Altın Vuruş :)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında i_levent tarafından paylaşıldı.

1. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    Değerli dostlar, uzun süredir denediğim atçek macerasında levrek yakalayamamış reeling bir kardeşiniz olarak kendi bütçeme göre altın vuruş yapma babından uzunca gözlemler ve okumalarım sonucunda aşağıdaki sahteleri aldım.:laughing: olaki bunlarla levrek yakalarsaaam güzel bir makine için içişleri bakanından ödenek için onay alabilirim :D değilse biliyorum hiçte inandırıcı değil ama atçek konusunda noktayı koydum. saygılar sunarım efenim....
    Maxrap Fayu , Fs (13 cm)

Kendo Haryu 02 , 05 (12,5 cm)

Misina olarak ta bunu kullanacağım nippon ghost fluorocarbon 0.306 mm 180m

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Levrek bu kadar ince eleyip sık dokuyan bir balık değil. Tahminim sen lojistik değil, stratejik hatalar yapıyorsun. Yani, malzemen, sahten bilhassa değil sorunu. Gittiğin yer, makinen, misinan, kamışın, üstündeki elbise, tekniğin vs. vs. bunlardan bir veya birkaçında yanlış var.

Keşke bunlara para vermeden önce, ki ucuzda değil bunlar, ne yaptığını, nasıl yaptığını detaylı olarak anlatmış olsaydın.Al sana levrek sahtesi:

Bununla yakalanan levreklerde öyle ispendek filan değil, 4-5 kg çeken şeyler hem. Mutad şekilde, poşet parçası, üstüpü vs. ile kocaman levrekler alınıyor. Senin o kadar uğraşıp alamıyor olman, sahteden başka şeylerde bir sorun olduğunu gösteriyor açıkca.

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Serdar abi, belki yeri değil ama sormak istedim. at çek için gittiğimiz yerler daha önce levrek alınmış diye duyduğumuz yerler. doğru veya yanlış bilinmiyor. bu söylentiler harici yeni bir yer keşfetmek için nelere dikkat etmeliyiz. yeni mera bulmak için, özellikle levrek için denizde- karada nelere dikkat etmeliyiz. saygılar.

4. GencoGnc

GencoGnc Genco

Taze söğüt yaprağından sahte.

Mera önemli değil mi hocam?

Geliboluda kışın dev levrekleri yakalayan onca beceriksiz adamla sohbet ettikçe sinirlerim tepeme çıkmıştı.Tek bildikleri uyduruktan bir plastik sahteyi suya atıp hızlıca sarmak.Aksiyon,kamuflaj bilmeden; açlıktan kudurmuş yüzlerce balığın içine atıp çekerek büyük balıkçı olduklarını sanıyorlardı bazıları.

Ama yazın yavru balık bolluğunda 1 tane av yapanını göremezsiniz.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    sen balıksın. tek derdin en kolay yoldan karnını doyurmak, üreme zamanı harici. ne yaparsın?

meraların sürekliliğine pek güvenmeyin. suyun geldiği taraf bir çiftlik kurulmuştur mesela, 10 km öteye, sizin mera hikaye oluverebilir.

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Noktasına kadar katılıyorum :D

Abi her an her sahte sonuç verecek diye bir şart yok. Zamanında araba kayışıyla levrek alındığınıda biliyorum. Ama dediğim gibi zamanında. Senin diğer konularda yazdığın gibi balığın bol olduğu zamanda.

Şöyle de bir durum var. Belki denk gelse yine bu sistemler çalışır. Ama birazda balığı cezbetmek adına tercihleri daha mantıklı yapmak doğru değilmidir? Örnek veriyorum elinde canlı 1 adet istavrit 1 adetde zargan olsa ilk olarak Lüfere hangisini gezdirirsin?

İlhami kardeşim av zamanın günün hangi saatlerinde olacak?

7. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bence meranızı değiştirin sabah erkenden gittiğiizde bu mevsimde suyun üstünde kovalamacalar varsa o mera güzeldir .. değilse değiştirmenizi tavsiye ederim .. suyun altına dalıp merayı inceleme imkanınız varsa bol taşlıklı ara ara kum olan çok derin olmayan yavru balık sürü olan yerlerde silikon atıp çekmek en iyisidir ben hayatımdaki en iri levreği(1.250) 6 cmlik beyaz silikonla aldım . silikon düzgün yüzmesi çok önemli ona göre büyük iğne seçin ... ve benim tavsiyem ki çok işe yarar şamandırayerine kurşun kullanın .. düzenek beden misina 0.30 civarı iyi bir şey olsun .. fırdöndü ve sonra çok sağlam parçalanmayan misina lazım çünkü sıkma kurşun sıkacağız .. en büyük boy bulabileceğiniz max 20 gram .. silikonun 15 cm önüne 5 er cm arayla göz kararı sıkın ama çok sıkmayın misinanın tutması yeter ama biraz sıkın sonra uçuyor..

biliyorum iğtiyacınız yok belki ama o kadar maxrape bence gerek yok haryuyu bilemiyorum ... silikonlar temmuzun ortasında bile levrek tutturyor insana ..

8. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    merhaba arkadaşlar ben sahteyle 1 aydır sadece zargana yakalıyorum mersinde her türlü merayı gezdim levrek lüfer yok ortada buraya ne zaman gelir bu balıklar levrek lüfer havaların soğumasımı gerekli yağmurmu sorun nedir açıklarmısınız

9. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Valla akdenizde değilim ama levrek için sabah aydınlanmadan gelinmesi her yer için geçerlidir .. Eğer dalan sahtelerle olmuyorsa cam rapala .. ve su üstü popper deneyebilirsiniz Usami combo pop un sardalya moeli çok güzel hem biraz büyük 10 cm :D levrek sever lüfer avlamadığım için bilmiyorum silikonda şahane işler yaratıyor.. gece kaşık da deneyebilirsiniz arda kaşık çekerken sertçe asılın parlasın :) valla ege bölgesinde avlanıyorum son 3 avdır zarganaya atıp çekiyorum balığa hasret kaldım .. bence siz yine şanslısınız bu tür avcı balıklar soğuk havayı dalgalı köpüklü denizi sever ve bu havalrda beyaz sahteler güzel av verir .. lüfer için yakaladığınız zarganalrdan sitede örnekler var uzun olta ile avlanabilirsiniz ve lüferin en sevdiği yemdir zargana .. yani siz çok zargana yakalıyorsunuz .. dmekki orda lüferde var zarganaya benzeyen renkte uzun ince sahtelerde atıp çekebilir .. mavi zarganaya benzeyen kaşıklardan çekebilirsiniz lüfer parlak sever .. reeling reeling reeling reeling reeling

bildiğim şeyler bunlar.. umarım ki yardımcı olmuşumdur .. Rastgelsin..

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sen hala diyorsun ki ben 13 yaşındayım. E, ol bakalım.:rolleyes:

11. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    inanmıyorsanız telefonda görüşebiliriz :) .. Ayrıca 13 yaşında iyi bir avcı olamazmıyım :D .. Zaten hedefimde su ürünleri fakültesi .. Hedefime ulaşıcağım izmir eski foçaya yazın gelirseniz birlikte av yapabiliriz..
    Bu foruma üye olurken tanışma konusundada yazmıştım küçüğüm ama çok şey biliyorum diye :) Ama bilmek olmuyo uygulayacak imkanım yok anca kıyıdan levrek belki arada tekne avı .. bir büyüyeyim ALİ PASİNER gibi olacağım inşallah .. Rastgelsin ''balli '' adınızı bilmiyorum kusura bakmayın görüşmek üzere :D :D :D
    ben 13 yaşındayım tam dolu dolu :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani Sen hala diyorsun ki ben 13 yaşındayım.:eek: :D E, ol bakalım.;)

Çift isimliyim: Mehmet Nuri

.

13. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Cidden ben 13 yaşındayım ayrıca ne alıp veremediğim olsun ki yalan söyliyim ki .. :)

Foçalı olunca doğal olarak insan böyle oluyor işte birde küçüklükten beri forumlarla uğraştığım için bilgi dağarçığım genişledi .. Telefonda birgün görüşebilirz .. illa hala inanmıyorsanız :)

Şöyle düşünün bir insan 6-7 yaşından beri balık avlarsa foça gibi bir yerde her yıl 5 ay geçirirse :) sonuç : Geleceğin ali pasineri ,vedat abayoğlu'su,orhan küçükmen'i ve,kadir'i (levrek peşinde olan :D )ve daha tanımadığım sizler gibi iyi balıkçılardan olucam .. her yerde av yapıcam .. ilerde bende böyle olucam inşallah aslında imkanım olsa yakınım böyle olmaya ama önce okul ....

Bayramda yapacağım avda bir şeyler yakalarsam raporu yazarım :D :D inşallah yakalarım ..

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akıllısın, bilgilisin, çok şekersin aynı zamanda.

Süper neslin bir ferdi belki de tek ferdisin diyeyim o halde. Yalan söyledin diyemem, ama şaşırtıyorsun.:)

İnşallah diyelim, yakala da görek, bekliyorum.;)

15. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    İltifatlar için çok teşekkür ederim mehmet abi.. :)
    Elimden geldiğince sizleri şaşırtacağım :D :D
    Tanıştığıma memnun oldum iyi akşamlar :)

Yakalayacağım pek fotograf çekmem ama sizin için cekeceğim :)
    Rastgelee reeling

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ege, sen hiç bir halt olamazsın.

Çok şey biliyorum diyen, hiç bir şey bilmiyordur.

Eğer bir şeyler olmak istiyorsan, öncelikle hiç bir şey bilmediğini kabul et.

17. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    doğru söze ne hacet. tabi ki bu sözler herkes için geçerlidir.
    Saygılar

18. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    kardeş aynen dediğin gibi gittiğimiz yerler saatler levrek alınan saat ve yerler, şahsen yakalayanı ben gördüm, görmesem şehir efsanesi der geçerim... mutlaka bi püf noktası var tabi... bakalım, bu aldıklarımla deneyip göreceğiz...

19. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    abi bizim bulunduğumuz bölge ege marmara gibi levreğin bol bulunduğu bölgeler değil, raporlardan bunu açıkça görüyoruz, dediğin gibi bir sürü opsiyon var, sahtenin iyi olması da bunlardan biri, he rasgele şeylerle de yakalayanlar vardır eyvallah, ama iyi aksiyonlu kaliteli sahtelerle levreğin sahte balı gösterdiği ilgi bahanesini ortadan kaldırmış oluyoruz

20. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    mehmet genelde akşam 8-11 arası ve hafta sonları kalkabilirsem sabah 5,6-8,9 arası olur muhtemelen ...