Almus Belediye Başkanlığında Zabıta Komiseri Faik Atasoy'un zıpkınla balık avı

Konu, 'Tebliğler' kısmında yason tarafından paylaşıldı.

1. yason

yason YASİN YEŞİLIRMAK

http://www.almus.gen.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=437&Itemid=1

Arkadaşlar aslında cok sinirli olduğum bir durumda ve bildiğim kadarı ile açtım konuyu. Tepliği de tam olarak okumadan yazdım. Ama bir belediye görevlisinin zıpkınla balık avlaması ve bir iç sularda baraj gölünde böyle birsey yapması sizce doğrumu ?

4. Bölüm
    Genel hususlar

MADDE 14

(9) Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından belirlenen Zıpkınla Balıkavı Milli Takım Aday Kadrosu, teknik heyet ve diğer dalış görevlilerine, yapacakları antrenman çalışmaları için, sayı ve miktar limiti olmaksızın, Bakanlığın belirlediği esaslar dahilinde dalarak su ürünleri avcılığı için izin verilebilir.

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

Arkadaşlar bunları tebliğden aynen kopyaladım eger yanlış okuyup ve biliyorsam affınıza sığınıyorum.

Ben yarın memleketim olan Tokat' a tatil için gidiyorum ve yolum Almus ilçesindende geçiyor. Köyüm Almus barajını besleyen 2 ırmağın birlestiği yerde. Yani barajdan 25 km uzaklıkta. Biz bulunduğumuz yerde olta ile avlanıyoruz bizim olta balıkcığılı ile bilgimiz sınırlı ama yasaklarıda biliyoruz bize olta attırmayan görevliler buna devlet görevlisi diyemi göz yumuyorlar.. Buarada Almus Barajında olta ile bile avlanmak yasak diye biliyorum .....

Son düzenleme: 24 Ağustos 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Öncelikle, zabıta komiserinin tebliğden haberi var mı bunu sormak gerek. ;) Sanırım en ufak bilgisi dahi yok. Hatta yasak olan bu durumun kendi yetki alanına da girdiğinden bile habersiz. Bunun suçunu onlarda değil, genelge ile kendilerine bildirmeyen bakanlıkta aramak gerek. Daha önceleri de sitemizde bir muhtar arkadaşımız vardı ve içsularda zıpkınla avlanıyordu. Müdahale yetkisi olduğundan bile habersizdi.

Sizin yapmanız gereken şey fevri davranmak yerine öğretici olmak bana sorarsanız. Oraya gittiğinizde durumu anlatın ama dikkate alınmazsanız da yine kızmayın ve yasal olarak yapabileceklerinizi yapın. Şayet sonuç alamazsanız da bildirin, vermiş olduğunuz linkteki videolarla gerekli olan ne ise bizler de üzerimize düşeni yaparız zaten.

Öncelikli olarak sizin görüşmenizin doğru olacağını düşünüyorum, çünkü bilgileri yoksa ve iyi niyetlilerse, yok yere onları da uğraştırmamış, gereksiz anlaşmazlıklar yaratmamış oluruz. Ancak iyi niyetli yaklaşmazlarsa, elbette gereken ne ise dediğim gibi bizler de müdahale ederiz.

3. finish

finish Engin

Favori Kamış:
    240cm albastar kamış ve degişik ebatta makinalar
    En İyi Avı:
    3,5sazan,3,650 tatlı su kefali
    Yuh diyorum.siteye üye olarak yorum yapmak ve uyarıda bulunmak doğru olur mu acaba?

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Alti aydan,bes seneye kadar cezasi var.Suc ilk defa ise paraya cevirme imkani var,sayet tekrar ise hapis cezasi ile cezalandirilir,öyle bildigimiz"yan gel yat osman"hapis cezalarida degil,amme hizmetlerinde calistirilacaklar,hani derya büyüklerimiz"sallandiracaksin bir kacini taksimde"böylelerinide ayaklarina zincir takip,taksimdeki kaldirimlari temizleteceksin.
    Adama bak ya,bilmem nerenin zabita komseri imis,bana ne kardesim nerenin zabita komseri isen,ilk önce insan olmayi,daha sonrada adam olmayi ögrensen daha iyi olurdu.

Tepkim eylemi gerceklestiren tüm kisileredir,yazik degilmi hayvan can cekisiyor,ötekide sanki doktormus gibi zipkinin ucunu hayvana batirip cikariyor,hakikatten hepinize yuh olsun:mad: :mad: :mad:

Son düzenleme: 24 Ağustos 2009
  5. Okan_uA

Okan_uA .

Yazıklar olsun. :mad:

6. iklim

iklim Yaman

En İyi Avı:
    kofana 3,100gr
    bu ülkede salatayla balığı aynı katagoriye sokan ilgili bakanlıklar ile yönetilirse çok daha şeyler görürüz yazıklar olsun kınıyorum

7. oltacı_

oltacı_

Kanun uygulayıcısı ve takipçisi bu halde olursa vay halimize,

Konu belediyeyi aşan bir durum var ve direk savcılık kanalı ile şikayet edilmesi gerekir.

Aslında bu tarz görüntülere hemen soruşturma açılmalı ve verilen cezalar ise
    İBRETİ ALEMLİK olması gerekir.

Sen devletten maaşı aL ama kanun tanıma, Olacak işdeğil...

Devlet sana maaş veriyor, Oraları koruman, konunları uygulaman için.

Bilinçsizliğin bu kadarına PES.

İşte YABANTV için spot haber... Ver hakkıyla haberi...gör saygınlığı.

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Bu olayı ayaktamı alkışlıyim, ne yapıyim bilemiyorum...
    Bizler insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz, yanlışları kanunlara dayanarak
    insanlara anlatmaya çalışıyoruz...

Biz boşuna mı uğraşıyoruz...:confused:

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Orada 1 değil en az üç tane suç var.

1) İç göllerde Zıpkın ile avlanmak
    2) İç göllerde içtenyanmalı motor kullanmak ( bu videoda Fiber tekne ve motoru var)
    3) Limit üstü avlanmak.

Birde şöyle yazıyor : "Yükleyen sevgiseli. - Diğer yaşam videolarına göz atın."

muhteremlerin sevgileri sel olmuş. :(

.

10. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Yok mu tokatta olup bu işin peşine düşebilecek biri. Adamlar maharetmiş gibi birde beylik laflar ediyor yaa... Tabiat katilleri.