selamlar, turna için bu gün biraz alış veriş yaptım. remixon 30 gram 3064-02 yalpa kaşık http://shop.gugukcuk.com/olta+malze...mixon+3064-02+yalpa+kasik+167+30+gr+12102.asp meps commet 3 numara kaşık http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MEP CD GB3 bu kaşıklar iş yapar mı? düşünceniz veya başka öneriniz var mı? yardımcı olursanız sevinirim...
Seçimler turnaya uygun ama turna bu, neyi canı isterse ona saldırır. Yani temelde nasip kısmet diyelim. Rastgele...
O kaşık yerine hem daha ucuz hem av raporlarından görduğum kadarıyla etkili olan ALBA 510 turna kaşığını tavsiye ederim. Duşunduğunuz meps te işe yarar.
Aklıma gelmişken albastar toby serisi hem ucuz hem de oldukça iş gören bir seridir, denemenizi öneririm.
Bu balıklar öyle alemdir ki birgün tek bir sahtenin, kaşığın ucuna sıraya dizilirler,bir başka gün olur dönüp bakmazlar bile. An olur 1 liralık beyaz silikona düşer gözleri, hiiç para etmez ötekilerin sözleri... Demem o ki piyasada en çok övülen yemin bile çalışmadığı zaman olur, takım çantanızı zaman içerisinde tecrübelerle birazcık donatmanız gerekecek. Her yeme de tabi önce biz düşmeyeceğiz satış noktalarında. Ne demişler sahteler önce avcıyı yakalar Mepps kaşık için hiç söyleyecek bir şey yok, favori. Öte yandan havanın bulutlu olmasına göre floresanlı ya da fosforlu tabir edilen turuncu,yeşil, sarı gibi renkleri ve açık havalarda gümüşi parlaklığı yüksek kaşıkları, beyaz sahteleri de denemelisiniz.
Rıfat abi en güzelini söylemiş. Tecrübe diyemem ama benim gördüğüm duyduğuma göre çok güzel iş yapan kaşıklar bunlar, mepps i biraz daha büyük alabilirdiniz.Ve de bunlara bir de Alba 510 kaşık ve turna yavrusu silikon (tercihen fosforlu yeşil) eklediniz mi şansınız hayli hayli artacaktır.Ben de bu aralar birkaç turna yemi alacağım,kurtlar oynamaya başladı
Abi biraz iddalı konuşmamış mısın ya Mesut abi'nin avlarından; Mepps; Remixon yalpa kaşığı; Bu değerli fotoğrafların raporları da sitemizde mevcut detaylarını oradan okuyabilirsiniz. Bu da sasi;
Merhaba Ömer... Turna balığı hareket eden ve yutabileceği boyutta her cisme saldırır.senin edinmiş olduğunun kaşıklar şüphesiz iş yapacaktır fakat doğru zamanda doğru yerde.. Alba 510 modeli genelde tekne veya botta sürtme avlarında iyi sonuç verir.Şayet kıyıdan sığ suda avlanacaksan EFFA isimli MADE in china kışığı denemeni tavsiye ederim alt kısımda fotoso mevcut... Bunun yanında daha derin suda avlanacaksan 45 gr DAM marka kaşık tavsiye edebilirim...Fotosu alt tarafta mevcut...
slm ömer abicim kaşıkların güzel iş yapar turna hareket eden ne varsa saldırır benim sana tavsiyem Acme Little Cleo turnada gerçekten başarılı hangi renk dersen 1.HFG 2.GFS 3.CNR ben bunları senelerce denedim sana tavsiyem elinde 1er tane olsun
Denemeler Bu baligin avinda denemelerin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Arkadaslar guzel izah etmis ve eklemek gerekirse mevsime uygun renk ve hareketdeki sahteleri kullanmak onemli. Ben sadece sikca denedigim bir yontemi sizinle paylasabilirim. Baligin olma ihtimali yuksek yerlerde, onar dakika arayla bir silikon jighead ile dipten, bir 0.5m yuzen sahte(jointed tercih edilebilir) ve son olarakda tek yada ciftli meps kasik denemeleri genelde sonuc veriyor. Ayrica fly fishing yontemi de cok etkilidir. kucuk bir not : Oradaki sirkuleri bilmiyorum ama 45cm altinda avlanan baliklarin en kisa surede ve baligi hirpalamadan birakilmasini umut ederim. Umarim Catch&Release(yakala ve serbest birak) bilinci guzel ulkemizde de yayginlasir. iyi avlar, saygilar.
Kaan ağbey daha o seviyeye ulaşmadık. Tabi bunu üzlerek söylüyorum yanlış anlaşılmasın ama bilmem hangi forumlarada üysiniz ama bu forumdada dahil diğer forumlarda da istenmiyen av fotoğrafları yayınlanmakta bu biraz insana ve avcıya kalan bir kısım. Kimse yönetmeliklere yada uygulamaların arksaına sığınıp yönetmelik böyle limit bu demesin, O yönetmeliği yazanlarda yönetmeliği kıvırıp .... ..... lar. Ben bugün carfurda boyu 50-60 cm gaga uzunluğu hariç bir kılıç balığını tezgahta göryosam , yönetelikleri uygulayacak memur işini yapmıyosa, rüşvet yiğosa , sahil güvenliğin denetiminden kaçıp taaa ankranın gözde alışveriş merkezine geliyosa, bırakalım bu limitleri yönetmelikleri. Elmizi vicadanımıza koyalım gurumuza yedirebiliyosak çünkü serde avcılık sözde ustalık var doğru dürüs avlanalım. Benim bir düşüncem var avcı ava gidip rastgel diyip , neye gidiyosun diye sorduğunda. Adam misal levreğe gidiyom yada mercana gidyom diyip ağ atıyosa yada olta atıyosa, söyledikleri dışında herşeyi yakalıyosa, o adam avcı değil bohcacıdır.