arkadaşlar aşağıda verdiğim linkteki makina bana hediye geldi. bu balıkçılığa çok meraklıyım ama daha bi yerden başlamak kısmet olmadı.. forumları okuya okuya iyice merak saldım bu işe neyse sadede gelelim bu makina hangi avlarda kullanılır bilgi verirseniz sevinirim. saygılar. http://www.balikmarketim.com/?urun-52087-ALBA-STAR-ATOM-70-OLTA-MAKiNASI.html
Ben 3-4 senedir turna avında tatlısuda kullanıyordum. Kırıldı ve kurtuldum en sonunda. Öyle ahım şahım bir makina değil pek fazla bir şey bekleme.
ali her türlü avda kullanabilirsin. Kamışı ve kalamayı kullanarak her türlü balığı kısmetinde varsa kıyıya alabilirsin. Köprü de avlanmıyorsan problem yok. Köprüde kamışı kullanarak balığı hafifçe tasmalayıp boşlukta sarma şansın olmadığı için doğrudan makinaya iş düşer. Köprü dediğim galata veya unkapanı köprüsü.
tamam problem yok o zaman. Çok büyük balık vurduğunda makinaya yük bindirme. Aç kalamayı balığı oltanın ucuna al . Oltayla mücadele etsin balık çok zorlanırsada cıııııııır cıııııııır kalama sesini dinle. Hafifçe oltayla kıyıya paralel tasmalayarak balığı kendine çek boşlukta sar. Belgesellerdeki çekyat büyüklüğündeki balıkları nasıl tuttuklarını hatırla. Önce balığı kendine doğru olta ile ağırca çekip sonra boşlukta sararlar.
Makin hediye, kamış hediye, iyi de bu hediyeyi getiren arkadaş senin düşmanın mı ? Pek de, senin için iyi düşündüğünü sanmıyorum. Elinde ki takımları kullan, bir müddet sonra ne dediğimi anlayacak ve hak vereceksin.hihi hihi İyi gün ve zevkli avlarda kullanman dileklerimle.
4.1.1 devire sahip at çek avı için kulanılmaz şamandıralı takım zargana kıbrıs olta ile kefal yada gölerde sazan tutabilirsin ama o makineye 50 lira verilmez albastarın milenium var 6.2.1 deviri var daha güçlü bir makine keşke onu alsaymış
valla tevfik abi meraklı olduğumu bildiği için önce alıp sonra aldığına pişman olduğu malzemeleri bana getirdi anlaşılan.nasıl olsa anlamaz mantığıyla.mercan ve çipuraya gidiyoruz burda sadece çünkü.
Güle güle kullan kardeşim. Hediye, hediyedir. Anılmak ve düşünülmek çok güzel duygulardır. Kullandığın süre zarfında, gerek avlanma, gerekse bu forum aracılığıyla, malzeme ve ekipman konusunda ki bilgi ve portföyün çok daha fazla zenginleşecek, dolayısıyla bu bilgiler ışığında da, ilrleyen zaman sürecinde, çok güzel takımların olacaktır. iyi dileklerimle.
Tatlısuda tüm balıklarda kullana bilirsin(at-çek hariç dip oltası veya mantarlı olarak)İ denizi bilmiyorum. biraz hevesini al ihtiyacına göre iyi bir takım yaparsın
tevfik abi bende turna için at çek ( Shimano Exage 4000 RC 4XSSS+1 BB Makine) bu makineyi almayı düşünüyorum. bu makıne için veya baska makine için önerilerin varmı bunun yanına 2 parçalı kamış ve misina onerebilirmisin...teşkrler
Tevfik kardeşim, adaşım, öncelikle hoş geldiniz foruma. Tesadüfen gördüm mesajınızı. Konu altında açılan konular çoğu zaman atlanır. Bu vesile isteğinizi, yeni konu başlığıyla açmanız, her halukarda daha sağlıklı olacaktır. Başka bir makina önerim maalesef olamaz. Kullanıp deneme şansım olmayan makinalar hakkında sadece afaki bilgilendirmiş olurum sizi. Bu da ne kadar doğrudur ? ne kadar sağlıklıdır ? siz değerlendirin. Kullandığım, kullanmaya devam ettiğim, memnun olarak aynı seriden başka bir boy makina edinmem, geçtiğimiz gün kaptırdığım makinanın yerine yine aynısını düşünüyor olmam, fazlaca söz söylememe gerek bırakmıyor olsa gerek; kendi açımdan. Okyanuslara açılmayacaksan, Orkinos ve kılıç balıkları tutmayacaksan, Jig yapmayacaksan, sadece hasbel kader 8-10 kilo seviyeleri bir avda galip gelmeyi arzu ediyorsanız, tercihiniz isabet olur. ( Tabii misina, iğne ve kamış ekipmanları bütünlüğü ile.) Bu 4000 lik makina, hem at çek, hem hafif beklemeli için uygundur. Ama derseniz ki, sadece at çek için olsun. o zaman 2500 lüğe bakmalısınız. ( 3000 lik değil) Bursa'da ikamet ediyorsanız, bu tür yerleri gez, hiç aceleye getirme, diğer makinalarıda özellikle ve özellikle incele ve en sağlıklı değerlendirmeyi kendin yap. Yalnız şunu bilmelisin ki, burada satıcılar arasında aynı ürün için, büyük farklılıklar far. Mesela bir Exage bir yerde 150 lira iken, başka bir yerde 180, başka yerde de 220 lira seviyelerinde satılır. Yani ne tutturabilirsen hesabı. 150 liradan fazla verme. Tabii ki belirttiğiniz bu modele. Misina olarak, Trabucco markasının bir kaç modelini kendi çeşitliliğime göre kullanırım. Kamış, sizin neyi nasıl kullanacağınızla bağlantılı olarak değerlendirmek gerekir. İyi dileklerimle.