Altınoluk civarı

Konu, 'Bölgeler' kısmında asenol tarafından paylaşıldı.

1. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Merhaba.

Altınoluk ve çevresinde bu mevsimdehangi balıklar vardır ve nasıl avlanmamız gerekir. Tatil için gideceğim ve avlanmak isterim. Yardımcı olurmusunuz ?

Özellikle levrek tutabileceğim bir yer varmıdır. Yada spin yaparak ne avlayabilirsem :)

2. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    ALTINOLUKTA BALIK

kıyıdan yapılacak yemli ( yem olarak boru kurdunu tavsiye ederim ) avlarda mırmır, çupra, ispari yakalayabilirsiniz,levrek için ise, mıhlı çayının denize döküldüğü yer ile küçükkuyu limanının yan tarafındaki derenin döküldüğü yerleri spin için önerebilirim, ama tavsiyem yemli olarak gece avı yapmanız çok büyük mırmır ve çupra yakalayabilirsiniz, şimdiden iyi avlar rastgele...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tuzlu su için kıyıları isparoz basmış durumda. Yemli avcılıkta; yem olarak sülünez, boru kurdu, madya, mamun kullanabilirsin. Yem bulamazsan tavuk göğsü de bi yere kadar işe yarar.

Kaba lidaki, mırmır, karagöz yakalayabilirsin. Saat gece 12:00'ye kadar kısa köstek klasik 3 iğneli takım. Gece 12'den sonra uzun tek köstek çalışmak daha mantıklı.

Levrek için bişey diyemem, oralarda avlanmış değilim ama bu mevsimlerde genelde palaz, ispendek çıkmakta.

4. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Geçen seneden aklımda kalan.. Kıyılarda genelde küçük balık çıkıyordu. İri karagöz ve çupra kıyıdan yakalanmazmı acaba ? Sülünezi orada av bayisinden bulmuştum.

5. emreseven

emreseven Emre

Fazlaca zargana mevcut şu sıra.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bulunur elbet.

Gerçi üstadlar yazarsa daha güzel bilgiler verirler de kimse yazmadığından ben yazıyorum. :eek: :p

Kayalık birden derinleşen bir yer bulabilirsen şeytan oltasıyla (hiç kurşunsuz, safi iğne bağlı misina) harika karagözler alabilirsin. Dip yapısı, kıyı şeklini bilmiyorum oranın. Kıyı sığ ve giderek derinleşiyorsa ve kumluksa gece geç saatlerde iri mırmır yapabilir. Rüzgarın denizden estiği kıyıları karıştıran gecelerde çok yakından iri sargoz ve levrek alabilme şansın var.

Biraz şans, biraz da etrafı, denizi iyi analiz etmene kalıyor.
    Denizden kıyı balıkçılığı zordur esasen. Tatlı sudaki gibi iri balık alman çok zor olabilir ama lezzet bakımından kokusu bile yeter bence. :)

İri çipura durumu ise akın çiprasına bağlı birazda. Zannediyorum ki akın çipurası için daha erken. Gene de bu durumu benden çok daha iyi bilen ustalar vardır forumda.

7. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    iri mırmır, çupra

geçen hafta altınoluktaydım ve gece tek tük de olsa iri mırmır ve çupra kıyıdan yakaladım, dediğim gibi boru kurdundan şaşma bence

8. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Çok teşekkürler arkadaşlarım ve abilerim. Zargana bildiğim kadarıyla atçeke benzer sistemle yakalanıyor. Bu zargana işini biraz anlatabilirmisiniz. Zargana takımını ayarlarımda altınolukta nerede avlanmalıyım.

9. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    zargana

küçükkuyu limanın dere tarafında bol miktarda yakalandığını biliyorum orayı tavsiye edebilirim

10. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Teşekkürler Ahmet Bey