Kıymetli üstadlar İstanbulda boğazda ve kıyılardan balık tutmak için (özellikle levrek ve palamut) bütçemi yormayacak ayrıca kaliteli ve sağlam olacak almayı düşündüğüm kamış ve makina için kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. Ürün Kodu : 24-SWEEPFIRE-E4000 Marka : DAIWA Açıklama : 40lık küçük makara 1 bilyalı 5.1:1 devir oranı, Bir turda 89cm misina sarabilir, 312gr ağırlık, 0,32mm misinadan 240mt sarım kapasitesi, Daiwadan uygun fiyatlı spin makinesi Fiyatı :47 tl Ürün Kodu : 24-DAIWA-PTS40TM Marka : DAIWA Açıklama : 4mt boyunda tele surf kamış, 70-150gr atarlı, 125cm kapalı boy, 480gram ağırlıkta, 4 parça teleskopik, Uzağa atışlarda ve fiyatıyla iddialı ve hafifliği ile sizi yormayacak bir surf kamış Fiyatı : 80 tl
Eğer boğazda da avlanacaksanız atarı daha yüksek bir surf kamış almanız gerekir, bence en aşagı 100-200gr atarı olmali cünkü bazen bogazda 150gr kurşun bile sallıyorlar ve bu durumda limiti 150 gr atarlı bir kamış kullanmak riskli olabilir. Ayrıca kullanacağınız makinede surfe uygun olmalı ve en az 60lık veya 65lik bir makina olmalı, 40lık spin makine bogaz icin yetersiz kalabilir.. Daha detaylı bilgilendirmeler gelecektir üstadlardan...
aynı makineyi geçen haftalarda aldım. spin kamış ile harika at çek performansı var. hiç balık denk gelmedi ama makine kendini belli ediyor. spin için tavsiye ederim.
Yukarılarda da belirtildiği gibi makina kamış kombinasyonu ve kullanılacak yer açısından pekde uyumlu ve yeterli olduğu söylenemez. Ama kullanılmaz mı ? elbette kullanılır, sıkıntılarıda beraberinde getirir. Tabii ki bütçe olayı bu. Ama almışken de, amaca uygunlıuğu konusunda biraz daha feragat etmekte yarar var. Sweepfire tek rulman. En azından 3-4 rulmanlı olanınlardan değerlendirin. Mesela; http://www.spotbalik.com.tr/CROSSFIRE-4000X-MAKINA-51BB,PR-16359.html Bu bile boğaz için yetersizdir ama, Swepfireye göre daha iyidir. Bütçe sıkıntınız yok isede, asgari seviyelerde en idealini almanız her zaman avantaj olacaktır. Gerisi size kalmış.
bence bütçe belli olsun ona göre yorum yapılması daha sağlıklı olacak. şuanki kombinasyon seçimi yanlış olmuş.
değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim bütçe 100-150 tl bu arada görüp almayı düşünüyorum karaköy spot mu yoksa istoç albaya mı gideyim
Bende boğaz için KAraköy Spot Balıkçılıktan bir surf takım yaptım kendime ve benimde bu iş için ayrıdığım bütçe sizinle aynı orandaydı.... Ben Lineaeffe IM Casting 4.20 mt up to 250 gr atarlı sağlam bir kamış aldım ve gayette memnunum, bunun yanınada forumdan birkaç değerli abime danışıp Okuma Boxter 65lik makine aldım, makine tek rulmanlı ama oldukça kuvvetli bir makina onuda beğeniyorum.. Eğer tercih ederseniz sizde böyle bir takım yapabilirsiniz Spot balıkçılıktan veya İStanbul Pendik'te benim tanıdığım av mazemeleri dükkanı var oranında adresini verebilirim eğer bu bölgeye yakınsanız...
ersin bey kardeşim teşekkürler ben avrupa yakasındayım tavsiyelerini not aldım haftasonuna kadar spota gitmem lazım haftasonu dostlarla bogaza gitmeyi düşünüyoruz
Elinizde hiç takım yok mu yani idare edecek kadarı ile? yani 150 tl bütce ile alacağınız kamış ve makina kısa süre sonra size yetmeyecektir ki özellikle boğazda kullanacaksanız kamışdan ziyade makina daha önemli.. bence bütçeyi biraz daha arrtırıp bir seferde verip kurtulun yoksa bir süre sonra makina iyi sarmıyor kamış iyi atmıyor gibi şikayetlerde bulunacaksınız.. yada kamış atar ama sağır olur hissettirmez makina sarar ama atarken misina boşaltmaz vesaire.. iyi düşünün 1 kere alın derim.
ha elinizde takım varsa atıyorum ilk önce makina alın 150tl civarında sağlam bir makina sonra elinize para geçince sağlam bir kamış.. ben öyle yaptım şahsen..
Değerli kardeşim fatih bilgi ve yorumların için teşekkür ederim Elimde takım var ama ne takım sevdiğim bir abimin yıllar önce bana hibe ettiği 160 cm lik bir kamış ve o kamışa tarafımdan uydurma albadan aldığım pioneer atrak (gibi birşey) küçük bir makina... en son galataya gittiğimde farkettim kamışın en uçdaki parçası ikiye ayrılmış gerçi bantladım ama artık güzel birşeyi hakeddiğimi düşünüyorum şimdi bana boğazda ve kıyılardan palamut levrek türü iri balıklar için sağlam kaliteli hafif ve tabi ekonomik kamış ve makine lazım...
http://www.avmarketi.com/asp/product/136805/Lineaeffe-Sea-Master-Carbon-420cm-Kamis http://www.avmarketi.com/asp/product/5082/OKUMA-POWER-LINER-PL-865-MAKINE bendeki takım bu şekilde. makina için buna karar verirsen metal çevirme kollu olanından bul piyasada plastik çevirme kollusu mevcut şuan.
abi sen ne yaptın limiti uçurmuşsun güzel makinaymış ilgin için teşekkürler spot da bulursam kafamdakiler Okuma Impact IM Makina 65 fiyat 48 TL D.A.M. Spezipower Tele Surf 250-390 cm Kamış fiyat 61
fatih abinin önerdiği kamış güzel ben makine olarak kendi kullandığım makineyi önerebilirim. hem okumanın hem ucuz hemde boğazda rahatlıkla iş görür. http://www.avmarketi.com/asp/product/16713/Okuma-Safina-Pro-SPa-65-makine ama eğer imkan varsa anadolu yakasında üsküdarda cengiz balıkçılığa bir uğrayın makinede de kamışta da kolaylık sağlarlar