selam abilerim, albastar pasha 60 makinamı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve hiş bakım yapmadım, geçen hafta makinadan sesler gelmeye başladı, makina boştayken ses çıkartmıyor, hafif yükte iken, sürtme sesine benzer kıyır kıyır sesler geliyor, roy beyin tavsiyesi aklıma geldi, klape rulmanlarınınyağlanması gerektiğini düşündüm, rulmanlarda bir dağılma yada kilitlenme yoktu, her ihtimale karşı wd-40 ile temizleyip sonra rulman yağı ile yağladım fakat sorun halen devam ediyor, makinayı açmalımıyım?
Geçen bir arkadasim böyle bir problemden bahsetti. Makine mitchell avosurf. Yedek kafayi takinca basladi dedi. Misina sardirirken galiba kaloma segmanini firlatmislar alelacele pullari geri dizmisler. Orjinal kafanin pul sirasina göre dizince düzeldi. Böyle birsey yoksa açip fazla kurcalamadan bi göz at saga sola kapaklara toz gibi belli bir yerde yogun grilik siyahlik sarilik varmi. Eger varsa ya yatak ya disli yiyordur. Yoksa kaliteli bir yagla hafif yagla kapat. Wd40 i makinanin içine kullanma. Yaglama özelligi vardir lakin daha çok temizleme amaçlidir onun yaglayacagi yetersizdir. Klape rulmanina da yetersiz gelir wd40
o ses orta göbekteki rulmandan gelir. rulman kalitesiz veya üzerinde koruma yoksa devamlı yağlanması gerekir. Suya dayanıklı gres kullanarak yağlayın. Ama bunu her ay yapmanız gerekecek! Göbekteki rulmana ulaşmak için makinanın kafasını çıkartınca altında bir somun ve vida vardır yanyana. Önce vidayı sonra somunu sökün rulmana ulaşırsınız.
hiç kendin uğraşma istoçdaki kısık balıkçılığa götür hemen hallederler üsküdardaki kısık balıkçılık da yardımcı olur rastgele
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, roy abi ve ceyhun bey önerileriniz için teşekkür ederim. esasında açıp tecrübe sahibi olmak istiyorum. o nedenle Albastarı açıp bakımını kendim yapacağım, eşref abi, ikinci makinam mitchell armada pro 6500 rulman dağıttı galiba ondanda garip sesler geldi, hava yağmurluydu hiç zorlamadan diğer makinama geçtim.mitcheli ise sizin dediğiniz gibi kısık balıkçılığa bırakacağım. mitchelin 13mm sarı somunu kafa ile bütün, nasıl söküleceği konusunda hiçbir fikrim yok, kafa elimde kalabilir diye korkuyorum.
arkadaşlar 12-13 açık ağız anahtarla açamadım, somun biraz derinde olduğu için tam oturtamıyorum ve bir iki denemeden sonra vazgeçtim. servise göndereceğim. paylaşım için teşekkürler.