Herkese selam arkadaşlar Yakın zamanda amasraya giden oldumu. Malum Ankara da olduğumuz için en yakın km amasra oluyor. Yakın zamanda giden arkadaşlar bu formda paylaşımlarını yaparsa hafta sonu gitmek ile ilgili planlarımız var.
Selamlar,amasra'ya bir saatlik mesafedeyim,valla abicim haftasonu da yağmurlu gösteriyor düzelemedi pek havalar,bir de amasra'nın rüzgarı var tabiki macera seviyorsan kıyıdan olur düşe kalka ama tekneyle açılabileceğini sanmıyorum..
Hakan Bey merhabalar. Hava durumu ne kadar yağmurlu göstersede öyle kendini sırılsıklam eden bir yağmur yok.Ama siz yinede yağmurluksuz gelmeyin derim.Balık durumuna gelince sabahları amasra liman içinden veya hemen liman dışına açığa doğru çapari ile istavrit ve tırsi yapıyor.Ayrıca yemli ve yine çapari ile(kahverengi tüylü) ve mantarlı dip oltasına hamsi takarak çinekop sarıkanat alma ihtimaliniz yüksek.Eğer yem bulabilirseniz (teke,boru kurdu,yengeç vs..) geceleri limandan açığa doğru şamandıralı olta ile eşkina alabilirsiniz.Ayrıca gündüzleri yine kefal ve izmarit de tutabilirsiniz.Zargana pek olmasada nadiren alınıyor.Şimdilik olan balık bunlar.İnşallah berekektli avlar yaparsınız.Siteye girdiğim sürece hafta sonuna kadar sorularınıza cevap verebilirim.
şimdi geldim Amasradan. liman içi olta atan çoktu. tek tük limit altı zargan ve kalkanımsı balık vardı kovalarda. gerekli laflar sokuldu. 1- 2 adet kovada çinekop gördüm.
bu aralar durum nasıl İsmet bey.15 güne kadar 3-4 günlüğüne hala oğluyla İnşallah geleceğiz. Özelden başını ağrıtabilirim şimdiden söyleyimm . bilgi amaçlı yardımcı olmak isteyen arkadaşlardanda öneriler bekliyorum.otel, yem, vb.. birde Tarlağzımı Amasramı.
Arkadaşlar bana gelen bilgi doğrudur yada yanlıştır güzel eskine olduğudur. Zaten tam zamanıdır. Balıkların iri olduğu söylenmektedir. Bilgilerinize.
Eşkina çıkıyor arkadaşlar boylarıda gayet güzel olmasına güzelde tabi küçükleride var ve bilinçsiz bazı kendini bilmezler yüzünden yakında onu da bulamıyacağız galiba.Siz yinede buyrun gelin tabi yemli gelin yoksa burada yem bulamassınız.Birde bu aralar çok kalabalık.Umarım oltanızı atacak yer bulursunuz.Rasgele
arkadaşlar lütfen yardımcı olun ankaraya en yakın deniz orada bizde deniz balıkçılığının tadına varmak istiyoruz .Hem yöre halkınında maddi çıkarına neden olmasın balık avı tekne turu vede yiyecek içecek satışı
Ali hocam özelden cevap verdim ama her zaman yardımcı olurum elimden geldiği kadar size ve diğer arkadaşlara.
Kısa bir zaman önce, Ekim ayında Amasra ile ilgili bilgi verilmiş. Amasra hakkında bilgi veren İsmet bey, her zaman yardımcı olabileceğini de söylemiş ve son aktivitesi bugün saat 14.51... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36387&highlight=amasra Konu açmadan önce bir arama yaparsak, mükerrer konular açmamış oluruz arkadaşlar. Bu konuda hassasiyetinizi rica eder, keyifli paylaşımlar dilerim. Bu konu daha sonra, açılmış olan bir önceki konu ile birleştirilecektir.
Arkadaşlar şimdi konu hakkındaki durumu güncellemek açısından tekrar bilgi vereyim.Amasrada kalacak yer ile ilgili sıkıntınız olmaz.Öğretmenevi. polis evi ve onlarca otel pansiyon var.Balık durumuna gelince tecrübelerim açısından söylüyorum ay varsa balık tutma olasılığınız düşük.Hava durumu ve ayın durumuna bakarak hareket edin ve ona göre programınızı yapın.Şu sıralar amasrada eşkina, karagöz,iskorpit,gelincik,zargan,kefal şansınız varsada levrek tutabilirsiniz.Yem konusuna gelirsek amasrada yem satan bir yer yok.(borukurdu,mamun...vs.)Yanınızda yem ile gelin sonra buralarda sıkıntı yaşarsınız.Ayrıca tekrar ediyorum daha önce olduğu gibi lütfen özellikle eşkina limitlerine dikkat edin.30 cm altı olup 5 kg geçmemesi bizim geleceğimiz için güzel olur.Daha başka sorusu olan arkadaşlara siteye girdiğim sürece özelden veya forumdan herzaman yardımcı olmaya çalışırım.Avlarınız bereketli olur inşallah...
3 gündür amasradaydık. hava ve deniz çok soğuktu. gündüz liman içi 1 kefal 2 zargan gece ayazda 2 eşkina . son gün filyosda 0 çektik. ırmaktan 1 sazan aldık. verimli av olmasada hala oğluyla gırgırlı şamatalarımız keyifliydi.herzamanki gibi fotograf mak. götürmedik. balıklar tekrar suya atıldı.istavrit, sarı kanat gibi balıklardan eser yoktu. yem olarak kete ve tırsi kullandık. solucanada b0l bol kaya balığı geldi.
Selamlar, Kismetse bende bu hafta sonu orada olacağım,tatlı su balığını tutarım ama hayatta yemem ve sevmem,ama deniz balığını tutabilirsem yerim Benim sormak istediğim bu mevsimde ne balığı tutabiliriz ve nasıl takım iğne vs götürelim,denize çok yabancı olduğum için yardımcı olacak tüm dostlara şimdiden Teşekkür ederim... Saygılar,