Aldığımız kamışın karbon yada fiber glass oluşu ne gibi bir eksi yada artıdır ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında j0ker tarafından paylaşıldı.

1. j0ker

j0ker Süleyman

Çoğu balıkçının aklında olan bir konu bu kamışın karbon yada fiber glass oluşu ne gibi bi fark gösterir ? Atış açısından ? Esneklik açısından ?Şimdiden teşekkür ediyorum.İğneniz keskin olsun.

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Karbon kamışlar daha hafif ,daha iyi reflekse sahip, atış özelliği daha başarılı, oltadaki balığı çok daha iyi hissetmenizi sağlar yapıdadır,ancak fiber kamışlara oranla daha kırılgandır.
    Fiber kamışlar daha esnek daha az kırılgan , atış kabiliyeti karbon kamışlardan daha az, ancak daha ağır, daha sağır kamışlardır.
    NOT: her karbon kamış eşit özellikte değildir, kamışların karbon oranına bakmak gereklidir ....

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Karbon kamislar kirilgan degildirde darbeye zedelenmeye karsi oldukca hassasdir. Itinali kullanmak gerekir. Ben hoyrat kullanirim ama karbon kadar olmasada uzaga erimim olsun diyenler için fiberle alasimlilari var. Paldir küldür kullanmadikca karbonun performansi cemilin de dedigin gibi daha iyidir

4. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    karbonlar kendi için de değişebiliyor aksiyon olarak sert orta yumuşak ben italyan markası olan lıneafle kullanıyorum ultra karbon sargılı ve çok memnunum 30 tl ye de karbon var 300 tl yede

5. j0ker

j0ker Süleyman

6. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım