Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bilgi birikimi gerçekten üst düzeyde olan bir forum bu yüzden sizlere danışmak istediğim bazı konular var. Aliağa'da Çadır yerleri var Plaj'ın sonunda. Çayın denize aktığı yerde var bilenler orayıda biliyordur kesin. Her sene 3-4 ay tatile çıkarız. Balık tutmayı çok sevdiğim için sürekli uğraşır dururum fakat fazla birşey tutamam. Mayıs 15'inde tekrar gidicez fakat bu defa sizlerden akıl alarak hazırlıklı gitmek istiyorum. Sizce Nasıl yapmalıyım neler almalıyım malzemeleri nasıl kullanmalıyım ? Elimde bulunan malzemeler; Misina Sufix XL strong 35mm 1000 metre Kamış olarak AlbaStar Leader 3233 300 http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_12478_3233_LEADER_300_KAMIS.html Makina Puyi MT70 ( Puyi MT 70 Makina, 0,45 mm misinadan 270 metre sarılabilen, 5 bilyalı, 4.3:1 devrinde, önden kalamalı, plastik kol topuzlu bir makinadır.) iğne olarak 1522 Mustad serisi - 496 Mustad serisi. Aliağada daha önce avlanan arkadaşlarımız vardır aramızda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Genelde isparoz mırmır lidaki cupra karagöz gibi balıklar var. Saygılar
Aliağa hakkında.... Coşkun o kıyılarda eskisi gibi düzgün balık çok zor bulunuyor.Yalnız plajından gece saat 22:00 dan sonra kıyıdan çıkan fosforlu kurtla çok iyi mırmır alırsın. Gündüz içinse gemisökümden sonra ılıcaya varmadan kıyıda batık tanker var. O civarları iri karagöz yapıyor.Ben genellikle tavşan adası civarını mera olarak kullanıyorum.Kıyıdan ılıcadan sonrada güzel oltalık yerler var.Kum burnunuda tavsiye edeceğim ama geçen sene askeriyeye geçti.
Merhaba Sırrı Abi, Öncelikle vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet söylediğin gibi 3-4 sene kadar önce balık çıkıyordu fakat son 2 yıldır pek balık çıktığını söyleyemem. 4 ay boyunca çadırların kurulduğu yerde kalıyorum plaj sonunda. Ben genelde denize girip şişle sülünez çıkartıyorum. Ara sırada çarşıya inip boru kurdu alıyorum. Yukarıda yazdığım malzemelerim iş yaparmı sence ? birde 22:00'dan sonra kıyıdan fosforlu kurt nasıl çıkar bilmiyorum daha önce hiç görmedim bu konuda bilgi verebilirsen sevinirim. saygılarımla.
merhaba! Aliağa da arka plaj da dere ağzını bilirim orda bende avlananıyorum.genelde zıpkınla avlanırım.o bölgede daldım ve gözlemlerime göre balık kıyıya yakın dolasıyo yani kıyıdan çok uzağa atmak için olta almana masraf etmene gerek yok.ben 0.25 misina üzerinde iki veya üç sıkma kurşunlu olta ile orada lidaki avlardım bazen zargana girdiği olur. Sırrı beyin yazdığı Aliağa da Ilıca tarafı kapatıldı girişi yasak artık.
Bilgilendirmen için teşekkürler hocam. Zıpkınla bazen dalıyorum fakat sabah olta ile tutmayı daha çok seviyorum. 0.35 misina iş yapmaz mı ? Kayalıkların olduğu biryer var Plajın en sonunda orada çupra çok çıkıyor. Amatör balıkçılar bazen tutuyorlar ama bana hiç denk gelmedi.
0.35 misina da olur.o kayalıkların orda midye, madya oluyo yem olarak kullan.oralarda lidaki tuttum ama bana da çupra gelmedi.en çok mırmır tutan var.
Aliağa hakkında.... Tekrar merhaba.. Süleyman arkadaşın dediği tarafta karadutlar koyuna varmadan önce (tepeden önce) kısa bir kumluk plaj var, orada gece geç saatlerde çok güzel mırmır yakalıyorlar.Birde ön plajlarda özellikle kış aylarında şimdi askeriyeye geçen rafineri plajının tel örgülerinin başladığı yerden çok güzel kaba lidaki ve çipura yakalıyorlar. Fosforlu kurt konusuna gelince arka plajlarda denizin kıyıya vurduğu yerleri kürekle kumu yayarak kurcalarsan, renkli,üstü kaygan ve bayağı dayanıklı kum kurtlarına rastlarsın.Ve gece avında mükemmel iş yapıyorlar.Bende o plajda 1980 yazından 1994 yazına kadar kaldım. Arada boş vakitlerimdede o tarafa uğruyorum. Bol avlar dilerim.