Almanya Alabalik Avi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Remmal38 tarafından paylaşıldı.

1. Remmal38

Remmal38 Ahmet

Bu Pazar biraderimle saat 9.00 da alabalik gölüne gittik.
    3 saat kadar kaldigimiz gölde bir kac vurus aldim, ama malesef kiyiya cekemedim.
    Derken ümitlerin tükendigi zaman balik bir geldi ve pir geldi.

Buyurun 1,5 kiloluk somon olmus canavarin görüntüsü.

Kullanilan olta: Balzer Spin 15-40 gr
    Kullanilan makine: Mitchell Trout
    Misina: 0,17 monofilament

Misina ince oldugu icin, balikla savasmak büyük ugrasi verdi, ama bana göre degdi.

Yazin Kayseri'de ki avlaklarima ulasana kadar, burada göllerde avlanmaya devam

Arkadaslar malesef resimleri upload edemedim. Linkler burada. Belki yardim edebilirsiniz

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Mayıs 2012
  2. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Ahmet bey çok güzel bir balık almışsınız.Durmuşsunuz ve turnayı gözünden vurmuşsunuz (pardon alayı :))Daha irileri rastgelsin.Bereketli avlar dilerim.

3. simendifer

simendifer Sennur

Ahmet bey tebrik ederim, güzel balıklar almışsınız. Ta oralardan avınızı bizimle paylıştığınız için teşekkür ederiz. Dahasına rast gelsin. :)

4. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    abi orası nasıl gol anlıyamadım bizim alabalık ciftliklerine benziyor:)
    300 metrekare golmu olur cok sasırdım

5. Remmal38

Remmal38 Ahmet

tesekkürler arkadaslar. Daha iyisi ve irisi size de rast gelsin.
    Göller burada ekseri ticari göl, ama 300 metrekare olmasada 3000 ile 5000 metrekare kadar büyklükte oluyorlar. Görülen sadece ufak bir kismi, derin olan yer.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ahmet bey, avinizi tebrik ederim.

Ticari avlak dediginize gore, golet arazisinin mulkiyeti veya isletme hakki sahislara ait sanirim. Yaniliyor muyum?

Tatlisu avciliginda korumaciligin gelistirilebilmesi icin Avrupa ulkelerinde yaygin olan "goletlerin ozel mulkiyet olup amator avcilara kiralanmasi - balik basina ucret sayesinde yakala/birak aliskanliginin ozendirilmesi" uygulamasinin ulkemizde de olup olamayacagi tartisilan bir konu ve bence cok onemli.

Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim. Mesela avlaginizda gunluk veya saatlik kira var mi? Varsa ne kadar? Balik alikoymanin kurali, limiti, ucreti nedir? Boyle bir uygulama Turkiye'de yapilabilir mi? Ne dersiniz?

Tesekkur eder, bereketli avlarinizin devamini dilerim.

7. korsann52

korsann52 cemil

slm ahmet bey, burasi tam olarak neresi ismi ne gölün ben mainz dayim yakiniz yani ayrica benim sürekli gittigim göl Fwww.teichanlage-blaeser.de almanyanin en iyi özel avlaklarindan biri isteyen arkadaslar google dan arayip fotolara bakabilir bana 95 km ama napalim haftada bir gün gidiyoruz ren nehri yüksek olunca

8. korsann52

korsann52 cemil

Sevgili ibo haddim olmayarak soruna yanit vereyim cünkü arkadasla göle her gidiste hayal kuruyoz su göller türkiyede bizim olsa söyle yapariz böyle yapariz...
    Gölü isleten ya mülk sahibi yada devletten kiraliyor, göle giris parali bizim gittigimiz yerde 15,20, ve 25 € luk göller var birinde sade gökkusagi digeri karisik digeri sade somon alasi ve turna sudak var.göllerde balik var ve ayrica günlük gelen balikci basina göle balik birakiyor sahibi bizim gittigimiz yerde yakalama limiti yok bazi göllerde 12, 15, 20 adet gibi limit koyuyorlar.Bazi göller var yakaliyorsun ve satin aliyosun yakaladigini bu tarz göller kücük ve zevkli deil.sabah 7.00 de aciliyo aksam 4 e kadar isletmeci bazi kurallari koyuyor gölüne yemleme ypmak yasak, hamur yasak bizim gittigimiz yerde bazi yerlerdeyapay yem at cek yasak. Hernekadar özel avlakta olsa baligi yakalamak pek kolay deil. en sevdigi yem ari larvasi yada kurdu yemleri orada satin alabiliyorsun at cekte benim favorim kücük beyaz plastik twister. yukaridada yazdim teichanlage-blaeser diye yazarsan bakabilirsin saygilar

9. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Tebrikler süper balık... Kayserili avcıları raporları artmaya başladı...

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ilgin ve emegin icin tesekkur ederim Cemil. :)

Yani diyorsun ki ozel mulkiyet, kiralama ve adedine gore ucreti mukabilinde balik alikonulmasi gol/goletlerde baligin tukenmesinin onune gecebilir, Turkiye'de de uygulansa iyi olur, bu sayede avlaklarin talan edilmesi belki azalir?

11. Remmal38

Remmal38 Ahmet

Arkadasimizin Almanya gölleri hakkinda anlattigi aynen öyledir.
    Keske Türkiye de de aynen avrupa nin cesitli ülkelerinde oldugu gibi, ticari avlaklar olsa. Tabii ki ticari göllerin sahiplerinin de görevlerini suistimal etmemeleri gerekir.

12. korsann52

korsann52 cemil

Aynen öyle ayrica özel mülkiyet bile olsa balikci ehliyeti olmayan birinin balik tutmasi yasak , gecelenebilen bungalow evler olan tesislerde mevcut tuttugun baligi verip ücret karsiligi dumanlatabiliyorsun ( tam türkcesi nedir bilmiyom tütsülenmis de olabilir)
    Inanin bana eger Türkiye de balik sevdalisi bir girisimci böyle bir tesis yapsin emeginin karsiligini fazlasiyla alir. Insallah bir gün fotolu , videolu bir rapor yazarim gittigimiz gölden , bakalim bu hafta Hollanda uskumru avina gitmeyi planladik gemilerde yer bulursak öbür haftaya tekrar gideriz göle