Altınoluk-19-22.08.08 Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mühendis tarafından paylaşıldı.

1. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Herkese merhaba,
    Daha önce bahsettiğim gibi Altınoluk tatilimi yaptım, tabiki balık avlamak için gerekli donanımı da yanımda götürdüm:D
    İlk raporumda uskumru avladığımı yazacağımı ben de bilmiyordum oraya gitmeden önce... Gider gitmez mera araştırmamı yaptım ve önceden hazırlamış olduğum dondurulmuş bir pet şişe midye içini kullanarak 14 adet ispari (isparos) ve 12 adet Hani (hanos) yakalayarak avda siftah ettik. Arada gelen bir adet Dragonyayı ise kimseye zarar vermeden denize iade ettik. Babamla birlikte yaptığımız bu avın ertesi günü ben çapari ile deneme yapmak istedim.
    Daha ilk atışımda resimdeki küçük boy zargana oltama merhaba dedi.
    Büyük zarganaların da olabileceğini forumda okumuştum, biraz kurşunu ağırlaştırıp daha derinden çekmeye başlayınca ardarda iki büyük zargana geldi. Ancak resimde ikiye bölünmüş hali var ne yazıkki. Botta resim çekme imkanı olmadığından ikiye bölünmüş haliyle idare edicez artık:)
    Aynı yöntemle altı adet resimdeki boy zargana daha aramıza katıldıktan sonra o günlük av sona ermiş oldu.

Ertesi gün yeniden zargana yakalamak umuduyla ve rüzgarın da biraz kesilmesiyle biraz daha fazla açıldık. O bölgede çapariyi sallamamla yüzeyden 3-5 m aşağıda bir balığın takılması bir oldu...Balığı yavaş yavaş bota kadar çekmemle ilk uskumru balığını yakalamış olmanın şaşkınlığını yaşıyordum. Çünkü ne çapari ne de kurşun gramajı uygun değildi (çapari iğneler 10 numara,beyaz iğne 0.12 köstek, 0.15 beden, 35gr kurşun) hemen ardından aynı bölgeye atışlarımı sürdürürken birden kamışın ucu eğildi, durdum ve çekmeye başladım, oldukça ağırlaştı ve botun kıyısına geldiğinde 4 Tirsi + 1 Uskumruyu iğne iğne görünce merağımı gidermiş oldum. Tabi akşam oldu ve tavada uskumrunun tadına doyamadım.

Yer: Altınoluk Liman ile dere arasındaki mera
    Derinlik : Altınoluğun masmavi sularında 20-30m arası derinlik
    Takım: Zaman zaman ince takım ibrişimli beyaz iğneli istavrit çaparisi, zaman zaman dip oltası (2 köstekli, 9 numara iğne)
    Avlanma şekli : Şişme bot ile açılarak, gündüz 17-20 arası
    Yem : Midye + Tavuk Göğsü

Diğer günler benzer balıklardan avlayıp güzel bir tatil geçirdim.
    Bir gece ikili dip oltası kullanarak Levrek denemesi yapsam da Levreğin yemi alıp kaçmasına engel olamadım. İsterdim ki bir de levrek bu mesajı süslesin. Ancak balıkçılık kısmet işi ne diyeyim, çok şükür balıksız kalmadık . Bu arada Altınoluk'taki deniz akvaryumunu mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum. Köpekbalıkları, vatoslar, Rina, sivriburun karagöz, sinarit, müren, kofana, levrek, eşkina, sarpa, çipura, mırmır, isparoz, uçanbalık, ahtapot benim tespit ettiğim balıklar..hepsi Altınoluk açıklarında yakalanmış iddiaya göre. Daha sonra videosunu ekleyeceğim. Ve işte balıkların bir kısmı:

2. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Tebrikler.
    Kıskanmamak elde değil..:D Çünkü, geçen sene bende Altınoluğa gidip balık tutamamış ve arkadaşlara alay konusu olmuştum..:)

3. blue marlin

blue marlin murat elyiğit

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    tebrikler
    ama tutuğun uskumru değil kolyoz bence
    afiyet olsun ızgarası daha güzel olur ;)

Son düzenleme: 26 Ağustos 2008
  4. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    tebrik

Resim ve paylaşımlar için teşekküler.Yalnı resimdeki 2 balıkta uskumru değil kolyos.birbirlerine çok benzerler ama uskumrunun karnı daha beyaz gözlleri küçük sırtı lacivert ve karnında nokta lekeler olmaz.kolyozun gözbebekleri daha iri sırtı hafif yeşile çalar ve karnının beyaz kısımlarında grimsi nokta şeklinde lekeler olur.Biraz fazla ukelalık ettim heralde özür diler :eek: nice avlar temenni ederim.

5. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Güzel balıklar afiyet olsun.

6. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ustam. Dediğinde haklısındır, ancak ben uskumru-kolyoz ayrımını pek yapamıyorum çünkü zaten ikisini de hiç yakalamamıştım. Malum, balık tezgahlarını da pek nadiren süslüyor her ikisi de. Marmara'nın vazgeçilmez balığı denizimizi nerdeyse terketti bildiğim kadarıyla. Hep açgözlü ve yanlış avlanan ticariler yüzünden...

Ben kolyoz daha iri olur sanıyordum. Ama tarifiniz olayı çok net izah ediyor, artık kolaylıkla ayırt edebileceğim sanırım...

Bu arada Altınoluk'ta şnorkelle dalsam da hiç mırmır göremedim, çok şaşırdım.

7. ali_agir

ali_agir ALİ

Favori Kamış:
    D.A.M 2,10 KAMIŞ
    tebrikler çok güzel bir av...

8. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    güzel bir ortaya karışık olmuş...:D elinize sağlık

9. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş,tebrikler

10. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    tebrikler güzel av olmuş. afiyet olsun..

11. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Elinize sağlık.Avlarınızın devamını dileriz.Bende yazılı ile palamutu ayıramıyordum eskiden:DŞimdilerde ayırmak için fırsat kolluyorum ama nafile:D

12. avantgarde

avantgarde onur

Avınızı tebrik ederim afiyet olsun