Selam Dostlar , Balık vardı yoktu derken ,lodostu yağmurdu ava çıkalım dedik ..Cuma akşamı saat 23 te zargana süzmek için buluşuldu saat 03.00 kadar yağmurdan denize çıkılamadı ...Öyle bir yağmur vardı ki bir kaç balıkçı teknesi bizim barınağa sığınmak zorunda kaldı ...Hava biraz sakinleşince 2 saat dolaştık sadece 10 adet zargana yakaladık ...Sabah 06.30 Sarayburnunda çapari ile lüfer ve palamut alındığı haberi üzerine oraya gittik ve gördük ki sayabildiğim kadarı ile 47 tane tekne vardı ...Burası bizi daraltır diyerek Ustamla ''tapulu meramıza '' gittik ...Saat 15.30 a kadar 1 zargana = 2 lüfer denklemimiz uyarınca 20 adet lüferi livara koyduk ( içinde sarıkanatta vardı )...Ben bu hafta sonu berbat bir av çıkardım olayı Ustam kurtardı ...Bir yemle 4 lüfer çekebildiği için benim yem zayiatını telafi etti ...Yani oltayı sadece ALICO atsaydı 1 zargana = 2 lüferden fazla yapacaktı ...Yem bitince av da bitti ... Fotoları Usta koyar ...Fot.Makinası getireyim şöyle güzel anlaşılır resimlerle güzel bir rapor koyayım diyorum ama ne zaman makina getirsem o gün kılçık çıkmıyor...Ciddi ciddi uğursuzluğuna inanıyorum ...Ama haftaya makina ile gidicem Herkese Rasgele
bu yüzden artık lüferler değil çevresel güzellikler ön planda olacak ...şöyle önümüzdeki hafta bol fotolu bir rapor yazayım...Ayasofya ,Boğaz manzaraları ,balık peşindeki liman kedileri ...ammannnn iyi fikir valla ...İstanbul 'dan güzel rapor mu olur
Fatih şu sıralar Alıco 'nun oğlu Deniz 'de bizle ava geliyo ...Ufak ufak eğitimlere başladık ...Yakında Tarkanım 'da yine bize katılacak
Sahimi bee..mis gibi olur Yanındada roka Bizim meralarda Birtek lüfer yok.. Levrek,karagöz,eşkine,kalkan,pisi..vs hepsi var olmayan tek balık Lüfer ..Takasa varmısın