Almayı planladığım kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
  2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Güzel bir kamış hocam:) sanirsam 7-35 g atarlisiydi okyanusa gittigimde vengeance seabass ile birlikte incelemistim:D

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Selçuk hocam, bahsettiğiniz kamış 2012 kataloğu ürünü. Katalogda en çok dikkatimi çeken kamışlar arasındaydı. Yeni aldığım Daiwa Megaforce Plus 100 TSH Baitcasting makina için almayı düşünüyordum. Henüz bizde yok, yurt dışı sitelerde bulunuyor, 65 Avro + 35 = 100 Avro seviyeleri vardı; maliyet olarak. Distirübütörde ki arkadaşla görüştüm ve 120 Tl. seviyelerinde olduğunu söyledi ve YASEİ RED serisini gelecek parti için siparişini verdi. Gelmiş, site linklerine girmiş bile. :p :p Umarım 3-5 gün içerisinde benimkide elime ulaşır.

Kaliteli ve amacına uygun, en üst performansı vereceğinden şüphem kesinlikle yok. Sizde güvenin derim. Kullanan derseniz ve dersek, maalesef böyle bir şansımız çok kısıtlı, hemen hemen hiç yok gibi.:p :p

Bu da siparişini verdiğim model.

http://hemenav.com/Parcali-Kamislar...210-cm-MH(30-70gr)-Aksiyonlu-Olta-Kamisi.aspx

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Daiwa için firmayı arasaydınız keşke belki ellerinde vardır:) XT30, Selçuk hocamın belirttiği kamış :)

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tevfik bey, selçuk beyin konusunu dağıtmak istemiyorum ama bir şey danışmak istiyorum. Anladığım kadarıyla Shimano ve distrüibütörle diyaloğunuz var. Bende 10-30 gr teleskobik alivio istiyorum xt 30 malzemeli ve gri renk, normal aliviolardan farklı bir dizaynı var ama 270 hiç bir sitede bulamadım sizin linkini verdiğiniz sitedede stokta var görünüyo ancak telefonla sorduğumda ellerinde yoktu. Distribütörün bir telefonu yada internette satışı varsa siteyi özelden mesaj atma şansınız varmıdır? linkini aşağıda yazıyorum

http://hemenav.com/Teleskopik-Kamis...Gt-270-cm-10-30-gr-Aksiyonlu-Olta-Kamisi.aspx

Selçuk bey kusura bakmayın, Teşekkürler...

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vurgun Çaparinin hemen altında ki link. Balık Av Marketi.

http://www.balikavmarketi.com/main/products.asp?cat_ID=19

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    30-70 Atarlı olanı sipariş ettiniz sanırım Tevfik Abi hedef av türünüz ne olacak sanırım ağırsahteler kullanacaksınız . Ben10-50 olanı düşünüyorum orta sert aksiyonlu sahteleriminağırlıgı 10-20 civarı
    Hedefim bu kamışı Aernos 30 yada 40 ile taçlandırmak :D

Çağrı sitede "XT40 malzemeden imal edilmiş Shimano kamış." diyor 30 ile 40 arasında malzeme farkı nedir ? biliyormusun

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Kullanılan karbon miktarıydı sanırım unuttum :(

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selçuk hocam,

Dediğiniz gibi ilk tercihimi 30-70 olarak yaptım. 3-5 ay sonra 70-110 olanınıda envanterime alacağım, kısmet olursa.:p :p

Bu takımı, tekneden hafif jig ve dip yemli olarak düşünüyorum.

Sizin değerlendirmenizde de Aernosla çok ama çok güzel bir ikili oluşturacaklardır; kalite, renk ve dizayn olarak.:thumb: :thumb:

Aernosu 3000 lik değilde, 2500 veya 4000 lik olarak inceleyip kararınızı verin.

Şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıdır.

XT Carbon
    Yanında ki sayı kullanılan karbon fiber miktarının normal şartlarda kaldırabileceği yük miktarını gösterir.
    Guides - Shimano Hardlite (SiH)

( Tabii LB değerini bazalmak gerekir.)

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Peki lb değerini baz alır isek bu kamışın (1 lb 453 gr ise) 18 kg civarı bir değer ortaya çıkıyor doğru mudur Tevfik Abi:)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Açıklamalar ışığında öyle gözüküyor.

Alıntı yaptığım açıklama, ingilizce açıklamanın çevirici program tarafından türkçeye çevrilmiş şeklidir. Zaman zaman çok abes telaffuzlarla karşılaşabiliyoruz.

Bilebildiğim kadarıyla, bahsi geçen XT 30, 40 gibi teknik bilgilerin, kullanılan karbonun % oranı olsa gerek.:confused: :confused:

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Şimdi eğer öyle ise çok ilginç bir durum ile karşılaşabiliriz Tevfik abi. Özellikle XT100 ve XT300 kamışlarda. o zaman %300 karbon mu oluyor amacım tezi çürütmek değil bende çok merak etmişimdir. Üzerine basa basa yazıyorlar çünkü :)

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu kesinlikle böyledir demedim. Bilebildiğim, kanımca olduğunu belirttim. Dolayısıylada tezim olamaz.

O zaman, aşağıda ki açıklamaya göre, yazan bilgiler doğrultusunda, ağırlık konusu ön plana çıkıyor.

Bu vesile tahmini olarak bildiğimiz bir konuda, işin doğru yönünü bir nebze bulduk sayılır.:p

XT Carbon
    Yanında ki sayı kullanılan karbon fiber miktarının normal şartlarda kaldırabileceği yük miktarını gösterir.
    Guides - Shimano Hardlite (SiH)

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Peki şöyle düşünsek(tabiki de sayı arttıkça ağırlıkta artıyor.) Shimanonun makinelerini ele alalım Ci4 ler bilhassa sanırım karbon atomunun değiştirilmesiyle oluşuyordu, peki kamışlarda da kullanılan sayı, kamışta kullanılan karbon miktarının sıkıştırılma değeri olabilir mi? Gerçekten baya bi düşünmüştüm bunu bir zamanlar, Sonra hemenav da görmüştüm bu açıklamayı -XT Carbon
    Yanında ki sayı kullanılan karbon fiber miktarının normal şartlarda kaldırabileceği yük miktarını gösterir.-
    (millet de dicek işi gücü yok bununla mı uğraşıyor bu deli :D:D:D)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çağrı kardeşim, öğrenmek güzeldir.:p :p

Madem ciddi ciddi bu konuya eğildin, Shimanonun orijinal kataloğundan bire bir aktarayım, XT 50-100 300 ne demekmiş.

ÇEVİRİDİR

KARBON ÇEŞİTLERİ

Shimano,son teknolojinin kullanıldığı üretim süreçlerinde, karbon lif teknolojisinin son gelişmelerinden yararlanır. Dünya'nın dört bir tarafında balıkcılık stilleri, ayrı aksiyonlar gerektirir. Kamış tasarımcılarımız, ürün gamının en üst seviyesinden başlayarak, ekonomik kamışlara varana kadar her ürün için hammaddelerin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Bir modelin üzerinde XT işareti gördüğünüz zaman, örneğin XT 100 de bunun anlamı, kullanılan karbon lifinin, kontrollü bir ortamda dayanabileceği yükün miktarıdır. Sayı ne kadar yüksekse, ağırlık dayanımıda o kadar yüksek ve kullanılan karbonda o kadar maliyetlidir............................................

Dediğiniz gibi sıkıştırma değilde, elde edilen karbon lifiinin, kalite sınıflaması diyebiliriz. Kaldırdığı ağırlıklada isimlendirilmiş.

Benden bu kadar.:p :p

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sağol Tevfik abi şu durumda elimdeki kamışlar XT30 ve XT100 kontrollü bir şekilde kullanıldığında 13,5 ile 45 kg civarı bir kaldırma güçleri var :) sevindim halbuki XT30 kamışım çok narin geldiği için diğer kamışı almıştım :D

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla 13 kg.mı kaldırır ? 45 kg.mı onu bilemem.:confused: :confused:

Ben öyle bir şey demedim. :confused: :confused:

Sorumlusu, Shimano kataloğunda ki bilgilerdir.:p :p hihi

Catana BX 30 10-30 kamışım, bu güne kadar beklentilerimin ve standartlarının 2 katı yükle çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Keşke tüm kamışlarım öyle olsa.:thumb: :thumb:

18. Tutkun19

Tutkun19 Ümit

15 tl bir kamış aldım valla levrekde çektim 4,5 kg szanda çektim 2.70 metre boyunda çok güzel bir kamış , arkadaşların kamışı 100-150 tl arası 1 günde 2-3 balık alıyorlar ben 15 tl lik kamış + 20 tl lik makine + 5 tl lik misine ile 6 dan aşa çekmiyom hemde büyük büyük , anlamadığım bu iş acaba şansamı bakıyor :):):)