Merhabalar, Bugün havanın biraz kapalı olması ve denizin durumun iyi olmamasi sebebi ile sizinle daha önce paylaştığım dim çayının kollarından biri olan kadıpınarı bölgesinde alabalık avlamayı hedefledik. Önce piknik alanı şeklinde olan bir yerde yörenin yerlisi olan bir amca ile uzun uzun sohbet ettik ve çayımızı içtik Hedeflediğimiz yer hakkında biraz bilgi istedik ve motorlarımızla yola koyulduk. Alanyanın oba beldesinden aşağı yukarı 20 km kadar tepelere motorlarımızla tırmandık Gerçi motorlada biraz problem o yolları çıkmak ama azimle denedik şansımızı. Yollar çok kaygan ve zemin bozuktu çünki. Yeni yapılan baraj sebebi le kamyonlar yolları bozmuş ve kum taneleri haline çevirmişti. Bir doğa harikasi olan ve cennet vatanımızın her köşesinde gizli saklı kim bilir daha nice yerler vardır görülmeye değer. Ama insan oğlu görünce maalesefki o güzelim cennet mekanlar yok olup yağmalanıyor. Keşke elimizdekinin kıymetini bilebilsek. Bildiğimiz ve öğrendiğimiz bazı bölgelerde spin kamış ile mepps deneyecektik. Takımlarımız 180-210 cm arası ve düşük atarlı spin kamışlar ve Mepps ile FZ serisi Dam Lazer spinner kaşıklarımız vardı. Denemelerimize başlarken suyun gürüldemesi ve otların çalıların üzerimize düşmesi,kuş ve börtü böceğin sesleri inanın en güzel meditasyonmuş Kalabalık ve gürültülü şehrin sesinden uzak cennet sesi anlatılmayacak kadar güzelmiş gerçekten. Denemelerimize başlarken ufak ama ne olduklarını tam anlayamadığım balıklar önümüzde oynuyorlardı,biraz yaklaşınca hepsi kıyıdaki taşların arasına kaçıştılar Bir kaç denemeden sonra yer değiştirmeye karar verdik zira burada büyük balık yoktu. Yerimizi değiştirdikten sonra biraz daha alt taraflarda daha durgun bir sulak alana geçtik ve atışlarımıza başladık. Maalesefki şans bizden yana değildi bugün,dün akşam olduğu gibi.. Ben bir kaşığımı otluğa taktırdım ve inanın bana ne ot koptu vede misinam. Misinam Berkley Stren daha önce yine spin avlarda kullandığım 0.26 bir misinaydı. İnanın bana mukavemeti beni hayretler içinde bıraktı. Balık yoktu.. Evet yoktu belki ama doğanın eşsiz güzelliğini avlamıştım. Bu güzel bir avuntu balıkçı için ama olsun yinede dediğim gibi her zaman her avda balık olacak diye bir kaide yok. Doğayı ve eşsiz güzellikleri avlamıştım bügün Görüntüleri sizlerle paylaşıyorum. Rastgele
Sevgili Cuneytcigim, Bizlere muhtesem goruntulerle, icerikli amator balikcilik raporlari sunuyorsun.Buyuk zevkle takip ediyorum. Cok cok tesekkur eder, kismetinin bol olmasini dilerim. Umarim hakettigin dinlenceyi fazlasiyla yasayarak tatilini gecirirsin. Rast gelsin dostum...
hüseyin abi ben senden önce gördüm resimleri görmedim resim görmeden tebrik edicektimde ayıp olmasın diye bekliyorum sen nereden gördün resimleri bakıyım:
SEvgili moderatorumuz Cüneyt Bey doganın bu güzelliğini bizimle paylaştıgınız için teşekür ederiz. Özler olduk bu güzellikleri. İşte ben bu güzelliklerden uzak oldugum için Büyük şehirde yaşamak istemiyorum RAstgele
tamam tamam şimdi gördüm gerçekten alabalık olabilecek yerlerbu güzellikleri bizlere ulaştıdığın için teşekkürler inşallah bu azimle güzel alalarda yakalarsın
Cuneyt ben yanlis zaman ve yanlis yer diyorum sectigin avlak ama cok guzel kareler cekmissin temiz hava ve guzel manzara icin deger.Ben orda balik tutmaya ugrasmaktansa(cunku alabalik ve turleri yok denecek kadar az)bir piknik alaninda oturup alabalik ve salata yemeyi tercih ederdim ve tadini cikarmaya bakardim tatilin
"Alanyayi gormeden olmeyin" diye bosuna denmemis, cok guzel gorseller Cuneyt. Ilk gunku gibi ayni heyecanla dile getirmissin Sevgiler.
Teşekkür ederim Hüseyin abi, elimizden geldiği kadarı ile denemeye ve öğrenmeye çalışıyoruz. Tatil olunca birde bu şekilde zevkide bir başka oluyor gerçekten Şehirden uzak olmak,böylesine güzelliklerin içinde olmak gerçekten kelime ile ifadesi zor olan hislere itiyor insanı. Biraz zor Koral ama yinede dediğim gibi havası yetiyor ne yalan söyliyeyim Napalım işte bu zamana denk geldi,benim aklımda tatlı su avı hiç yoktu. Anlamamda zaten,sadece biraz bildğimiz bir kaç denemeyi yaptık ve sonuç Heyecan hep aynı bu doğada,insanı motive eden sinirlerinden,derdinden uzaklaştıran bir çocuğa döndüren yerler. İnşallah hepinize nasip olur böylesine güzellikler..
Tadını çıkar dediysek bu kadar da kıskandır demedik. Arkadaşım balık olmasa ne olur ki? Harika yerlerde vakit geçiriyorsun, inan günlük güneşlik şu istanbul günlerinde çalışmak zorunda kalıp da, senin karelerini gördükten sonra imrenmemek elde değil. Bol oksijen, alabildiğine yeşillik. Uzunca bir süre, gidip de göremeyeceğimiz yerleri ayağımıza getiriyorsun. Bizimle paylaştığın için teşekkürler.
Kimseyi kıskandırmıyorumki ben Sennur, aksine bu güzellikleri sevdiklerim ile benimle aynı duyguları yaşayacaklarını bildiğim için paylaşıyorum
Cüneyt evine dön artıkk! Seni çok özledik... Ah o dereler yok mu, o akansular yok mu.. Her şırıltısında adımızla seslenip bizleri çağırır gibi geliyor bana. O turkuaz renkli reimleri buraya koydunya, o zümrüt yeşillerini serdinya ne diyeyim sana Allah gönlüne göre versin, avların bol olsun..
Cuneyt senden bir istegim var eger hava guzelse aksam benim icin balikcilar kahvesine git bir cay ic limana bakarak suda siplayan baliklari seyrederek ve bir kac resim cekte bizde hasret giderelim
Tesekkurler Cuneyt demek limanda calismalar hizlanmis bu hem iyi hem kötu amatorler icin.Cuneyt ana beton iskelenin dili olsada konussa,alanyanin en guzel av yeriydi hangi tur balik tutmak istiyorsan iskeleye gitmen yeterdi uzaklarda aramana gerek yoktu.Eskiden o iskele halaka acikken ordan,kuzu,yaladerma,lufer,ibikli,zargana,melanur,sargoz,mercan,lambuka,sinarit,kalamar,yazili orkinos,levrek,kefal aklina gelebilecek her tur cikardi.iskele girisi 2-3 metreden baslayip uc kisma dogru suan 30-35 mt civari bitmekte derinlik acisindan sence tekneye gerek varmi?