Kanlıcada bugun seyrek istavrit vardı.Ama şimdi size bir şey anlatıcam ve resmini göstericem kafayı yiyeceksiniz.Saat öğlen 12-1 civarı yanımdaki amca istavrit çaparisiyle evet yanlış duymadınız istavrit çaparisiyle işte bu derya kuzusunu tuttu.İnsanlar canlı yemle tutamıyorlar dayı çapariyle tuttu.Yanımda o an bişey bulamadığım için sigara izmaritini koydum.İşin tuhaf tarafıda dayı istavrit tutamıyor ben tutuyordum dayı bana imreniyordu gel görki dayıdaki şansı sen...
ne diyelim Zamanında bundan 18 sene önce kulelide bende istavrit çaparisiyle bir kaç tane sarıkanat almıştım ama LÜFER işi çok abartmış artık
Güzel av helal olsun dayıya sende tuttuğun istavritleri yabana atma haaa onu bile bulamayanlar var...
Bu lüfer 0,50 misinayı bile doğrasın istavrit çaparisi ile dışarı çıksın. O dayıya söyleseydin ya piyango falan alsaydı.
Hep soylerim Hep soylemisimdir; Balık işi kısmet işidir. Ben herturlu yem ve birikimle bos döndugum gunlerde ,yanımda tavukla hatta ekmekle bile cipura tutanlara sahit olmusumdur.. Tabiki once bilgi ve dogru malzeme onemlidir.. Ama; Zaman zaman boyle tuhaflıkları gordugumuz de olmustur.. Suda bir metre arayla duran ve aynı ekipmana sahip iki oltadan birisinin surekli calısıp digerinin saatlerce bos durmasının kısmet ten baska nasıl bir acıklaması olabilir ki
bende kandillide aynı arkadaşın anlattığı gibi istavrite atarken palamut almıştım aynı dayı gibi daha kreçe bile tutamamıştım ama yinede en iyi avım olarak hep söylerim