Altinoluk Güre Yardim

Konu, 'Genel Konular' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Dostlarım iki hafta sonra Altınoluk Güredeyim Allah nasip ederse.Geçen sene ispariden başka bir şey yoktu.

Civarı bilen arkadaşlardan avlak bölgesi tavsiyesi (kıyıdan) istiyorum.Yakınlarda tekne kiralayan bir yer var mı ?

Yem olarak boru kurdu , tuzlanmış midye içi , tuzlanmış ve sardalya yağı emdirilmiş karides götüreceğim.

Tavsiyeleriniz bekliyorum.

2. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    birde tavuk göğsü dene son zamanlarda en çok verim aldığım yem.

3. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tavuk göğsü bizim buralarda Mudanyada mezgitte işe yarıyor.Hazırlaması da kolay fakat hedef av ve takım önerisi yardımı bekliyorum.Bir de mera konusunda yardım yapacak birileri çıkarsa sevinirim.

4. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Merhaba
    tuzlanarak sert hale gelmiş tavuk göğsü ile bolca balık almanız mümkün.Benim Altınoluk'ta yazlığım var ve her sene gittiğimde bir sandal kiralayıp kıyıdan biraz açılıyorum ve tavuk göğsü ile bolca balık yakalıyorum. Tavuk göğsü kullanmamı limandaki balıkçılar tavsiye etti ve çok memnun kaldım.

5. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Onur kardeşim geçen sene güre de 1 hafta kaldığımda kıyıda ispariden başka bir şey yoktu onlarda ufaktı.Bu gidişim 13 Temmuzda olacak.Güre kıyılarında dip kumluk çeşitli mesafelerde gece mırmır,çipura akşam saatlerinde levrek arayacağım.Tavuk göğsünü tuzlayıp, sardalya yağı emdirdikten sonra kullanmayı düşünüyorum.Çipura için mamun deniyor da Bursa da mamun yok.Resimleri hariç görmedim nasıl takılır bilmiyorum.Biraz araştırıp öğreneceğm.Sence bu hedef balıkları alabilir miyim.Güre de sandal kiralayan birilerini bulursam inşallah sandallada çıkabilirim.

6. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    barış bey selamlar gecen sene 19 mayısta oradaydım.gürenin küçük bir iskelesi vardır . oradan sabah erken saatte uskumru alabilirsin . ben 10-15 tane kadar almıştım. ama şeytan oltası(0,20 misina ucuna fırdöndü 30 cm tek iğne ) işini görecektir. yem olarak sardalya kullanabilirsin ilk uskumruyu aldıktan sonra kuyruk altında yem yapabilirsin. eti sert olduğu için daha kullanışlı olur. ayrıca dip takımıyla karagöz alınabiliyor. ayrıca iyi tatiller.

7. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Değerli bilgilerin için teşekkür ederim.Lokasyonu bildirirken hata yaptım.Tam Gürenin içi değilde güreyi 2-3 Km geçince kıyıda bir motel var her sene gittiğim.Orada iskele miskele yok maalesef.Kıyıdan mırmır,levrek,çipura,ispari takılacağım.Bir de aklıma gelmişken kıyıdan çapariyi atabildiğim kadar uzağa atsam da istavrit gelme şansı ne olur.

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Barış Bey isparilere talim etmek istemiyorsanız botuuzu yanınızda götürüp sabah 5-9 arası 12 numara ragot Raglou ile kurşunsuz takımla sahil şeridinde rolanti hızında sıyırtma tavsiye ederim. Bize güzel levrek raporları vereceğinizden eminim. Yemli takım isterseniz taze, tuzlanmış bütün sardalyayla yine sabah erken saatlerinde gezer kurşunlu takımla çupra kovalamakta şansınız olacaktır. Sardalyayı bütün ya da kafa be kuyrukları kesip bütün iğneye takabilirsiniz. Lüfer takımı gibi sardalyaya kurşunlu mantarlı takım yaparsanız yengeç ve madyadan da kurtulursunuz.

Şimdilerde tavuğu tuz değil şekere yatırma modası var:) Hiç denemedim ama çok tavsiye edildi. Ancak bu yemle gürede yine isparileri beslersiniz:)

Tecrübelerime göre akşamları ailelere vakit ayırmak onlarla çarşı pazar gezmek çevreniz için daha mutluluk verici olacaktır sanıyorum.

9. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

GÜre ile Altınoluk çok yakın Altınoluk limana gelirseniz orada ki balıkçılardan hem hangi balıkları ne ile tutabileceğiniz hem de tekne konusunda yardım alabilirsiniz

10. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Mırmır Çipura veya levrek alıp alamayacağını bilemiyorum fakat tavuk göğsü kullanarak bolca karagöz alabilirsin ben hatta bir iki tane de uskumru tuttum ama balıkçılar şansına gelmiş demişlerdi.