Sahte balıkla kıyıdan at çek yaparak çok avlandım ama yeni bir şey keşfettim bu konuda sanırım.Geçenlerde havanın lodos olmsından faydalnıp yo-zuri crystal minnow ghrh 9cm floating rapalamla (genelde bunu kullanırım levrek avında)Altınoluk deresinin ağzından dalganın kırıldığı ilk noktaya gözümü kestirip at-çek yaparken bir şanssızlık ki sahte balığı taktırıp koparttım.Arabaya gidip rapala çantamı açtığımda önceden bütün sahte balıklarımın çarpmalarını değiştirmek amaçlı söktüğümü hatırladım.Sadece fotoğrafta gördüğünüz babamdan kalma sanırım tatlı su avlarında kullanılan silikondan 9cm lik,altında 3 lü çarpma üstünde tekli iğnesi olan silikon balıkçık vardı.Son çare onu deneyim olmazsa olmaz dedim,denedim ve o gün gayet güzel bir av verdi... Şimdi gelelim işin ilginç tarafına 2 gündür bu sahteyi alakasız sular ve havalarda deneyerek inanılmaz sonuçlar alıyorum.Mesela biraz önce liman içerisinden,hava tamamen durgun limanın içinde yaprak kımıldamazken.1 saatlik at çek sonucu yine iş yaptı... Bilmeyen arkadaşlar için bi açıklma yapmam gerekirse;yıllardır yemli veya sahteyle levrek avlıyorum.hava lodostan kalmadığı sürece,yada en iyi ihtimalle dalga yapmadığı sürece at-çek ile balık almak çok düşük ihtimaldir... Bu sahte yaprak kımıldamazken liman içinden bile balık aldı bunun nedenini düşündüğümde yüzerken çok güzel bir kuyruk hareketi var ve yalpalama yapıyor.kırmızı kafasının içi kurşun,sahte dengesiz yan dönmeler gösteriyor çekerken.Bu arada bunu çekerken kamışı 90 derece havaya dikerek sarmanız gerek. Demek istediğim bu sahtenin maddi değeri sanırım en fzla 1 yada 2 ytl dir.Şimdiye kadar düny kadar yo-zuri / rapala denedim.En iyi sahte balığım vazgeçemem dediğim red head den 5 kat iyi iş yapan bir silikon buldum.Denemenizi tavsiye ederim Bunu sizlerlede paylaşmak istedim,sevgiyle kalın...
selam. yok abi bu teknecilerin sırtı cekerken kullandığı silikonlara benziyor fakat.krmızı kurşunlu kafası ve altında yukarı bakan 3lü çarpması var,kuyruğuda üçgen yanı tatlı su avında kullanılan sahtelerden.
bunların tatlı su turnasında iyi iş yaptığını biliyorum..özellikle beyaz renkte olanların. ama deniz levreğinde de böyle sonuç vermesi çok iyi..paylaşım için teşekkürler.
Bu sahteleri biz turna ve tatlı su levreğinde kullanıyorduk artık deniz levreğinde de kullancağız demektir Afiyet olsun evren abi
tebrikler evren dönüşün güzel oldu demekki bu balıklar malın iyisinden anlamıyor baksana güzelim levrek kıypırık bi silikona gelmiş
Tebrikler Evren güzel levrek şu an midemde levrek hazmederken bu balığa bakmak güzel oldu eline sağlık