Alanyada zabıtadan sazan balığı operasyonu

Konu, 'Genel Konular' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. balikci

balikci

Alanya'ya sağlıksız koşullarda balık getirildiği ihbarını alan zabıta ekipleri, Alanya Limanı'nda bir minibüse baskın düzenledi. Minibüste yapılan aramada, muz sandıkları içinde 200 kilo sazan balığı ele geçirildi.

Kaçakçıların balıkları muz sandığı içine gizledikleri ve tekne yoluyla Mersin'e gönderecekleri belirlendi.

Zabıta tarafından balıklara el konulurken, olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişi hakkında tutanak tutuldu. Ayrıca, sazan balıklarını Mersin'e götürecek olan tekne ise zabıta tarafından bağlandı. Zabıta tarafından polise teslim edilen şahısların yapılan sorgusunda, birçok hırsızlık suçundan sabıkalı oldukları belirlendi.

Zabıta Müdürü Ali Yenialp, halk sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacaklarını belirterek, "Bundan sonra bu tür operasyonlarımız devam edecek" dedi.

kaynak: haberler 13.12.2007 - 18:40

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

bu kararlılığı devletin bütün birimlerinden bekliyoruz :)

3. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Ben burada adamların kaçakçı olarak tanımlanmasını anlayamadım. Halk sağlığı ile ilgili kısım haklı ama Antalya'dan Mersin'e sazan balığı nakletmek gerçekten yasak mı? Muz sandıkları içinde minibüste taşınan sazanlar sağılığı tehdit mi ediyor? Hamsilerin üzerine uzanıp poz verenler halk sağlığı ile oynamıyor mu? Yoksa ben henüz uyanamadım da algılayamıyor muyum???? :confused:

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Akşama Sazan partisi var anlaşılan...

Ohh mis gibi Mangalda imha ederler şimdi :)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel olmuş..
    Ercan abi ,soğutma sistemi olmayan bir minibüsle Akdeniz Bölgesi'nde kaç saat yol dan geldiği belli olmayan balığın et kalitesi düşer be abi.Yoksa taşındığı kasanın ne kasası olduğu ve ya Mersin'e gidecek olması pek önemli değil bence.
    Balık kaçakçılığı diye birşeyi ilk defa duydum:)
    O resimdekileri de bir türlü sazana benzetemedim..

6. erol hoca

erol hoca Erol

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    :(
    Arkadaşlar;
    Kaçırdığınız yada atladığınız bir şey var bence. Yayın tatlı su balığıdır ve ticareti yasaktır. Yanlışmı hatırlıyorum. Şimdi birde o açıdan değerlendirin lütfen...

7. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Erol Hocam Sazan diyordu haberde,yayın derken karıştırdınız mı yoksa başka birşey mi ifade etmeye çalıştınız***

8. erol hoca

erol hoca Erol

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    :p Evet karıştırmışım, şöyle düzelteyim o halde; tatlı sularda yaşayan balıklar ancak sportif amaçlı olarak amatör balıkçılar tarafından yakalanabilir ve ticareti yasaktır. :)
    Şu an vaktim yok ama ilk fırsatta sirkileri inceleyip hangi madde oluğunu da yazayım. aklımda kalan bu şekilde öz olarak.

9. erol hoca

erol hoca Erol

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Diğer yasaklar

MADDE 13-

(2) Amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı yasaktır.

Sirküler (Tebliğ) böyle diyor. Bu maddeyle ilgili değilse eğer, o zamanda limit aşımı söz konusu olacaktır. Benim anladığım bunlar, saygılarımla.

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Haklısın Erol abi bir de bu var..

11. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Hocam ben burada muhalif gibi kaldım ama balıkların amatör yöntemlerle yakalandığına dair bir ibare ben göremedim haberde. Profesyoneller tarafından yakalanıp bu nakleden kişilere satılmış olması bence kuvvetle muhtemel. Sağlıksız koşullar hakkında hemfikiriz ama ben bu haberi yapan gazeteciye kızıyorum asıl. Bir suç var ki bu olayda görevliler yasal işlem yapmış ancak bu suçun kaçakçılık olmadığı kesin. Ben şahısların kaçakçı olarak yazılmasına taktım. Bahsedilen balık sazan, ülke içinde sevk edilebilmesi için gereken tek belge sevk irsaliyesi ya da müstahsil belgesi.
    Bir de teknenin bağlanması konusu var ki ona da girersek hiç bir sonuca varamayız. Zabıtanın tekneyi bağlama yetkisi varmıdır onu da araştırmak lazım.
    Tekrar söylüyorum adamlar suçsuz demiyorum ama her yasa çiğneyen de kaçakçı değildir....

12. Girdap

Girdap

muhahaha işe bak yaw bizim memleket nelerle meşgul:)