Merhaba Alibeyköy barajı bana çok yakın ve hafta içi mangal keyfi yapmak için gitmek istiyorum ve balık tutmak istiyorum fakat barajda balık varmı bilen varsa yardımcı olabilirmi.
Ağ atanların çoğunlukta olduğunu duydum, sazan, turna ve çapak balıklarının barajda bulunduğunu biliyorum, ancak sazan 30 hazirana kadar avlanma yasağına girdi, turna avlayabilirsiniz ama ağlar yüzünden oltayla avlanmanın epey zorlaştığı hakkında söylentiler var.
BEN ŞİMDİYE KADAR TURNA AVI HİÇ YAPMADIM OKONUDA ACEMİYİM.sazan avıda haziranda başlıyor çapak nasıl bir balık
Yukarıdaki fotoğraf Onur abimizin sitemize yolladığı avlardan birine ait Çapak balığı, tahta balığı ile çok benzeseler de, tahta balığının gözü daha büyük, çapağın ise aksine küçük olması birbirlerini ayırt edebilmemize olanak sağlar.
Teşekkürler ben bu balıktan çok tuttum ama adını bilmiyordum silivride danamandıra köyünde güzel sessiz bir gölet var geçen sene orda avlanıyordum.
geçen ay levrek sezonu kapanmadan 1-2 silikon ulaşmıştı elime deneme amaçlı gittim tabii yemli oltada attım ama kaya balığı bile yokdu su simsiyeh olmuştu ve tabiiki ağcılar