GM. arasında hiç iletişim yok.
Cüneyt abi ben de burada bulunmuştum gerçekten harika bir doğası var,dayım Dim çayında çok güzel alabalıklar tutar,ama yukardaki baraj açılıp sular yükseldiğinde ,(çiftliklerden sıvışan yaramazları ) Resimler çok güzel,teşekkürler,raporlarını da bekliyoruz,iyi tatiller...
Tesekkür ederim Yakup hocam, Bazı bölgelerinde yasak uygulama yok,sanırım dediğiniz gibi barajın yapıldığı kısımlarda bu yasak uygulanıyor.
Erdem, Öncelikle teşekkürler ederim,yarın veya öbür gün yasak olmayan bölgede şansımı deniyeceğim Aslında benim esas hedefim derin su avları ve daha ilerisi acık denizde trolling Kısmet bakalim
Ooo ne oluyor kardeşim bir taraftan Yakup hoca, bir taraftan sen. Strese sokmayın bizi ya, sabah iş var Cüneyt tam da olmak istedigim yerdesin, hep merak etmişimdir Dim çayını. Tadını çıkar olur mu? İyi tatiller, raporlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Cok guzel kareler Cuneyit bey özledim Alanya miMeshur dim cayi,yanliz baraj kaaklari patlamis diye duydum aman dikkat Birde dim cayinda kanuni yasaklar disinda ciftlik ve piknik alanlarinin yasaklari vardir cunku ciftlikten kacan alabaliklarin yakalanmasini istemezler,eskiden adim basi alabalik olan cayda son yillarda canli yoktu bir zehirlenme oldu ve balik kalmadi denize dökuldugu noktadan ilk 7 km alanda eskiden denize yakin bölgede cok guzel levrek ve iri kefal olurdu artik kaldigini sanmiyorum.paylasim icin tesekkurler bekliyoruz raporlari
Cennet ülkemizin cennet kokan toprağından bir kaç kare. Bundan sonra bende sizinle bu güzellikleri paylaşmaya çalışacağım.
Ortalık "kötü"den geçilmiyor kardeşim. Olan var, olmayan var dimi ama? Neyse, Cüneytciğim sen hele şu balıkları bir resimle de keyiflenelim.