Slm Yarın Sabah Alibey Barajına Gitmeyi düşünüyorum balık durumunu Bilen varmı..? Yada Yakın Zamanda giden varmı
orası kuralı olduğu sene tamamen kurumuş durumundaydı gecen sene bı kaçolta attım fakat inannılmaz derece ağvar adamlar bır karış boşluk vermeden ağ atıyolar olta atmaya yer bıle bulamıyosun orda çok guzel levrekler vardı ayyı lar vardı ama anasın ağlattılar oranın sen yınede bı sansını dene usta bırde çapak bol var orada fakat slcansız gıtme derım bol sanlar
valla gittim gitmez olaydım sabah 7de baraja geldim saat 2 ye kadar sadece kaya balıgı vardı ordakilerden ögrendigime göre ağ atılmıs ... balık yapmıyormus artık...
Ya bu ag isine aklim hic ermiyor.Acaba yasalmi? Yasal olsada nasil yasal olur,kim-neden-ne icin izin veriyor!Hicbir anlam veremiyorum.Hemde oradan tutulan maddi degeri cok cok az olan baliklardan ne olacak. Resmen........Neyse,neyse,neyse...Cok moral bozucu.Nasil bir dunyada yasiyoruz...
Orada balık tutulabilmesi için en az 5 sene gölde av yasağı uygulanmalı çünkü Kuraklık ve gölün adeta her bir metrekaresine atılmıs ağlar yüzünden balık popülasyonu resmen bitme noktasına gelmiş durumda. Ben o göl- baraj ın bir çok yerini botla dolaştım, inanın durum o kadar kötüki göl'e yapılanları tek kelimeyle özetleyecek olsam, VAHŞET derim. Ama hiç bir şey için geç değil hala çok sayıda balık yavrusu var gölde. Buda; bu yaz çektiğim bir kaç fotoğraf.
Yazik,yazik,cok yazik.Cok degil bundan 10-15 yil once ne guzel baliklar tutardik oradan.Demek simdi bu halde haaa....Vay canina...Tekrar soyluyorum: "Bunlari yapanlarada,yapmalarina musade eden yada goz yuman yetkili mevki ve makamlarada yaziklar olsun"... Daha ne soyleyeyim.
bende gittim beyler eğer her türlü balık almaya razıysanız güzel biryer biliyorum sirf testere ve kaya balığı çıkıyo anlatıyom cebci köyüne gelin ama yanınızda şipşak v solucan olsun saat 12:00 da orda olun köye geldiğinizde okulun ordan aşağı inin ileride taş ocağı var orayı geçin ilerde depocu var ordan ilerleyin aşağıda baraj sanra barajın sağından devam edin kemeri geçin biraz daha ilerleyin ileride kayalık görüceksiniz orda şipşakları atın 1m ileriye benim şipşaklar 4 kancalı bir çekiom 4 düde testere yada kaya balığı bize göre iyi ama sakın sabahtan gitmeyin çok beklersiniz 12:00 da orda olun ben dedemle gecen hayta 12kg 395 g tutttuk