Altın böcek / El yapımı Sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Bu kez olayı abarttım sanırım biraz. Yine klasik uğur böceği serisinden ama bu seferki fantastik bir çalışma, altın varak ile süsledim. 3,5 cm boy ve 4 gr ağırlığı ile Sinking(suya batan) modeli. Aksiyonunu bilahare videoya çekip diğerleri ile beraber sunacağım.

Kullandığım Malzemeler:
    6 mm kalınlığında Balsa levha
    1 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk. epoksi yapıştırıcı
    hologram folyo
    çift traflı yapışkan bant
    şeffaf ahşap tutkalı
    japon yapıştırıcı
    3 mm kalınlıkta şeffaf mika
    siyah akrilik boya
    epoksi gözler
    çelik bilya
    simli kalem ve oje
    Altın varak

6 mm kalınlığındaki Balsadan kestiğim 2 parça modele falçata ve zımpara ile şekil verdikten sonra her iki parçanında ortasını bilyeler(serbest şekilde hareket edip ses yapacak şekilde) ve teli yerleştirmek için el motoru ile oyuyorum.Teli ve bilyeleri yerleştirip ahşap tutkalı ile parçaları birbirine yapıştırıp mandal ile sıkıştırıyorum. Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp(esnek ve sağlam olması için !) zımpara ile çapakları aldıktan sonra altın varak ile alt kısmını kaplıyorum. Boyanın taşmaması için kenarları bant ile maskeledikten sonra siyah akrilik boya ile sırtını boyayıp simli oje ile boyanın üzerinden geçiyorum. Bir kat epoksi kaplayıp kuruduktan sonra hologram folyodan delik zımba ile kestiğim yuvarlak parçaları yapıştırıp üzerine siyah akrilik ile benekler yapıyorum. Kenarlarını Altın varak ile süslüyorum :) Tekrar bir kat daha epoksi ile kaplayıp, epoksiden hazırladığım gözlerin ve damağın yuvalarını el motoru ile oyuyorum. Epoksi kullanarak damağı ve gözleri yerlerine yapıştırıyorum. Hazır olarak piyasada bulabileceğiniz ucuz silikon sahtelerin uygun boyutta 3D gözlerini de kullanabilirsiniz. Son işlem olarak 2 kat epoksi ugulayarak, kuruduktan sonra nano koruyucu spreyini sıkıp, iğnelerini takıyorum ve kullanıma hazır hale geliyor.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Sanat eseri olmuş resmen.Tebrik ederim.Ayrı bir yetenek.

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Halil arkadaşım.

5. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Abi gerçekten çok güzel görünüyor.. İlerleyen zamanlarda senden ayrıntılı tarifler isteyebilirim. El yapımı sahte konusunda çok başarılısın gönülden tebrik ederim.

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    hakketten çok şık olmuşşş.birde balığın ağzında görürüz inşallah...

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Kaan. Sen hele bir başla, yardım konusunu düşünme. Kolay gelsin

Teşekkürler Süleyman arkadaşı. Ben de o günü iple çekiyorum. Sağlıcakla kal.

8. Antitem

Antitem Orhan

Favori Kamış:
    Shimano Alivio
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop
    En İyi Avı:
    3.5 kilo sazan
    şık bir çalışma olmuş gerçekten. umarım emeğinin karşılığını fazlasıyla alırsın

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Orhan kardeşim. Sağlıcakla kal.

10. Mr.SwaH

Mr.SwaH Kadir

Favori Kamış:
    Ne kadar favorim olmasa da albastar Matador 3.60
    Favori Makine:
    Ne kadar favorim olmasa da albastar millenium 60
    En İyi Avı:
    3,5kg LEVREK
    Hakikatten bravo hiç üşenmeyip tamamen harika şeyler yapmışsınız. İnşallah emeğinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız. Eminim ki onları yaptıktan sonra şöyle bakıp aldığınız haz büyük bir balık tutmak kadar güzel olmalı. Tabi bunlarla birde güzel bir av yaparsanız o zaman o zevkiniz ikiye katlanır. Tekrar tebrik ederim sizi..

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Kadir bey bittiğinde aldığım haz gerçekten büyük, hele ki yüzerken gördüğümde daha da mutlu oluyorum. Üşenmek bir yana daha fazla zaman ayırıp daha farklı modeller yapmayı çok isterdim. Sağlıcakla kalın.