Merhaba Arkadaşlar, Bu Hafta yine 9 kasım cumartesi öğleden sonra ve 10 kasım sabahı öğlene kadar izmir doğanbeydeki meramızdaydık. Av da klasik 4 lü hırsızlı dip takımı kullanılmıştır, İğneler Mustad 2315DT no 12 ve 13 yem Sardalye, Derinlik 28 kulaç Deniz tabanı eriştelik ve parça taşlıktır. Cumartesi avı Pazar Avı http://u1311.hizliresim.com/1h/d/uggkn.jpg Herkese bol bereketli avlar
Buralardada olaydida tutaydik eyiydi Afiyet olsun sayin abim avlarinizda kismetiniz bol olsun Rastgele.
Özkan Bey, Sizin yakaladığınız kofanalarda burda olsaydı iyiydi amma neyapalım, izmire gelirseniz tutarız beraber, Avınız bol ve daim olsun RASTGELE
Merhaba Erhan Kardeşim Dayanamaz kimse bu alyanaklara Körfezde limit üstü olduğu sürece yasağa da pek anlam vermiyorum neyse teşekkür ederim Avınız bol ve daim olsun RASGELE
Öncelikle tebrikler, güzel bir av olmuş. Körfezin belli bir kesimi yasak bölge. Sebebiyse, bildiğim kadarıyla o bölgede yakalanan balıkların ağır metal içermesi. Yenmesi sağlığa zararlı olduğundan yasak benim bildiğim. O alyanaklara, hatta levreklere bile dayanan tanıdıklarım var
Merhaba Volkan kardeşim, Ağır metal konusu ise mesele bu balık aliağada da var yeni şakrandada gemi sökümdede geziyor çünkü balık benim fikrimce bu yasak işgüzarlıktan başka bişey değil, vermişler bir iki kişinin eline adamlar yazıyo çiziyo,yanlış anlamayın lütfen ne kamuoyu yoklaması var ,ne sivil toplum kuruluşlarına soruyorlar Saygılarımla avınız bol ve daim olsun RASGELE
Ağır metal Karadeniz dahil hemen her bölgede. Lakin ağır metal yoğunluğu demek ki İzmir körfezinde diğer yerlere göre daha yoğun sanırım ki, ondan yasaklanmıştır. Yoksa İzmir'liler balık tutmasın diye bir garezleri yoktur zannımca. İlerde Aliağa'da da, Şakran'da da yasaklanırsa oralarda da olta atmam şahsen. Her işimize gelmeyen yasağı, böyle itibarsızlaştırırsak, herkes kendi mantığıyla hareket ederse, sonuçlar herkes için hüsran olur. Yavaş yavaş orman kanunları işlemeye başlar.
Volkan Kardeşim bu yasak işinin sonu ne olacak Biliyormusun , Aynen şöyle olacak ; Kara avında yaşadığımız 5 yıl önceki başlamış sıkıntılardaki gibi olacak, 1992 yılından beri kara avcılığı tezkerem var aynı zamanda kara avcılığı yapıyorum.(aynı zamanda 2003 yılından beri de amatör balıkçı belgem var) 5 yıl önce başladı herşey önce malum ava açık sahaları kapatmaya başladılar, daha sonra sertifika zorunluluğu getirdiler,sertifikası olmayan kişi ava çıkamadı,av tezkereleri sadece tüfek bulundurma durumuna geçti ücretlendirme yoktu, sertifikayla birlikte yıllık avlanma pulu ve avlanma bedeli diye bir kanun çıktı türkiye geneli için iki yıl kadar öncede türkiyeyi farklı bölgelere ayırdılar avcılık için her bölge için ayrı bir limit ve bedel getirdiler bu bedelleri yatırmadan kesinlikle o bölgelerde avlanmana izin verilmiyor, Bu bir özet sadece ve canlı yaşanmış örnekler, bu yaşananlarının aynısı amatör deniz avı yapanlar içinde yaşanacak , Zaten ufak ufak başladılar, kıssadan hisse . tekrar söylüyorum yanlış anlamayın beni lütfen , bu kara avcılığında yaşananlar avcı dernekleri tarafından öngörülemedi , inşaallah amatör balıkçı sivil toplum örgütleride aynı hataya düşmezlerde birlik beraberlik içinde bulunsunlar zaten bu yazdıklarımıda bu forumda çağrı başlığı adı altında yazacağım. Bizler kendi haklarımızı korumazsak ,kimse korumaz ,ne bileyim komisyona bir delege bulunur gönüllü falan , saygılar Avınız bol ve daim olsun RASGELE dah
Yok, yazdıklarınızı yanlış anlamıyorum. Gayet güzel şekilde fikirlerimizi yazıyoruz. Benimde atışmak gibi bir hevesim yok. Yazdıklarınızın hemen hepsine aynen katılıyorum. Bence de ücret alabilecekleri herşeyi ücretlendirecekler. Yakında korkuyorum ki ücret ödemeden televizyon bile seyredemeyeceğiz. Aslen ücretlendirmeye ve denetime karşı değilim. Keşke avcılığa olumlu yönde yansısa. Mesela; alınan ücretler denetimlere falan aktarılsa. Daha ciddi denetlemeler yapılsa. Her eline olta, ırp, tırıvırı vs.vs.vs. alan avlaklarda peydahlanıp, ortamı canlı barınamaz hale getirmese benim için çok güzel olur. Ücret neyse severek öderim. Adamlar 3-4 kişi arabayla gelmiş, oltaları atmış, müziği açmış son ses, biraları da ellerinde balık tutuyorlar sözde. Arabanın farları da açık... Bende karşı da levrek tutmaya çalışıyorum. Tabi 15 dakka dayanabildim, toplanıp küfür ede ede eve döndüm (50 km) Gene çayı ağla kapatanlar, ırp çekenler... Bıktım bunları görmekten. Ücret alırken bişeyler de değişsin, bu hobiyle alakası olmayan varlıklar buralarda barınamasın istiyorum aslen. Körfezdeki yasakla bunu bağlaştırmanıza pek katılamadım yalnızca. Her neyse, umarım körfezde temizlenir, yasak kalkar ve Karşıyaka anıta 5 dakikalık yürüyüşten sonra ulaşıp, oltamı atıp, çipuramı alıkoyabilirim umarım birgün. Size de rastgelsin.
Canım kardeşim Benim, Tamamıyla sana katılıyorum,dediklerinde haklısın , inşallah bir gün seni teknemde misafir etmek isterim, uzun uzuncaya dertlerimizi paylaşır,konuşur ,kaynaşırız, sevgiyle kal Avınız bol ve daim olsun RASGELE
Hitabından ötürü teşekkür ederim Serhan abi, çok sağol, varol. Teknende misafir olmuş kadar oldum şuan. Böyle yazışabildiğimizden ötürü de çok mutlu oldum. Kazasız belasız huzurlu avlar senin olsun.