alanyada mercan-ilk raporum-

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında alaiye tarafından paylaşıldı.

1. alaiye

alaiye sinan

Herkese selamlar.
    Affınıza sığınarak 29.04.2012 pazar günü kuzenim ve adaşımla çıkmış olduğumuz avı paylaşmak istedim. Sabah saat 7 de alanya iskeleden sandalcı mustafa abimizle beraber meramıza doğru hareket ettik. Yolda simitle kahvaltımızı hallettik.Deniz tutmasından korktuğumuz için gün boyu öğünümüz sadece simit ve meyve suyu :)) meramıza ulaştık .Yem olarak tavuk göğsü, sülünez ve et karides kullanacağız. takımlarımızı hazırladık ve ilk atışta vuruş almaya başladık.İlk başlarda mercandan çok hanos balığı (ali bereket) gelmeye başladı ama genelde küçük olduğu için sandalcı mustafa abimizin tavsiyesi ile hanosun şişen dilini patlatarak denize geri iade ettik.(yoksa balık su yüzünde kalıyor) zaman zaman yer değiştirdik zaman zaman dinlendik arada 4-5 kilo civarı balon balığıda çekmemize rağmen yiyeceğimiz nasibimizi aldık ve saat 2 civarı hava çok sıcak olduğundan vede balık biraz kestiğinden avımızı sonlandırdık.

Affınıza sığınarak dedim mercanların ebatı küçük olanlar olabilir. Tam olarak bu işi bilmediğimiz için eleştirilerinizi bekliyorum. ama en küçük mercanımızın boyu elimden büyüktür. Eğer bir hatamız var ise ustalarımızdan ve arkadaşlarımızdan şimdiden özür dileriz.

burasıda meramız

2. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Tebrikler avlarınız daim olsun sinan.Bende yarın sabah erkenden yeni sahtelerle avlağa gideceğim at-çek'e.

3. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim özcan. Aldık biz baya umarım seninde avın bereketli geçer. Bu ara balıklar biraz nazlı ama bol. Kıyı balıkçılığında senden ders alacağım inşallah bu kış nasip olurda gideriz beraber.Rastgelsin

4. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Sağol sinan.Ama ders verecek kadar usta değilim bana gelene kadar ne ustalar vardır.Ama bildiklerimi paylaşırım tabiki.Şu zamana kadar kıyıdan at-çek tekniği ile bir av yapamadım.Atıp çekiyoruz kas yapıyoruz işte.Biraz önce Levrek katili lakaplı Rover 98 G15R model sahteme kavuştum.Bakalım şans bu sefer yüzüme gülecek mi.Balığı kıyılamasam bile yeterki gelsin ama kaçırayım artık o dereceye geldim yani :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, bereketli bir av olmuş. :) Mercanın boy limiti 15 cm görülüyor tebliğde. Aklında olsun. :) Tebliğdeki tabloyu A4 kağıda basıp, bir de metre götürebilirsin bir daha ki avında. (İçin rahat eder.) :)

O mercanların içinde ince uzun bir balık türü var nedir acaba? İlk defa görüyorum merak ettim?

6. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    maaşallah verimli olmuş yumurtalık da piç mercan denilen balık orjinalinin populasyonunu bitirdi az çıkıyor buralarda özler olduk valla o uzun balık gümüş balığına benziyor

7. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim. 15 cm ise içim rahat eğer kuyrukla beraberse :)) bileğimden başlayarak parmaklarımla beraber elim 18 cm (üşenmedim gittim ölçtüm şimdi )
    en küçüğüde o civarda. uzun olan balığa buralarda lokum deniyor orjinal ismi olmayabilir. ama eti mükemmeldir beyaz ve dolgun lokum gibi :)

8. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim. Bizim bu mercanlar şimdi piç olanlardan değil demi :)) Kusuruma bakmayın tam anlamıyorum cinslerinden:) resmin solunda biraz daha kırmızıya çalan bi cins daha var tek bi taneside kırmızı desenli. sanırım hepsi mercan.

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Sinan, hem balıklar, hem nezaketin hemde duyarlılığın için, eline sağlık:thumb:
    Ayrıca fotoların yanına ölçü alınabilecek bir cisim koyarsan, kafalarda soru işaretide kalmaz;)

10. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim İsa abi. Siz ustalarımdan beklentimde budur. Bunu mutlaka dikkate alacağım. Fotolarıda av dönüşü telefon ile çektim. şimdilik anca bu kadar oldu. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağından şüpheniz olmasın.

11. hemperi

hemperi Ethem

tebrikler bizde bu mercan türüne cerbit diyoruz, uzun balığada gümüş diyoruz..

hatta cerbitleri ayakkabı numarasına göre numaralandırıyoruz

38 numara, 45 numara gibisnden :)

12. maltepeistanbul

maltepeistanbul metin

tebrik ederim.

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tebrikler Sinan, keyifli bir av yapmışsınız. En küçüğü öyle 18 cm geliyorsa orda hayli irileri de var demek, güzel mera bulmuşsunuz.

O balığa Antalya'da da lokum derler. Avcı yapılı, dişli bir balıktır. Atçek yaparken sahteye de gelebilir bazı yerlerde. Hatta biraz irilerini iğneden çıkarırken de dikkatli olmakta fayda vardır, kan çıkarabilir. :)

Güzel raporlarının devamını bekleriz. :)

14. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Tbr.
    En küçük balığınız en büyük balığınız kadar olsun.
    En az balığınız en çok tuttuğunuz kadar olsun.

15. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim ethem. Benimkiler kaç numara acaba merak ettim şimdi :) güzel bir yöntem numaralandırma. numaralandırmada kıstas nedir peki ?

16. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim. Yazılarınızı takip ediyorum. en küçüğü dediğim gibi elim kadar ama kuyruk bi 3-4 cm var heralde. Lokum balığı çok lezzetli daha doğrusu yemesi güzel eti bol. Her zaman denk gelmiyor ama bazen çıkıyor. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hiç dikkat etmemiştim. Bundan sonra ilk lokumda ilk iş dişlerine bakmak olacak heralde :)))

17. alaiye

alaiye sinan

Teşekkür ederim

18. alaiye

alaiye sinan

Amin hemşerim düzel duaların için :)) Allah karşısındaki için birşeyler isteyenin kendisi için iki katını versin inşallah. Rastgele

19. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    küçükmüş bunlar

20. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim. özledim denize açılmayı.