Ertuğrul Hoca kadar iri, Orhan Usta kadar çok, İnan kadar iddialı av olmasa da bugünün getirisi 2 zargana.
Merhaba;zarganalarin boylari gayet guzel bu sene ilk zargana denemesini yarin yapacagim kismet olursa rastgelsin.
Ala ala o taraflarda daha erken oluyor hicmi takip alamadiniz ? Ben yenikapi deneyecegim kismet olursa. Baska bir forumda yesilkoy civarinda oldugu falan yaziyordu ama ne kadar dogru ALLAH bilir. Gecenlerde pc den eski resimlerime baktim gecen yil 23 temmuzda 8 tane yakalmisim hemde iri boyutlarda insallah bu sene bol olur.
Teşekkürler, bugünlerde balon balığı değil de deniz kaplumbağaları dert. Ekmekli avı bıraktım hayvanlara zarar veririm korkusu yüzünden.
Elimde iki makine var. Shimano kamış ve okuma makineye turuncu ipek, Millenyum 50 ve Albastar kamışa sarı ipek taktım. Dönüşümlü attım. Okuma ile zargana çemek gayet keyifli de milenyum 50 ile omzum çıkıyordu. Makine yağsız kalmış gacırt gucurt sanki 50 kiloluk camgöz çekiyorum. Teşekkürler...
Bugün yeni tanıştığım bir öğretmen arkadaşa, gel dedim sana zargana gösterisi yapayım. Bir attım çektim boş. İkinciyi attım makine hafif dolaştırdı yakına düştü top. Sarmaya başladım zargana ipeğe asıldı. Sarmaya devam çat misina koptu. Zargana ipek ve şamandırayı altı, yatırdı. Bir gidişi var kurşun gibi, tutabilene aşk olsun. Arkasından suya daldım ama bulamadım. Yarım saat sonra bir deniz kaplumbağası açıkta bir şeyler yiyordu. Net göremedim ama yanında benim top var gibi geldi. Hoca gösteriden mahrum kaldı. Misina Orhan Avşar Usta'nın meşhur pembe misinası. Misina sağlam misanada sorun yok. Makinem okuma marka. Okumanın üzerinde boş misinayı takacak bir kısım var. Misina oraya sürtünmüş, incelmiş şamandıranın bir metre berisinden kopmuş. Bizim zargana kaplumbağayı mı kısmet oldu yoksa başka bir balığa mı bilmiyorum ama değişik bir tecrübe oldu.
Foterli Balıkçı adını 4 sene önce bir bekçi dayı takmıştı. Avlakta foteri ve güneş gözlüğünü taktım mı herkes tanıyor.