Çoğu balıkçının aklında olan bir konu bu kamışın karbon yada fiber glass oluşu ne gibi bi fark gösterir ? Atış açısından ? Esneklik açısından ?Şimdiden teşekkür ediyorum.İğneniz keskin olsun.
Karbon kamışlar daha hafif ,daha iyi reflekse sahip, atış özelliği daha başarılı, oltadaki balığı çok daha iyi hissetmenizi sağlar yapıdadır,ancak fiber kamışlara oranla daha kırılgandır. Fiber kamışlar daha esnek daha az kırılgan , atış kabiliyeti karbon kamışlardan daha az, ancak daha ağır, daha sağır kamışlardır. NOT: her karbon kamış eşit özellikte değildir, kamışların karbon oranına bakmak gereklidir ....
Karbon kamislar kirilgan degildirde darbeye zedelenmeye karsi oldukca hassasdir. Itinali kullanmak gerekir. Ben hoyrat kullanirim ama karbon kadar olmasada uzaga erimim olsun diyenler için fiberle alasimlilari var. Paldir küldür kullanmadikca karbonun performansi cemilin de dedigin gibi daha iyidir
karbonlar kendi için de değişebiliyor aksiyon olarak sert orta yumuşak ben italyan markası olan lıneafle kullanıyorum ultra karbon sargılı ve çok memnunum 30 tl ye de karbon var 300 tl yede
sazan için alıcam alttaki ürün nasıldır ? http://www.avmarketi.com/asp/product/136823/Lineaeffe-Rock-Surfer-390cm-Kamis
sazan için fiyatı 70 tl falan olan lıneafle max 390 500 gr ağırlığında olan vardı o daha iyi bence bı bak derım