African Booze Tree adı verilen ağacın meyvesi olgunlaştıktan sonra öyle bir fermantasyona uğruyor ki meyvenin suyunun %80 i alkole dönüşüyor, sonrası videoda http://www.youtube.com/watch?v=vCu5s80uAMQ
ben içkinin şişede durduğu ğibi durmadığını sanırdım ama meğerse öyledeğilmiş paylaşımınız için teşekkürler
Abi yanlış hatırlamıyorsam ben bu meyveyi carrefour da görmüştüm Kilosu 70 YTL idi sanırım 5 kilo X 70=350 YTL 350/1 Büyük Tekir = 14 Adet yapıyor, boşver biz bildiğimiz yoldan devem edelim bence
Erdal abi 60 ytl ver tekila al ondada % 75 alkol var 10 ytl kardasın 5x10 = 50 ytl buda sana kalan para
Selam Arkadaşlar benzer durum İskandinav ülkelerinde de yaşanıyor. Özellikle geyikler yedikleri elma ve armut (fermantasyona uğramış) yüzünden tehlikeli olmaktadır ve birçok trafik kazasına sebebiyet vermektedir. Fermantasyon; bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır. Eğlenceli bir video ayrıca Yücel
Yanlış bilmiyorsam, bu yedikleri meyvenin adı amarula ve sadece Afrika'da yetişiyor. Daha önce bir yerlerde daha okumuştum. Eğer ithal edilmiyorsa, buradaki manavlarda bulmanız zor anlayacağınız.
türkiyede resmi olarak satılan içkilerde %50(kulüp rakı-altınbaş rakı) üzerinde alkollü bir içki bulunmuyor bildiğim kadarıylada tekilanın alkol oranı %40
ağacını yetiştirsek kafi. her sene küfelik olunur amma velakin pek kullanmam sulandırıp yesekmi acaba...!!!
Bende yanılmıyorsam buranın Çad bölgesine yakın olduğunu biliyorum.Merak etmeyin,ormanlarda erişemediğimiz erik,vs gibi meyveler sonunda fermentasyon ile alkollü yapıya dönüşürler.Doğada hayvanlar bunu bilirler ve kafayı bulmak için kullanırlar.Türkiyede ayılar,domuzlar,Afrikada filinden maymununa bir çok hayvan'Tanrının lutfu,kurt kuş hakkı' deyip avantadan kafayı bulurlar.
sennur ablanında dediği gibi meyvenin ismi amarula....fillerin hali çok komik gerçektende Alkol oranı yüksek bi içki istiyosanız kıbrısta satılan absinth %70 %80 lik seçenekleri var