Alo 174

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında obsession tarafından paylaşıldı.

1. obsession

obsession Selçuk

Herkese Merhaba ;

Az önce bir arkadaşımızın rapora yazmış olduğu yazıyı aktarıyorum ;

arkadaşlar daha önceden şikayet ettiğim bir balıkçıya uğradım yaprak satıyordu yaklaşık on gün oldu tekrar uğradığımda adam ne yaprak ne çinekop ne sarıkanat hiç bir şey yok ( lüfer gillerden) adama çinekop yokmu dedim yok deyince öyle bir mutlu oldum ki anlatamam 1 rinden kurtulduk az ileri gittim bir balıkçı daha odane yaprak senmisin satan hemen 174 ü aradım inşallah bundanda kurtulursak demekki işe yarıyor sizede tavsiye ederim ısrarla arayın

Konuyu herkesin görebilmesi için başlık haline getirmek istedim.

Bölgemde bulunan 2 esnaf için şikayet maili yolladım ve yarında aynı şikayeti telefon yoluyla yapıp gerekli kontrolleri her akşam yapacağım..Sizlerde mail yoluyla ve telefon yoluyla şikayetlerinizi iletebilirsiniz...

Mail : alo174@tarim.gov.tr
    Telefon : 174

============================

SONUÇ ALINMIŞTIR ;

Tarih Açıklama
    14.11.2011 09:52:39 14.11.2011 tarihinde yapılan genel denetimde; şikayete konu su ürünleri hakkında gerekli denetimler yapılmış olup kanunda belirtilen yasak ve sınırlamalara uymayan işletmeler hakkında mevzuata uygun olarak cezai işlem uygulanmıştır

İnanmayanlar için ;

Link: http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=874600&postcount=28

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Kasım 2011
  2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Göstermiş olduğunuz duyarlılık ve özveri için tebrikler...Yavru lüfer satanlara ve tutanlara hayatı zehir edelim:thumb:

3. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler , bu çok önemli bir konu ve doğru davranış sizin yaptığınız,teşekkürler,bende balıkçılara ve marketlere bakacağım...

4. turna

turna

Benim 1 ay önceki şikayetim le henüz kimse ilgilenmedi, alo 174 hikaye.

5. obsession

obsession Selçuk

1 telefonla 20 telefon arasında mutlaka bir fark olacaktır.

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Lütfen bu şekilde yazıp insanları umutsuzluğa kaptırmayın..

Çok haklısınız!!!

7. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

8. obsession

obsession Selçuk

up up up up

9. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Aynı konuya tepki verenlere hitaben cevap olması için aradım, sordum ve yazdım.
    Her nedense altına tek kelime yazan olmadı. :rolleyes:

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=866883&postcount=14

Her nedense inatla ama başka konu altında aynı tarzda yazıp, insanların olumsuzluklara karşı yaptığı şikayetin bir işe yaramayacağını iddia etmek nedendir? Nasıl bir anlayıştır? Ne olur bir anlatıverin bana.

Yanlışı gördün, önlenmeli bu dedin de.
    Denedin, aradın da
    174 olmadı mı?
    Tarım İl Müdürlüğüne yaz.
    O da mı olmadı?
    bimer@basbakanlik.gov.tr adresine yaz.
    O da olmadı mı?
    http://www.istanbultarim.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=877&Itemid=353 adresinden ilçe seç ve adresine yaz.
    Oda mı olmadı?
    Valiliğe yaz.
    .....
    .......
    ..........

O da olmadıysa bile çıkıp "hikaye veya masal olarak niteleyip, boşuna uğraşmayın" demekle ne elde edersin be arkadaş?

10. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Ne güzel yazıyorsun söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ama Türkiyede bir memuriyet zihniyeti var adamlarda iş korkusu yok sabah gir akşam 5 paydos o kadar. Kendi işleri gibi görünse herşey çözülecek ama buna sahip zihniyet anlayaşı bizce nasıl?
    Ben kendi adıma söyleyeyim hem bu konuda başlık açtım hemde şikayette bulundum ama cevap yok şimdi diğer arkadaşım orası olmadı buraya şikayet orasıda olmazsa diğer yere, halbuki yasa belli bu işin nerede sonlandırılacağı belli devletimizden bir yasak gelse adamlar açıkları bulup kanun boşluklarından yararlanıyorlar bunu önceki alo 174 konu başlığım altında bir arkadaşım da açıkça yazmıştı. Sezon bitecek ve hala yapraklar tezgahlarda satılmaya devam ediliyor.

11. obsession

obsession Selçuk

Bu zihniyet ; ben kraça tutmasam başkası tutacak o yüzden ben neden denize atayım. mantığıyla aynıdır. Dolayısı ile sinirlenmenize bile gerek yok :)

12. obsession

obsession Selçuk

Pc'yi açıp mailimizde daha önce gönderilmiş olan şikayet metni ni tekrar aynı maile gönderiyoruz ve arkasından 174'ü arayıp şikayetı bu seferde sözlü olarak iletiyoruz.

Toplamda 3 Dakika ...

13. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Aynı şeyi minicik kıraçaları kova dolusu tutanlar için de yapalım.
    Sonuçta hepsi yavru balık, bunlara tekiri ve gözümüze çarpan diğerlerini de ekleyelim.

Herkesin bildiği gibi lüfer kampanyası, yavru balık katliamına dikkat çekmek için başlatılmıştı, çok şükür netice de veriyor, yılmadan takibe devam, ama sadece lüfer yavrusu veya gırgır için değil, bütün yavrular ve bütün kuraldışı avlananlar için.

Selam ve sevgiler.

14. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    eğer bu 174 hattı gerçekten sonuç veriyorsa . bu balıkçıların benden çekeceği var. çok sevindim.. teşekkürler. aynısını bende deneyeceğim..

15. obsession

obsession Selçuk

ne kadar çok ihbar gelirse o kadar iyi olur. Hergün 1 dakikamızı ayıralım eminim ben yararını göreceğiz.

16. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Aynen Reis, o konuda bir şüphe yok.İki gündür kıraça tutanlarla mücadele ediyorum zaten:)

17. obsession

obsession Selçuk

Sayın Selçuk Abay,

Göndermiş olduğunuz e-mailler aşağıdaki kayıt numaraları ile bakanlığımızın ilgili birimlerine iletilmiştir. Şikayetlerinizi Alo 174 hattını arayarak ya da T.C. kimlik numaranızı ileterek www.alo174.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

2011 - 29122 14.11.2011 09:52:39 ÇİNEKOP İhbar ve Şikayet İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Okunmuş

2011 - 29117 14.11.2011 09:44:55 ÇİNEKOP İhbar ve Şikayet İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Okunmuş

2011 - 29114 14.11.2011 09:41:35 ÇİNEKOP İhbar ve Şikayet İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Okunmuş

2011 - 28894 11.11.2011 09:39:35 ÇİNEKOP İhbar ve Şikayet İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Okunmuş

2011 - 28890 11.11.2011 09:06:31 ÇİNEKOP İhbar ve Şikayet İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Okunmuş

18. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Okunmuş . Devlet dairelerine atılan her mail her ne olursa olsun okunmak zorunda . Okunmuş ama sonuç ne ? İhbar sonucu her hangi bir işlem var mı ?

Hangi satıcı , hangi balıkçı bu işten ne ceza aldı ?

Önemli olan bence bu . Bizde farklı illerden ihbarlarda bulunduk , harika ilgilendiler , sonra bu iş bizim işimiz değil kusura bakmayın gibi bir mail gönderdiler .

19. obsession

obsession Selçuk

T.c kimlik numaranızı bildirdiyseniz www.alo174.gov.tr adresinden şikayetinizin durumunu takip edebiliyorsunuz. Sonuçta bu insanlar hizmet veriyor ve görevlerinide yerine getirmek zorundalar. Siz demek istiyorsunuz ki ; ilgilenmezler, yapmazlar, etmezler. Konunun başlarında da belirttiğim gibi 10 ihbarla 100 ihbar arasında mutlaka bi fark olacaktır. OLmuyor, ilgilenmiyorlar diyipde kestirip atmak olmaz. Görevleri o ki ilgilenecekler...

Ayrıca konu içeriğine baktıgınızda daha önce bir arkadaşın bundan sonuç aldığı görülmüş, Demek ki ilgileniyorlar...zaten bu yüzden bende bu durumu konu haline getirdim...İsteyen destek olur hergün 2 dakikasını ayırıp mail yoluyla veya telefonla şikayette bulunur..Hemen hemen işimiz gereği çoğumuz günün 10 saati bilgisayar başındayız. ne kaybederiz ki ?

20. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda

Malesef görevleri lüfer koruma felan değilmiş ... Söylediklerinizin aynını yaptım , TC mi verdim , takip ettim , cevabı aldım , bu adamlar bu işe bakmıyormuş . Onca insana da aynı mesaj gelmiş . Karşılık olarak gönderdikleri mesajı da siteyle paylaştım . Bir kez daha yazayım .

Tarih Açıklama
    23.09.2011 14:01:34 Şikayet konusu Gıda Güvenliği ile ilgili olmadığından Şube Müdürlüğümüz mevzuatı çerçevesinde değildir. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne şikayet başvurusu yapılması gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim.

Limitin bayağı altı lüfer yavruları ve karış kadar orfozlar için aradım ihbarda bulundum . Günler sonra yukarıdaki yazıyı gönderek bu işe bakmadıklarını kendileri bizzat söylediler .

Ha bundan sonra 174 aranır da sonuca ulaşılırsa , haberimiz olsun , bizde dört bir yandan ihbar edelim . Ama somut birşey yoksa ortada , 174 de bir değişiklik yok demektir .