Herkese merhabalar, Uzun bir aradan sonra bir rapor açma fIrsatı bulabildim sonunda.Aslında işlerimin yogunlugundan bir çok güzel avımı raporlayamadım bile. Birde üstüne botum ek yerlerinden açma yapınca dahada azaldı ava gidişim. tarih : 08.11.2014 yer : aliağa takım : klasik dip oltası Yem : 1 kilo taze , 1 kilo tuzlanmış sardalye , 100 sülünez , 8 dolu dolu bardak mamun cyrr herşey 05.11.2014 te kayınbiladerimin araması ile başladı. uzun zamandır işlerimin yogunlugundan vede botumun durumundan dolayı balığa gidemiyordum.Telefondaki teklif gerçekten karşı konamaz cinstendi. Eniştemiz aliağada kendine gemi sökümden bir filika almış , onu biraz elden geçirmiş ve balığa hazır hale getirmişti.Arada bizi davet ediyordu ama bir türlü nasip olmamıştı. Organizasyonu onun yapacağını öğrenince gitmemek olmazdı. Tabi evde hanım ve birde bebiş olunca ve avda cumartesi günü planlanınca ikna etmek bir hayli zor olacaktı ama olmalıydı mrsparkle perşembe günü ilk zoka hanıma atıldı hihi -Hafta sonu ne yapıyoruz ? *valla annem bergamaya cagırıyor aşure yapmak için uzun zamandır da gitmedik oraya mı gitsek acaba ? -evet ya baya oldu gitmeyeli İnci'de( kızım ) özledi bence de güzel olur... :laughing: reeling mrsparkle :thumb: Bu kadar kolay olacağı aklıma bile gelmezdi genelde hafta sonu gideceğim zaman binbir planlar yapılmış olur anneli kızlı BUcadan çıkışta balıkçıdan 1 kilo sardalye alıyorum tuzlamam lazım ama nasıl marketten koca bir salamura tuzu,gazete,bir kap alıp karanlık havada arabanın farlarının ışığında ve insanların meraklı bakışları arasında 5 dakkada sardalyeleri tuzluyorum reeling yoldan da 8 bardak mamun alıyorum menemenden.. Cuma akşam bergamadayım. enişte ile son telefonlaşmalar,planlar derken enişte ile av saati konusunda anlaşamıyoruz.Ben sabah suyu kaçmamalı tan yeri ağırmadan olta atmalıyız diyorum.Hatta geceden gelip sabah suyu yapıp dönmekte ısrar etsemde kimse yemiyor benden başka gece gitmeyi Oda diyorki aga burada o saatte balık yapmıyor balık 9.00 dan sonra başlıyor diyor.Yav enişte beni yeme bak işim var de amenna ama bunu bana yapma diyorum En sonunda güç bela 5.00 da marşa basıp 6.00 da av yerinde olmaya ikna ediyorum takımı :thumb: Planladığımız şekilde 6.da av yerindeyiz enişte kerterizi ayarlıyor ve demir atıyoruz.OLtalar heyecanla su ile buluşuyor. enişte ilk oltasında 1 kilodan küçük bir ahtapot çekiyor ve hadi bismillah diyoruz ahtopot ile başladıysak bakalım neyle bitecek diye merak içinde olsakta dakikalar birbirini kovalıyor.Gel gelelim ısparoz ve küçük hanoslar harici denizde canlı yok çok ilginç... BU arada tabiki o ahtapotu salıveriyoruz... saat 6 - 7 - 8 - 9 oluyor ama kafayı yemek üzereyim sabah suyunda balık yok. Oysa hava poyraz esiyor , deniz çalkantılı , yemlerimiz kallavi...balık tutmamak için bir neden yok... Bulunduğumuz bölge de Gemi söküm ile adalar arası...Orayı bilenler bilir iyi veya kötü illa balık olur... 3-4 defa yer değiştirip denemede yapıyoruz ama nafile yok yok... Artık avdan umudu kesmek üüzereyim enişte ısrarla ilk başladığımız yere döndürüyor bizi...saat 10.30 civarları ; en sonunda eniştenin o sesi kulaklarımda yankılanıyor ==-Aldım ! tüm gözler oltanın ucunda reeling oltanın ucu ise suyla buluşacak neredeyse :thumb: enişte ser verip sır vermiyor ama gelen balığın kafa atışlarını gözlüyorum oltanın ucundan ya çipura ve mercan hadi bakalım diyorum içimden... merakla suya eğilip baktığımda parlayarak geliyor alttan ve yaKlaştıkça kızarıyor resimde en soldaki balıktır kendileri. herkes (4 kişiyiz ) silkiniyor ve başlıyoruz pür dikkat ava. Ben kıpır kıpır mamunlarla devam ediyorum ava kayınbiladerler sülünez enişte ise benden habire sülünez istiyor veriyorum enişte hızlanıyor 2. - 3. mercanı alıyor ama bizim oltalarda tık yok banghead allam diyorum bu işte bir enayilik var hadi bakalım.Bu arada o meşhur olay tabiki enişte ile omuz omuza aynı takım aynı iğne ile avlanıyoruz ama balık onda hooked işte orada farkediyorum ki hain eniştemiz gelirken yanında getirdiği taze sardalyeler ile avlanıyormuş meğerse :thumb: benden aldığı sülünezleri ise 3 llü takımın sadece en üst iğnesine takıyormuş Hemen eniştenin sotesinden kaptığım sardalye torbasındaki balıkları keskin makasım ile ortaya servis ediyorum ve başlıyoruz beklenen ava. Balık o kadar nazlı ki sardalyeyi resmen kokluyor ( mercanlar ) tasmayı attın attın yoksa 10 saniyede bitiyor yem aşağıda... sanki o satlerdir tık olmayan denizin içi kudurmuş durumda...27 metre de 125 gr kurşunla donanmış takım daha dibe değmeden bazende değdiğinde boşluğunu biraz ağırdan alırsan anında boşalıyor. enişte ve ben başlıyoruz mercanları birer ikişer asılmaya...dördümüzde sardalyeye dadanmış durumdayız ve balık altımızda toplanmış durumda. Mercanların gelişi küçük balığıda dağıtıyor biraz ve yaklaşık 40 dakika içinde resimdeki hemen hemen coğu mercanları yakalıyoruz ve maalesef taze sardalyemiz bitiyor banghead idk banghead İşin ilginç yanı o mercanlar sadece taze sardalyeye atlıyor o gün.NE tuzlanmış sardalye ne mamun ne de sülünez hepsi yalan saatler 12.00 gösteriyor ve tekne de yem namına birşey kalmamış durumdagözüm gibi baktığım son 4 sardalyemi enişte ile paylaşıyorum ve herkesin fırdöndüsüne birer kalamar zokası takıyorum:thumb: Enişte bak sen buraların adamısın senden bir kalamar bekliyorum ama onu yem yapacaz ona göre yoksa geri dönmek zorunda kalacağız diyorum Bu arada bu son hamleyi yapmadan yaklaşık 1 saat izmarit,ısparoz,hanos,gopez,mercan,ıskatarya ve karagözden oluşan yakalanan tüm balıkları yem olarak deniyoruz fakat nafile... Özellikle Orhan amcanın hep bahsettiği bir kaç kolyoz yakalayıp yem yapabilir miyim diye denesemde teknenin altında dolanan yamyam gopezler yemin icabına anında bakıyor. Günün ballısı enştemiz beni kırmıyor ve kalamarı sallıyor oltanın ucunda mrsparkle Biraz daha ava devam edebilme düşüncesi herkesi mutlu ediyor.kalamar dörde bölünüp herkese eşit miktarda veriliyor ve ama devam. enişte diyorum bugün beni hiç kırmadın bi de sübye yakalaman lazım bak akşam suyu çipurayı yoklarız diyorum enişte bey bu kırarmı bizi banghead hihi daha 2 dakka geçmeden sübye önümde allam bu nasıl birşeydir :thumb: saat 15.00 i gösteriyor ve elimizde kalamardan kalan son bir kaç parça ve sübyemiz var.Enişte ; sizi son bir yere götürücem çok nazlı bir yerdir sabır gerektirir ama geldimi coğunluk kilo üstü çipuralar gelir,diyor... Düşüyoruz yine yollara yarım saatlik bir yolculuk ve oradayız... Hava kararana kadar bekliyoruz ama tık ykok maalesef sadece bir adet kolyoz geliyor oltamarımıza.Ah be kolyoz geç geldin geç diye hayıflanıyorum iiçimden,neyseki yem olmaktan kurtuldu :thumb: Dönüş yolunda salıyorum rapalayı , teknenin yekesi sağ kolumun altında kamış sol elimde tam dalmışımm resmen içim geçmiş uykusuzluktan ve birden irkiliyorum kamşın ağırlığı ile heyecanla çeksemde anlamam fazla uzun sürmüyor balık olmadığını gelen tabiki bir poşet :laughing: ama olsun kısa bir aksiyon Yine kaldığım yerden şekerlemeye devam Aslında yapmam böyle bir hata ama yorgunluktan olsa gerek kalama kapalı kalmış sırtıda... 10 dakka sonra elimdeki sert kamış uyku halininde etkisi ile resmen uçuyor elimden ve küpeştede sıkışıp kalıyor tutup tasmalıyorum ve kamış resmen U reeling enişteye seslensemde yavaşlayamadığımız ve kalama kapalı olduğu için bir anlık boşluyorum kamışı ve banghead banghead banghead Bir kez daha anlıyoruzki bu iş böyle ; az yem = çok balık olur ; çok yem = balık olmaz idk kalın sağlıcakla...
Ah engin abi ah, o kalama neden kapalı tebrikler abi, uzun zamandır özletmiştin kendini, güzel bir raporla dönüş yapmıştın, avlarının ve raporlarının devamını dilerim
Tebrikler. Bahsettiğin bölge her zaman çeşit çeşit balık veriyor. Bir kovada 7-8 çeşit ballık oluyor. Botun için üzüldüm. Bu çin malı botlara büyük motor haram bence. Bir arkadaşımında arka aynası ek yerlerinden açılma yaptıydı. Sırtı çekerken uyanık olmak gerekiyor. Bu aralar bahsettiğin bölgede Lambukalar ve torikler çıkıyor. Kaçırmana üzüldüm. O da günün yorgunluğundan olsa gerek. Dahası da rast gelsin.
Tebrik ederim Engin, heyecana ortak ettin bizleri de. Dolu dolu yaşanmış bir av günü olmuş. fotoları hizliresim.com a aktardım.
Sorma Yasin uykusuzluk ve yorgunluk...baska neden yok banghead valla eskisi gibi sık cikamiyorum ava cikincada islerin su son zamanlar yogunlugundan rapor dahi acamadim son avlarimda.birde isyerinden baglantida sorun vardi.firewall msj yazmami engelliyormus megerse.hatta adminede yazmistim ama hata bizdeymis simdi cozuldu sizerde durgunlastiniz bu ara sizdende guzel raporlar bekliyoruz insallah...depolar bosaliyor takimlar duzuluyor gozumden kaciyor sanma
Saol Sinan tesekkurler.senin iyi bildigin bolgeler oldugunu biliyorum raporlarindan tespitin cok dogru.baya hizliydik cunku sirti icin.kirmizi kafa sut beyaz ve 14 cm di sahte :thumb: senin torigin kardesi olabilir hihi beklenen sondu bot mevzu zaten...birde varya bademlide su ustunde acildi arka ayna 3 sene dolu dolu isimi gordu saolsun.simdi 450 tl sikismis aynaya idk hep diyoruz imkan varsa quicksilver veya zodyak alacan bakmiyacan arkana... usta ilede gorustum arka ayna olayi kronikmis uzak dogu mallarinda.allah çinlilere zeval vermesin,cok ekmeklerini yedik saolsunlar dio usta 2 - 3 sene gotursun beni daha,baglicam bi kamarali bir limana hayirlisi ile
Saolasin Nuri Abi, Isyerinde firewall denen illetten dolayi sadece o site aciyor.baska siteden yukleyemiyorum. Gercekten zevkli bir av gunu oldu.egenin hemen her cesit baligini tuttuk.tek icimde kalan menemendeki yemci abiyle hos sohbetimiz sonrasi bana hediye ettigi celik telli hirsizli zoka ile lüfer deneyememek oldu... Canli izmariti tak kesin ustunde seklindede cok iddiali idi ama gece 4 te ayakkabilikta unutuldu kendileri
Aynen abi eldeki fazlalıkları çıkarıp yenilerini alarak levrek sezonuna hazırlığa başladık. Gözünden de bir şey kaçmıyo valla Bizde yazın ve geçen kış da ara ara çıktık ama balık olmayınca rapor da açamadık Yemli avlardan dahi balıksız dönünce insanda rapor açma isteği olmuyor. İnşallah bu sezon daha iyi olur.