bu makineyi kullanan bilen eden varmı acaba özelliklerini yazıyorum bunu spin kamısla at cek avcılıgında kullanabilirmiyim ?
Şahsi fikrim albastarın makineleri yerine spin kamışla kullanabileceğin ryobi, spro, okuma, shimano... gibi daha kaliteli ve satış sonrası ihtiyaç olursa teknik destek alabileceğin markalara yönelmen daha iyi olur... Tabi ki bu markalarda da bütçeniz doğrultusunda malzeme edinmekte mantıklı olur.. Özellikle bütçe belirtirseniz, ilgili kişilerden daha iyi tavsiyeler gelecektir diye düşünüyorum
Ben bu makinenin KK 55 olanını kullanıyorum. Şöyle söyleyeyim , Alba nın karaköy mağazasından başka bir model almıştım. Beğenmedim iade ettim . verdiğim paranın üzerine bir miktar daha ekledim KK55 aldım. Hakkında çok fazla bir yorum bulamamıştım hatta , birazda ne çıkarsa bahtımıza diyerek aldım. Gövdesi metal ve çok sağlam bir his veriyor ele aldığında. Spin için 60 büyük kalır , bunların 35-40 olanını bulursan tavsiye ederim. Ama 60 lığını da yemli ve beklemeli avlarda , tekneden rahatça kullanabilirsin. Özellikle kolunun katlanma şekli çok güzel , çevirmeli vidası falan yok. Kolu geriye doğru çevirdiğinde kol gevşiyor ve katlanabilir hale geliyor. uygun konuma gelince ileriye doğru çevirip sıkıştırıp sabitliyorsun. Ben 1,5 senedir kullanıyorum. hiç bir sorununu görmedim. Çok ağır olmayan avlarda uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir . Kısacası ben memnunum .
Yorumlariniz icin tesekkkur ederim bu makine mevcut bende fakat spin icin yeni bir makine alayim bunu beklemeli avlarda kullanirim bende 1-2 senedir kullaniyorum cok sık olmamakla birlikte ama hic bir sorun yasamadim saglam makine bence
Alba star için bu makine çok eski sayılır. Tahminim 10-15 yıl önce bende iki boyu vardı ve uzun yıllar kullandım. O zamana göre gayet iyi bir makinadır. Tabi şimdilerde çok çeşitli makinalar var. O makineyi sakla, kullansanda kullanmasanda dursun. Zaten ikinci el satsan para etmez. Ben o iki makineyi ne yaptım bilmiyorum keşke saklasaydım ilerde kendine bir köşe yaparsın ve hatırası ile durur. Tabi evdekiler nuna müsaade ederse.
Yorumun icin tesekkur ederim abi makina bana teyze oglumdan yadigar oda bi sene kadar kullanmisti bana vernisti makine gayet saglam hic bi sikintisi yok dedigin gibi hatira olarak saklamayi dusunuyorum atmayacagim surf takimlarda kullanmayi planliyorum
spin takımlarla ilgili olarak bir kaç noktaya değineyim. spin makinalarında genelde 1000-4000 lik ölçekli olanları kullanılır. 200-350 gram aralığında olmaları önemlidir. bu gramajlardan daha ağır makinalar yorucu olur ve bilek ağrınısını hissedersiniz. ayrıca bu ölçekten daha büyük makaralar genel olarak spin kamışlarına oturmaya bilir. makara gövdesi büyük olduğu için makara gövde ayakları kamışın makina yatağına girmez girsede tam oturmaz. istisnalar hariç, ayrıca spin avcılığında neredeyse dakikada 2/3 kez atışlar yapıldığı için hafiflik çok önemlidir. toplam ağırlık genel olarak 400/600 gram aralığında olur. bunun daha üstüne kolay kolay kimse çıkmaz, kendimden örnek vermek istiyorum. spin makara almadan önce elimde bulunan küçük kafalı 65lik bir makaram vardı spin kamışıma bu makarayı taktım ve bir süre bununla idare ettim. boşuna kendime eziyet etmişim.