http://tr.aliexpress.com/item/Royal...=201556_1,201527_1_71_72_73_74_75_76,201409_2 Bayağıdır belgesellerde görüyorum bu çıkrık makineleri.Sizce ne kadar iş görür ?Denizde spin olta ile çinekop lüfer gibi balıklarda kullanırım.İstanbulda tatlısuda kalmadı zaten ha olursada alabalık kasna tarzı balıklarda kullanırım.Bayağı bir araştırdım aliexpresste 10 dolardan ucuzunu bulamadım satıcıda güvenilir feedbackleri var.Bunu alırsam nasıl kullanabilirim ?Türk lirası olark 32 tl ye denk geliyormuş.
devir oranı 3.3:1 -düşük sarım hızı - ve 1 bilyeli, denizde de 10 dolarlık makine ne kadar dayanır? iyi bir seçeneğe benzemiyor. 32 lira az para diyorsan para senin...
aliexpress den çoook kaliteli çin malık makineler de var. sana tavsiyem biraz daha araştırman. ben önümüzdeki seneye elimdeki shimano exage 3000 i satıp yerine 70 dolarlık çin malı bir makine alıcam. videolarına çok baktım iç özelliklerini çok inceledim.sen de benim gibi yap önce araştır sonras al. bu doğru bir seçime benzemiyor.
Baitcasting makinalarda ağırlıksız atılan silikon sahtelerin uzağa erişimi amaçlanır. Ayrıca nokta atışı yapmak için tasarlanmışlardır. Fakat kullanımı çok zor. Çok ciddi sabır istiyor. Bir kaç set misinanızın çöp olması kaçınılmaz. Hele rüzgara karşı atıyorsanız daha da zor. Bu yaz baitcasting ustalarıyla takıldım. Onlar bile sürekli problem yaşıyorlardı. Ona rağmen nokta atış avantajı için kullanıyorlardı. Denizde attığınız yerin çok da bir önemi de yok açıkcası. Ben bulaşmayın derim.