Asagidaki linkte Almanya ve Avusturya'da son dönemlerde avlanmis trofe turna ve diger baliklarin resmi var. Bu kadar cok trofenin yakalanmasinin en önemli sebebi baliklarin cok iyi korunuyor olmasi. Bavyera'da 50 cm olan turna limiti yer yer 60 cm'i bile buluyor. Benim en cok avlandigim Staffelsee gölünde günlük 2 turnadan fazlasina izin yok. Geri iade edilecek baliklar zedelenip mantar ya da benzeri hastaliklari kapmasin diye dügümsüz kepcelerle kepcelenip, iade edilecek baliklar sadece islak elle tutuluyor. Kurallar kati gözüksede sonuclari ortada. 10 tane 40 cm'lik yerine 1 tane 1 m'lik balik (henüz yakalamamis olsam da ) hep tercihim olacaktir. Bu arada linkte yakalanan baliklarin aciklamalarinda tuttuklari yemlerin linkleri de var. Faydali olabilir. Sadece görüntüleri sizlerle de paylasmak istedim. Selamlar, sevgiler.. http://www.angelprofi.at/galerie.htm
Uğur süper paylaşım, Sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün, ne geldi aklıma, Ercan gölde sandalda kürek çekerken, böyle bir turnanın oltasına gelip sandalla beraber Ercan'a göl turu attırdığı geldi aklıma
Bir de düsünsene Ercan en azindan sandalda.. Benim kayaktayken öyle bir sey denk gelirse Kesin alabora
ben talibim abicim sen bana gönder şaka biyana gerçekten ne yaparız paylaşım için çok teşekkürler rastgele öyle birşey için
işte zihniyet farkı,yaşam standartlarındaki farklılıklar, ne zaman yurdum insanının evine götüremediği et için, köprüden olta atma zorunluluğu kalkar işte o gün bizde de kurallar,tebliğler tam uygulanmaya başlanabilinir. ne acıdır ki türkiye genelinde amatörlük adı altında yapılan avların birçoğunun sebebi ekonomik sebeplerdir. dar bütçeler,ekonomik sorunlar amator balıkçılığı hobi olmaktan çok,minimum bütçe ile kazanç kapısı yapmaya devam ediyor. imrendiren bir fotoğraf,aynı kareler içinde günün birinde bakalım kendimizi görebilecek miyiz? bu güzel paylaşım için teşekkürler Uğur,
Abi burada her hangi bir gölde turna olduğunun haberi alınsın direk ağ,parekete,kireç,dinamit,balıkotu,tüpgaz,elektrik, vs.vs aklınıza ne geliyorsa uygulanır. 3-4 sene evvel arabanın çıkmadığı dağın başında 1 saat yürüyerek gidilebilen ufak sayılabilecek bir gölde 1 tane yayın yakaladık. Nasıl haber almışlarsa bir sonraki hafta göle gittiğimizde o mesafeye bot çıkarmışlar ufak gölün içini ağ sarmışlar, karşılıklı parekete atmışlar ışıkla sazları dövüp harıl harıl çalışıyorlardı ve olta atacak yer yoktu gölde. her taraf ağ. Küfr edip geri döndük yapacak bir şey yoktu. Demek istediğim sadece oltacılar göle olta atsa trofe balık şansı çok fazla. Çünkü resimlerde gözükenj o büyüklükte balığı her baba yiğit oltayla sudan çıkaramaz. %60-70 balığın kurtulma şansı var.
Doğaya saygılı ve bilinçli olmaya teşvik eden bir sistem oturtmuşlar. Böyle trofeleri Türkiye'deki avlaklarda bol bol görmek dileğiyle
Daha bu pazar sandalda konuşuyorduk,Ercan abiye dedim ki bu balığın adambaşı limiti çok fazla,10 tane 40 cm lik turna kaç kişiyi doyurur? en az 15 kişiyi... Umuyorum birgün biz de böyle balıklar yakayabileceğiz...
Adamlar işi biliyor. Sahtelerine bayıldım adamların. Ben daha turna tutamadım adamlar neler yapmış. Sanırım en büyüğü 130 cm idi. İnşallah Allah bize de böyle güzel balıklar nasip eder. Eğer tek başıma böyle bir turna tutarsam öpüp geri bırakacam.
of be of be...ava bak balığa bak...nasıl savaşmıştır kimbilir...mental farklılıkların ortaya çıkması açısından son derece değerli bir paylaşım olmuş...sağol abi...
Yanımda birileri varken öpüp mideme salacağım abi . Abi bu yaşlarda böyle malesef . Şimdi yanımda birileri varken (hep babam yaşındakilerle ava gidiyorum ) öyle balık tutsam ve geri salmaya kalksam linç ederler beni . Bu yüzden dedim ''tek başıma olduğumda tutarsam geri salacağım'' diye .
böyle bir balık oltama gelsin yeterki. tur da atarım, takla da... hatta sörf bile yaparım, turning sörf