Merhaba arkadaşlar bende şuanda 3.50m 100-300gr atarı olan bi kamış var ve hiç esnek değil. diyorumki bunu değişip yerine albastarın carbostar serisinden 3.60m 50-100gr atarı olan kamışımı alsam ? ama sonra diyorumki o kamışla ben eşkina yada levrek alabilrmiyim? Çokmu kasar kamışı? yani benm eski kamışla rahat alırım diye düşünüom eşkinayı. ama albastar da 100% carbon oldugu için belki çeker diye düşünüom. Kullanan varsa yada bilgisi olan yazabilrimi. Teşekkürler..
Dediğin kamışı bilemiyecem ama ben 100-200 gram atarı olmasına rağmen çok esnek olan captain 1500 4.00m lik kamış kullanıyorum. henüz büyük eşkina tutamadım ama 4 tane büyük kefal tuttum. Bana göre burda önemli olan ne kadar esnek ne kadar güçlü olursa olsun büyük balıkları kepçe ile almak gerek.
Albastar carbostarın 2.10luğunu yanılmıyorsam yaklaşık 8-9 senedir kullanıyorum. Bu kamışla ne balıkları çektim bir bilseniz şaşırırsınız; unutamadıklarımdan birisi Mudanya Güzelyalı'da liman kayalıklarının önünden gece çektiğim kilo üstü eşkinadır mesela.. Eğer geçen yıllar içinde kamışın kalitesi değişmediyse gözünüz kapalı alabileceğiniz bir kamıştır.
Merhaba Fatih bey İbrahim bey' in büyük balığın kepçe ile alınması fikirine katılmaktayım, fakat bazen kepçe kullanımı mümkün olmayabiliyor. Bu sebeple hedef balık ve avlak yeri seçimlerinizi göz önüne alarak seçim yapmanız daha isabetli karar gibi görünüyor. Saygı ve Sevgilerimle
birde arkadaşlar silikon kamış buldum 3m. benm arkadaşta var çocuk kefale çırpma yapıo o kamışla. kamış sapa sağlam kırılma riski yok içi dolu silikon zaten. ondanmı alsam ya ?? dediğim silikon kamış 40 tl , albastar 32tl. BU ARADA CARBON KAMIŞLAR YAĞMURLU GÜNLERDE ŞİMŞEĞİ ÇEKİYORMUŞ. YENİ ÖĞRENDİM YA. ALMAKTAN VAZGEÇTİM. GİDERİM 2 PARÇALI SİLİKON KAMIŞI ALIRIM.