Alibeyköy Barajinda Son Durum

Konu, 'Genel Konular' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

İstanbul'da susuzluk kapıda

Mimar Sinan'ın eseri olan Alibeyköy Barajı üzerindeki Mağlova Kemeri'nin bir yıl arayla çekilen fotoğrafları, İstanbul'da kuraklığın ne denli vahim bir durumda olduğunu bütün açıklığıyla gözler önüne seriyor.

Alibeyköy Baraj Gölü'nün tamamen kurumasıyla Mimar Sinan'ın eseri olan Mağlova Kemeri tüm güzelliğiyle ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl suyla dolu olan Baraj Gölü'nde şimdi koyunlar otluyor.

Mimar Sinan tarafından 1554-1562 yılları arasında İstanbul'da Alibey deresi vadisi üzerinde yapılmıştır. 1563'teki büyük sel felaketinde hasar gören kemerin onarımı 1564'te tamamlandı. İki katlı kemerin alt katında 8 büyük, üst katında da 8 küçük gözü bulunuyor.

İHA

Durum bir hayli vahim.
    Yorum bile yapmak gelmiyor içimden.....

2. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    İnşallah en kısa zamanda eski haline döner tek temennim bu.

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Umarım bu susuzluk uzun sürmez:( Yoksa bizi olduğu gibi göllerimizdeki balık soyunu da etkileyecek.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    serdar kardeş bu konudaki duyarlılığın için teşekkür ederim ama benim hala umudum var nedenmi ben o kemerin sağdan 2.büyük gözünün altında 1989 yılında kamp 3 günlük kamp kurmuştum zaten sağdan 3.büyük gözdende kanal geçiyor ordan sudak ve sazan yakalıyordum daha sonra sular yüksedi ve 1993te sular dahada çekildi ve o kemerden aşağıya atıyorum 1km daha yürümemiz gerekmişti ama sonra gene sular yükseldi ihtiyacımız olan sadece iktisatlı su tüketimi ve önümüzdeki kış yağacak kar yağmur demiyorum çünkü yağmurun göllere faydası çok az ama birde şu varki hükümet seçim yatırımı için kesitiye gitmiyor en kötüsü buyani seçimlerden sonra istanbulda çok büyük susuzluk yaşıyacağız bu konuda benim diyebileceklerim bu kadar allah yardımcımız olsun sağolasın kardeş

5. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Büyükçekmece gölünde de durum buna yaklaşmış pazar günü arabayla geçerken gördümde eskiden su olan yerler kurumuş hayvanlar otluyordu durum gerçekten vahim allah sonumuzu hayırlı eder inşallah.Serdar kardeşim sanada duyarlılığın için çok teşekkür ederim sen Manisa'dan İstanbul için endişe ederken burdaki bazı aklıevveller hala suyu boşa harcama yarışı yapıyor,uyarıyorsun bir benmiyim suyu kullanan vb bahanelere sığınıyor akılları başlarına gelecek ama vakit çoktan geçmiş olacak..

Son düzenleme: 16 Temmuz 2007
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.