15 Şubat Cumartesi Saat 17.00 gibi işlerin Gevşek olması nedeniyle dükkanı kapatıp soluğu sahilde aldım.Daha önce kalamar deneyimim hiç olmadığı için kalamar aldıklarını gördüğüm abilerin takıldığı yerelere bi göz attım abiler o gün gelmemiş hemen yıllar önce bimden aldığım dandik kamışa bi makara takıp Ucuna 2tl aldığım kalamar zokamı taktım.bismillah deyip başladım atmaya.Tecrübem Hiç oladığı için kulaktan dolma bilgilerle atıyorum sarıyorum bırakıyorum bi misina takılıyo bi kamış dandik olduğu için orası burası kırılıyo derken tam güneşin ortadan kaybolmaşa başladığı 18,12 sıralarında Makaranın zorlanması beni epey tedirgin etti her halde yosunlara takıldı diyerek usul usul ama temkinli çekerken çekerken birden ne göreyim Suyun üstünde Ufak bir çocuk kafası büyüklüğünde kalamar 8 Cm lik Zokamı YATAY yutmaya çalışıyor ve kollarıyla sarılmış. Heyecana kapılıp Birden çekincede üstüme su fışkırtıp Hızla gözden kayboldu.Tüh Kaçırdık yavruyu deyip tekrar kaçtığı noktanın 1-2 metre daha karanlık bölgeye doğru attım tekrar sarıyorum yine takıldımı otlara düşünürken arkamda yanan sokak lambasının denize vurarak aydınlattığı yere bir bakıyorum gene aynı mübarek gelmiş benim zokayı yine YATAy sarılmış boğşuyor hemen Biraz suyun yüzeyine Çektim daha net görmek için ama suyun üstüne çıkarmadım kaçmasın diye Baya bildiğin Koca ağzını açmış Zokayı yatay yemeye çalışıyor 10 dk kadar tamamını yutmasını bekledimki zokanın kuyruğundaki iğnelere takılsın diye Ama Zokayı kafadan ve yan yan Yemeğe çalıştığı için 10 dk sonunda yine dayanamayıp Yukarı çekmeye Başladım Suyun Üstüne Çıkınca Yine su fışkırtıp kaçmaya çalıştı Tam 1-2 kulaç attı ben zokayı yukarı çekmeden tekrar atınca dayanamayıp tekrar zokaya saldırdı Ama yine fiyasko Yine Sarıldı zokaya sanki dans ediyor ama birtürlü İüneli gölgesine dokunmuyor Oturdum izledim bende O sırada yanıma Sahilde dolaşan ailelerin çocukları gelip çığlık atmaya başlaşında Gösterimizde Sona erdi.Sonra birdaha Bende Bukadar mücadele yeter deyip vaktiminde kısıtlı olmasından dolayı bırakıp eve döndüm.Yanımda Kepçem Olsaydı 1 metre uzağımdaki kalamarı kaçırma ihtimalim bile olmazdı.Ve İlk Kalamar avımda ilk aldığım Ders Tecizatın Tam değilse asla kalamar avına gitme!!!
Kardesim zokanin su ustunde yuzmesi daha iyidir bu iste cok batmamasi gerek benim icin yani tecrubelerim bu yonde herturlu teknigi denedim kiyidan ben.Yan sarilmasina gelince benimde basima cok gelen bir sey onu yaptigi zaman kalamari kendine dogru cek sarma kamisdan cek yukari dogru ozaman arkadan saldirmasi daha muhtemel.Birde sunu unutma kalamari tuttugun zaman cekerken kurtulduysa sakin zokani cekme birak oldugu yerde o tekrardan saldiriyor yavas yavas yuzdur o tekrardan saldiriya gececektir.Birde kalamar su nerde durgun nereye issik vuruyorsa en cok ordadir bunu unutma.Kalamarin en cok sevdigi renkse turuncu ve pembedir disi bez olan zokalardan alma.Butun zokalar is yapyor ama dediklerimi dene pisman etmez