yer : aliağa plajlar mevkii takım : klasik 3lü ve kurşunsuz 3lü takımlar. yem : tazecik mamun ve muhtelif rapalalarım. 23.09.2011 Akşam üzeri 2 arkadaşımla beraber hazırlıklarımızı tamamlayıp çıktık yolumuza.Çiğlideki yemcime uğrayarak daha şapır şapır olan harika 3 patlak mamunumuzu aldık ye ver elini aliağa.Daha önceki raporum da aldığım levrek beni heyecanlandırmıştı.Fakat bu seferki avımız akşam üzeri başlayıp ertesi gün öğleden önceye kadar devam edecekti.Ben yine yollarda levrek hayalleri kurmaya devam tabi bu arada arkadaşımın 3.20 zodyağını ve 2.5 hp tohatsu sinek motorunuda yanımıza almıştık.kıyıdan av vermezse en azından sırtı denemesi yaparız dedik. akşam üzeri botumuzu kurup 45 dakkalık bi sırtı denemesi ama maalesef elimiz boştu.ümitler akşam ve sabaha kadar yapılacak yemli ava kalmıştı. kıyıdan yemli avımız sabahın erken saatlerine kadar sürmesine rağmen yakalanıp geri salınan 30-35 parça lidaki , yakalanıp iğneden çok zarar gören ve geri salınamayan 4-5 lidaki ,1 adet barbun,1 adet tekir,2 adet kayda değer mırmır'dan ibaret olmuştu.Tabiki sonuç hüsrandı bizim için.oysa ne levrek hayalleri vardı sabaha kadarki sohbetlerimiz aralarında.Oysaki şartlar müsaitti.4-5 yıldız ve poyraz esen hava,yeni ay,2 gün önceki yağmur sonrası çalkantılı ve bulanık deniz... sonuç : Elde var 0.5 Saat 06.00 civarı baktım yemliden ümit yok...Arabaların içinde bayılmış halde olan arkadaşlarımı uyandırmak için ; yaklaşık 7-8 rihter ölçeğinde sallayarak yaratmış olduğum suni depremler bile fayda etmedi sıra camları yumruklamaya gelmişti adamların içi geçmiş,alarm sesleri bile nafile en sonunda bir arkadaşım uyandı.ben bu arada kamış,rapala,kasnak ve botu hazır kıta bekletiyorum tabi. hemen indik suya... daha 2. turumuzda rapalaya atlayan bi levreğimiz.tekrar dönüp aynı yerden geçiyorum ve sanki beni aynı yerde bekleyen 2.ispendeğimiz... 5 dakka içinde alınan 2 balık ve sonrasındaki 30 dakkalık boş sırtı avımız sonucu sonlanan avımız... Sırtıda aldığım 2 balık azda olsa keyfimizi yerine getirdi.yanımıza kar kalan ise doğa,deniz ve semaverimiz başındaki sohbetlerimiz
Ne güzeli be abi... senin ıskatarya ' cığı gördükten sonra bütün hevesim kaçtı abi ben O ıskataryayı izmirin meşhur kokar koyunda yakalamıştım ilk.600 - 700 gr civarında idiler hepsi... onları yukarı alırken bile verdiği mücadele beni heyecanlandırmıştı... senin balığı görünce şuan düşünemiyorum bile abi... ellerine kollarına sağlık...
Engin tebrik ederim, yine çıkartmışsın levreği valla helal olsun. Kuruttun Aliağa'yı biraz da bize bırak Leğen'in en altında ince uzun bi balık var o nedir? Yılan balığı mı?
Ewet volkan 2 tane de yılan balığı aldım.onları yazmayı unutmuşum raporda valla daha levrek başlamamış zaten yoksa onca zamanda baya bi levrek alırız diye umudediyodum ben.biraz daha vakti var sanırım.
Bencede biraz daha vakit var. Kasım başı gibi trofeleri görürüz. Bende Ekimin 10'un da izne ayrılmayı düşünüyorum nasipse. Bi yoklarım Aliağa'yı. Kasımda zaten bayram tatili var. Umutluyum, bakalım kısmet...
Valla volkan kardeşim bende o bayram tatilini 9 güne çıkarma hesapları yapıyomperşembe cuma yıda izin yapabilirsem eğer... 9 gün bergama da olucam zaten.İşte o zaman çandarlı aliağa arası mekik dokuycam kısmetse... cuma gecesi avımızda bikaç at çek denemesi de yaptım bakalım.Gerçi atçek takımı ile yapmadım ama en azından biraz el alıştırması işte Bu arada aliağa da levrek var ama cuma gecesi nedendir bilmem şartlarda iyi olmasına rağmen kıyılamadı balık.hatta o levreği de baya bi açıkta sırtı çekerek aldım.Atçek denemesi yapan çok kişi vardı sabah geldiler.ben bottayım adam sallıyo rapalayı suya düşünce levrek atlıyo sudan ama ellemio rapalalarına. o levrekleri de zaten değişik bi takımla aldım ben hem silikon hem de rapala vardı takımda.kıskandırdım demekki balıkları rapalaya atladı ikisi de...
Çok güzel bir av olmuş tebrikler. Bizde gitmeyi düşünüyoruz Aliağa tarafına fakat hiç bilmiyoruz oraları, acaba yer tavsiye edebilirmisiniz ?