Aliço hazırlan,hadi Aret,hadi Can geliyorlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ddeğerli üyeler

Uzun senelerdir görülmeyen berekette geçen son palamut ve özellikle Lüfer sezonunda,siz Türkiyenin Lider Boğaz oltacıları doyasıya balık yakaladınız.

Tekneciler,kıyıcılar,atcek spin avcıları,çapariciler herkes nasibini fazlasıyla aldınız.

Müteakip avda bende bu ekibin içersinde olacak ve şöyle gururlanarak birkaç pozumuda sizlere sunacağım elbet.

Ama öncesinde tatlısu Turna sezonunu Salı günü açacak ve sanırımki sezon boyu sürecek,pekde bereketli gececeğine emin olduğum Turna avlarıma bilfiil başlayacağım.

İnşallah Yaz başlarındada yeni teknemle siz kardeşlerimle eski usulde,(bakmayın siz son açtığım konunun içeriğine) birlikte olacak,belkide hayatınızın kırmızılarını,akya türlerini,karagöz çeşitlerini ve belkide arada peşine düşebileceğimi umduğum kılıç balığı avlarının muhteşem keyf ve heyecanını birlikte yaşayacağız.

Anavaşyaya başlamak üzere yoğunlaşan lüfer sarıkanat ve iri istavrit sürülerinin öncüleri sanırım İstanbul yakınlarına ulaşmıştır.

Ancak esas dev sürü halen buralarda,yasak av sezonunun başlamasınada az bir süre kaldığınıda hesaba katarsak,sizamatör balıkcı kardeşlerimin pek yakında bol balığa kavuşacağınızı belirtmek isterim.

İlişikte güncel sayılan ve gece lüfer avcılığını adeta unutan siz İstanbul oltacılarına, bir eskiyi hatırlama noktasında,oltayla gece avında yemli takımlarla tutulan lüfer ve sarıkanatların muhteşem görüntüsünü sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Uploaded with ImageShack.us

2. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Vedat amca içimi açtin sabah sabah gene :) paylaşim için teşekkürler şimdi huzur dolu bir şekilde merkeze geçebilirim :)

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Böylesine bir hissi sana yaşatabildiğim için mutluyum

Sevgimle kal

4. hayko1992

hayko1992 Hayrettin EKER

Vedat amca, daha bol daha iri ve lezzetli avlar hep nasib olsun inşallah hepimize. Çok sevindim başarılı bir av geçirmenize. Umarım bizlere de nasib olur, ben şimdilik istavritlerle idare ediyorum, at çek yapmayı falan öğrenirsem belki o zaman bende böyle raporlar koymayı başarırım saygılarımla, BURSA'dan selamlar :)

5. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Pamuk dedem merhaba,
    eline, yüreğine sağlık sabah sabah gönlümüzü açtın boğazda avlanıyorum sizin hayatınızı yönlendirmeniz olsun ve son zamanlarda Fransız Chess balıkçılık kanalı olsun balıkçılığı bi tutkuya çevirdi ilk fırsatta balığa gidesim var
    ve tek hayalim egeye yerleşip teknemle keyif balıkçılığı yapmak
    sevgi ve sağlıcakla kalınız

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    İnşallah Yaz başlarındada yeni teknemle siz kardeşlerimle eski usulde,(bakmayın siz son açtığım konunun içeriğine) birlikte olacak,belkide hayatınızın kırmızılarını,akya türlerini,karagöz çeşitlerini ve belkide arada peşine düşebileceğimi umduğum kılıç balığı avlarının muhteşem keyf ve heyecanını birlikte yaşayacağız.

Sevgili vedat ağabey,durum nedir diye (sayende)son günlerde yoğun mesai verdiğin siteye üye olup,diyologlarını gözlemledim.Kantarın topuzu epeyce kaçmış.Yılmadan kendini ifade etmeye çalışmışsın,ama gereksiz bir çaba içindesin.
    Yukardaki cümlelerin,(özellikle,akçeli kiralama ve kılıç konusu),seni gaza getirme çabalarının başarılı olduğunu göstermekte.Bence gereksiz polemiklere girmişsin,senin bir şeyleri ispat etme ,kendini kanıtlama devrin çoktan geçmiş bence.
    Eğrisiyle,doğrusuyla bir Vedat Abayoğlu kimliği var bu alemde.Bu polemikler,seni ne yüceltir ne de alçaltır ancak,psikolojini bozacağı aşikar.
    Abi yorma boşuna kendini,bak turna sezonu açılıyor,güzel balıklar seni bekler.
    Meralar ve klavye balıkçılarının gözleri şenlensin,sen sus ,oltaların konuşsun...

7. zayta

zayta selman

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf 420cm,OKUMA v system 2.40
    Favori Makine:
    Ryobi naxo surf makine,shimano nexave 4000 fc
    En İyi Avı:
    1 adet lüfer 670 gr,karagöz
    tebrikler pamuk dedem,

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili dostum

9. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    vedat abim biz amatör balıkçılar bir göl ama bu gölü besleyen, kurumasını önleyen en büyük nehir sen sin saygılar abicim.

10. rapalacikral

rapalacikral ali

tebrikler Vedat abi.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vedat Amca sağolasın, gerçekten istavrit dışında bir balık yakalayamadığımız kış aylarından sonra birden yüzünü gösteren güneş ve tomurcuklanan ağaçlar tadında bir paylaşımda bulunmuşsun. 2012 yılı hem bahar ve yaz aylarında yaptığımız gece avları, hem de sonrasında Can'ın tekne alması neticesinde verimli lüfer sezonuna deniz üzerinde dahil olmamızla, anılarımızda çok verimli bir dönem olarak kaldı. Seninle birlikte Sivrice'de avladığımız sinarit ise adeta ekmek kadayıfının üzerindeki kaymak veya pastanın üzerindeki çilek gibiydi. Senin bu değerli öngörülerin bizi bu yıl için de umutlandırıyor. Gerek geçen sezon akan balığın bolluğu, gerek yeni derinlik, boy ve saha yasakları, gerekse ılıman geçen kış mevsiminde Boğaz'da kırgın gibi doğal felaketlerin yaşanmaması nedeniyle bu seneden ben de oldukça ümitliyim. Göçmen balıklar kadar, son yıllarda Boğaz'da iyice azalan izmarit, tekir, mezgit gibi dip balıklarının da geri dönmesini umuyorum. Tüm bunların yanısıra bu yılda da seni ziyaret edip birlikte balık avlamanın büyük keyfine varmak istiyorum. Umarım tüm beklentilerimizi karşılayacağımız bir yıl olur. Balıkçının yılı takvimle değil Balık sezonunun başlangıcı ile belirlendiğine göre, artık yeni yılımız kutlu olsun Vedat Usta. :)

12. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Vedat Abi tebrikler,ellerinden öpüyorum.

13. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    vedat baba harikasın.
    seninle aynı havayı solumak isterdim.
    aynı şehri paylaşmak isterdim.

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Vedat abim;

Çok değerli üstadım bu güzel haberler doğrultusunda erkenden birkaç deneme yapmaya niyetimiz vardı zaten.Hatta geçen hafta sonu canlı istavritle denemelerimizde olmadı değil ama malesef lüfer ailesinden ses seda çıkmadı.Yanlız bu sabah zarganayla deneme yapacağım.Bu arada lüfer ailesinin edremit taraflarında yapılan yapay resiflerden sonra bayağı güzel avlar verdiğinide duymaktayım.Bu resiflerin balık üzerinde çok iyi etkileri oldu inşallah yakın zamanda sizin oralarada yanıyacaktır.Seni müsait olduğumuz en kısa zamanda tekrar ziyaret edeceğiz.Beraber yapacağımız güzel avlar için sabırsızlanıyoruz.Kendinize iyi bakın sizi seven kardeşiniz,evladınız Can ...

15. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vedat bey bilgilendirme için teşekkürler, büyük bekleyiş devam ediyor. avlarınız bereketli ve daim olsun. esen kal.

16. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,
    vedat usta tebrıkler ellerınıze saglık...

bu arada gecen sefer lambukalar hakkında verdıgınız onerıler ıcın tesekkurler..

bugun 1 nısan şakası yaptım bırkac tanesıne.. aralarında ırılerıde vardı ama 50 cm cıvarlarındakılerle nasıbımı aldım..

ROD: OKUMA CEDROS PRO JIG 40/60lbs
    MAK:OKUMA SALINA SA II 16000
    IP:pOWERLINE 0,43MM
    JİG:KENDO C00 FAT BOY 230GR

UZAKLARDAN SEVGILER.. RASTGELE

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

-Anavaşya (çıkış) balığı yumurta dökmeye gitmiyor mu Karadeniz'e?
    -Evet.
    -Evet mi?
    -Evet.

Aret merhaba,

Sevgili Can denemesini bile yapmış, onun beklentileri ve bu çağrıya vereceği tepki belli, dolayısıyla kendisine sorma gereği duymadım. Gerçi bir çok avınızı ekipçe gerçekleştiriyorsunuz, Can'a eşlik edersin diye düşünsem de yine de senin ağzından duymak istedim. Üstadın "bereket" müjdesini nasıl karşılıyorsun merak ettim?

Çağrıya konu 3. kişi Aliço olta atmaz diye tahmin ediyorum. Yıllardır dişli raporu asar foruma hepsi katavaşya (dönüş) balığı üzerinedir. Arada var mı, hatırlayamadım.;)

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Burada demek istediğin şey, "dönüş balığı havyarlıdır" mıdır abi? Aret yerine cevap vermeyeceğim, çağrı içerisinde ben de varım ekipte, kendim cevap vereceğim bireysel :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şaşırtıyorsun beni gubani.;)

Anavaşya; lüferin yumurta dökmek için Karadeniz'e göçü. Katavaşya da tersi yani, yumurta bıraktıktan sonra Karadeniz'den tekrar önceki yurduna yolculuğudur malum. -yatak balığı hariç-

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Nuri abicim ben cevap vereyim ama sakın yanlış anlama beni.Lüfer familyası mayısın sonlarına kadar karadenize akar orada ürer ve büyüyüp eylül başları sırayla aşağıya akar.İlk lüferler ,kofanalar en son sarıkanat ve çinekoplar.Şu an lüfer familyası daha havyarlanmamıştır yani:thumb: