Herkese Selamlar; Kalkması çok zor olsada sabah suyuna gitmeye kararlıydık. Yatarsam kalkamam diye hiç yatmayan Biladerimin 03:00 de telefonuyla sıçradım. Niyetimiz Çuprayı yoklamak. Kasım ayından beri görmüyoruz. Yanakları allanmış, pullanmış mıdır acaba diye düşünüyoruz. Avlağımız Aliağa plajlar bölgesi. Avlak söylemede çok rahatım çünkü zaten kıyıda balık yok. Kısmeti olan bir iki tane alıyor iştemrsparkle Sabah 05:00 gibi avlağımızdayız. Takip edenler için iki hafta önce yarım kalan bir tekne :der: avımız vardı. İşte oradan artan tuzlanmış, mayalanmış, ekşimiş sülünezleri yem olarak kullanmaya kararlıyız. Lakin Yem fiyatları çok yüksek Oltalarımız suyla buluştu. Benim gözüm at-çekte olduğu için biladeri oltalara bekçi dikip ata ata çeke çeke plajı tavaf ediyorum. Silikon, kaşık, dalan, su fışkırtan derken sadece kaşığa bir vuruş aldım. O da çok istekli değildi. 06:00 gibi at-çekemediğimden yemliye devam dedim. Deniz yağan yağmurlardan dolayı bayağı bir bulanıktı. Malum Aliağa; suda yağ tabakası. İki faktör birleşince makinedeki misina sütlü kahve bir tona döndü. Çok çok hareketli bir av olmadı. Evde yatmayan bilader epey bir uyku çekti. Saat 10:00 gibi dönüşe geçtik. Bize de avdan Edi ile Büdü düştü. Daha iyileri size nasip olsun. Uploaded with ImageShack.us
Tebrik ederim, biraz yorucu olmuş ama hiç olmazsa edi'le büdü gelmiş Devamına rastgelsin... Bizim bölgeden son duyumlar açısından da güzel oldu. Teşekkürler...
Tebrikler Sinan Hocam, en azından raporluk bişeyler çıkmış. Bende Güzelbahçeyi denedim cumartesi sabah suyuna, sonuç: 1 isparoz 1 kaya balığı tabi onlarıda salınca rapor yok yine..idk
İşin yoruculuk kısmı lafü güzaf. Bu dinlendirici bir yorgunluk. Hani derler ya kafa yorgunluğu vücut yorgunluğundan ağırdır diye. İşte kafayı dinlendirirken vücudu yormak gibi birşey. Tıpkı Halı saha da bir deşarj maçı yapmak gibi. Bölgemiz SOS veriyor. Mayıs ortası hala kıyıdan İyi birşeyler çıkmıyor. Avlak tavsiyelerini bekliyorum. Daha iyi avlar senin olsun
Paylaşım için teşekkürler. Demek Aliağa'nın hali öylesine içler acısı? Ülkemiz adına, sizler adına üzüldüm Sinan. Epey bir süre at-çek yapmışsın ancak çipuranın sahte yemle arası nasıldır, daha çok yemli avlarla anılan bir tür olduğundan biraz şaşırdım doğrusu.
Yok abi yanlış anlamışsın At-çek skoru 0 banghead At-çek yapmaya başlamadan önce yemli takımı da suyla buluştururum. Bunlar yemli takımdan. Aliağa Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip. Pisliğin haddi hesabı yok. Daha da gitmem
Tebrikler..Bölgeden biri olarak mutsuz geçen 3-5 senenin ardından özellikle bu sene mevsimlerin normale yakın seyretmesi sebebiyle umutlu olduğumu belirtmek isterim.İnşallah bu sene geçen senelerden daha güzel olacak.Aliağa'daki kirlilik konusunda haklısınız ancak tecrübeyle sabit söyleyim ki,kıyı avı için bu aylarda yüksek verim alabileceğiniz bir yer değildir.Özellikle uygun hava ve rüzgarı bulmanız bu mevsimde çok zordur.Daha ziyade Agustos sonlarına doğru başlayıp neredeyse Şubat ayına kadar süren bir periyotta daha çok verim alabileceğinizi düşünüyorum.Saygılar..
tebrikler sinan kardeşim kutlarım iyi av olmuş. Aliağa eskiden bolca avlandığım bir bölgedir aliağa plajların ilerisinde bir dere ağzı var(viking kağıdın önünden geçip denize dökülen) o bölgede daha verimli avlar yapabilirsin diye düşünüyorum özellikle at çek için bilgin olsun belki bir gün işine yarar
Güzelhisar Çayı deltası... Oradan geçeli çok oldu. Berbat halde. Çöpler, pisliklercyr dipten sürekli kum çektikleri için bataklığa dönmüş vaziyette.
20 - 25 sene önce birkaç yaz tatilim o vikinglerdeki denize yakın tek sıra barakalarda geçti. o çayda serpme ağla balık çektiklerini çok iyi hatırlıyorum. iki üç atışta bir koca koca balıklar alırlardı. bende babamla akşamüzerleri kıyıdan olta atardım nerdeyse çipura olmaya az kalmış lidakiler gelirdi üç beş parça. birde unutmadığım şey, dalgaların kıyıya vurduğu yeri avuçla eşeleyince yanardöner renkli boru kurdunu andıran ama daha kalın kurtlar çıkardı. harika bir yemdi. artık onların da kaldığını sanmıyorum.