Alanya Tatilimden Son Kareler..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında unique tarafından paylaşıldı.

1. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tekrar Merhabalar,

Artık tatilimizin son günü ve yine denize açılacağız,deniz ve rüzgar o kadar güzelki bana son gülümsemelerini yapıyorlar:)

Bugün derin sulara doğru açılacağız ve hedefimizde sabah saatlerinde sırtı ile ilerlemek ve avlanacağımız meraya doğru gelmek var. Yalnız geçen haftaki pazar günü bir çok kişiden duyduğumuz "açıklarda orkinos var ama yeme bakmıyor bile" demeleri biraz olsun bizim hefesimizi kırmıştı,zira doğruydu geçen hafta bir kıstırma neticesinde bir sürü orkinos 10 mil kadar Alanyaya yaklaşmış ve canlı yem varken kimsenin sahtesine bakmamış:D
    Bir diğer söylemde dişi Orkinoslar yumurtluyor ve erkek Orkinoslarda onların etrafında yumurtaları döllüyormuş. Tam olarak bir şehir efsanesi olarak bu haberler kulağımızda kalsada yinede biz yol almış 10 mil kadar açılmıştık.

Avlanın Yer : Alanya Kale açığı 20 mil.
    Avlanılan Takım :30-50 lbs Lineaeffe California & Pelican Zelland 180 kamışlar ve Omoto GTR 30,KAM 900 H II çıkrıklar
    Misina & İğne :Yozuri & Pelican 0.55,0.58 örgü - Gamakatsu ve Eagle Claw
    Yem :Willamson,Rapala ve Yozuri jig ve suni yemler.
    Derinlik :450-700 mt.

Önce limandan çıkarken suni yemlerimiz ile sırtı ile trolling denemeleri yapacak ve sabah saatlerinden sonra derin sularda dip balıkları avlamayı hedefliyorduk.

2 saate yakın tabi bunun içinde yolumuzda var sulara saldığımız jig ve suni yemlerimiz ile sırtı avına başlamıştık. Tüm denemelerimize rağmen civarda hedeflediğimiz balık yoktu. Yinede biz yol almış ilerliyorduk,denemelerimiz çeşitli boyda ve türde suni yem ile bitmişti. Zira hedeflenecek türde balık yoktu.

Dip sulara geldiğimizde ise akıntı başlamış teknemiz misinamızdan epeyce uzaklaşıyor ve takımlar suda yol aldıkça alıyordu. Kurşun ağırlığı 800 gr ile 1000 gr arasındaydı ama yinede misinamız yol almaya devam ediyordu. akıntı epeyce fazla ve oltalarımızı suya saldıktan sonra önümüzden dimdik duruyordu.

Yemlerimiz; Sülünez,Karides,Sardalye ve Tavuk göğüsüydü. Oltalarımızı suya saldığımızda 5 dk kadar bir sürede iniyor çıkarken ise 15 dk kadar bizi kan ter içinde bırakarak geliyordu. İlk atışımdan sonra oltam bir süre orada kaldı zira ne olduğunu bende anlayamamıştım,olta kendi kendine yol alıyor ve balık vursa dahi anlaşılmıyordu. Derinlik 500 mt kadar vardı ve oltam bir yerde sabit olarak kalmıştı. Çekmek istediğimde ise yukarı gelmiyor beni ise ter içinde bırakıyordu. Burak arkadaşımdan yardım istemiş kamışı biraz tutarken bende sarmak istemiştim,bir süre bu şekilde sardıktan sonra ağarlaşan oltam boşalmıştı bir anda. İlk derin su avımdı ve henüz anlamaya çalışıyordum olanları :D

Bir kaç denemeden sonra yoruldum ve attım kendimi teknenin üzerine,inanın çok zormuş arkadaşlar 500 mt sar sar bitmiyor :p :p

Saat 12 civarları balıklar almaya başlamıştık,ilk balığı Cafer amca almıştı ve irice bir Lekeli Mercandı. Arkadasından bizde bir Bakalyora ve derken Lipsoz ve Mercanlar gelmeye başlamıştı,biraz akıntıdan kaydığımız yere doğru gittiğimizde ise balıklar çoğalmıştı. Ama ben sadece oltam ile uğraştığım için arkadaşımdan istemiştim fotoğraf çekmesini ama oda tam kareleri almamış maalesef:(

Yinede sizlere Bakalyora,Mercan ve Lipsoz karelerini aktaracağım.

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tebrikler Cuneyt :)

Kismetin varmis demek ki denizde, son gunde olsa sans yuzunuze gulmus.

Donus yaptin artik herhalde? bi daha tatil varmi yoksa bu senelik sezon sonmuydu senin icin.

3. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Teşekkürler Mehmet.

Nasip bu güne ve bu kadarınaymış:)
    Şimdilik bu kadar:)
    Ağustos gibi ama inşallah vaktim olursa Gökova Akkaya ye gitmeyi düşünüyorum.

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    At cek ölum derin suda:)ben cikriklara gecen yaz rapalanin titanium fused tipi ipler sarmistim sert oldugu icin derin suda tik etse balik hissetmek mumkun oluyordu yanliz atcek adami ölduruyor 1 atisi tamamlamak 20-25 dak aliyor.Baligin tadini almissindir yeter.:)paylasim icin tesekkurler

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler cüneyt güzel bir tecrübe olmuş :)paylaşım için teşekkürler :)bir tavalıkta balığı almışınız o bile güzel:)

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Rapala ve sahteleri sırtıda cektik,açılana kadar bir süre dolaştık. Ama ne gelen var ne giden, Atlayan olmadı balık 20 gün sonra dahada açıkta 30 milde oluyormuş. Zaten haziran ayına doğru Orkinos için tekneler açılıyorlar geçen senede görmüştüm.

Dip için 5-6 lı 1 ve 1/0 iğneler ile 800 ile 1000 arasında değişen kurşunları attık. Attık ama attıktan sonra iş başlıyor esas. Çek Allah çek :D

Tecrübe oldu yinede,nerede 450-500 mt salarim misinayı :)

7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Teşekkürler Koral,

Bakalyora ve Lipsozun eti tavada bir harika oldu gerçekten,lokum lokum :)

Tecrübe oluyor işte bizim içinde,yinede zevkli geçti günlerim.

Sizlerlede paylaşmak istedim.

8. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Cüneyt,güzel fotoğraflar ve anlatımın için teşekkürler,okurken benim bile kollarım ağrıdı bu ne mücadeledir böyle?Hayatımda hiç derin su avı yapmak nasip olmadı.1000 Gr kurşunla avlanmak gerçekten zor gibi görünüyor.Yine de kelimenin tam manasıyla ''çeken'' bilir.:D Hiç değilse akşam nevalesi çıkmış ve tabii o Akdenizin güzel havası da canınıza can katmıştır.Daha nicelerine rasgele...:)

9. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Teşekkür ederim, En iyileri sizlerin olsun.

Yalnız gerçekten oltayı salması dert çeknesi dahada dert, çeken bilir işte :D

Hava ve deniz bize bitik düşen canımıza can verdi, resimlerde pek boyutları belli olmasada 5 kişilik akşam yiyeceğimiz çıkmıştı.

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler cüneyt,hoşgeldin:)

bir kaç gündür ses çıkmayınca senden,tamam dedim balıgı bogdu:D :D

usta 1000 gram hemde 500 metreden:eek: çapa çekmekten farkı yoktur onun:)

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Sana vermis oldugum kerteze gitseydiniz daha bereketli gecerdi derin su aviniz,saglik olsun.Orkinoslara gelince de onlari rapala ve diger sahtelerle alman sans olur,neden dersen alanya limaninda 300 tane balikci varsa 300 de denize acildiginda sirti ceker ve tur tekneleride turist gezdirirken sirti ceker;) Bu tur baliklar bildigin gibi suru baliklaridir ve cekilen takimlar capari tipi coklu yem oldugu icin suruden bir balik yakalandimi diger suru uyeleri bosta sulen yemleri koklarlar yani sahte oldugunu görurler bu yuzden o suruden daha sonra balik almak zordur.bu yuzden canli yemle devreye gireceksin;) o da senin vaktin ve dogru zamani yakalayamaman yuzunden orkinos avi yalan olur:D

12. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Zaten hedefimde illaki Orkinos diye bir hedef yoktu:) Rapala değilde jig ve spreader bars ile suni yemleri çekmeyi düşündüm. Sürü canlı yem varken tabikide suni yeme dokunmamış ama tek yakalarsam o zaman yedirirdim inanki sunileri :p