uzun zamandır sevgili dostum ihsanla birlikte her cumartesi amasra limana sarıkanat çinekop lüfer turmak için gidiyoruz. bu sene istediğimiz berekette bir av gerçekleştiremedik geçen yıl daha iyiydi. en son geçe cumartesi (3 Aralık 2011) yine saat 4:30'da amasra limana vardık hemen oltalarımızı hazırladık ve lüfer niyetiyle oltalarımızı denize saldık. ilk yarım saat tık bile demedi. daha sonra birkaç tane iri istavrit geldi. sabah güneş doğarken bir tane sarı kanat aldık. saat 8 civarında bir tane kırlangıç geldi. bütün iğneleri yuttuğu için onu tekrar denize salamadık. sonra diğer oltayı açıp onlu sarmaya güzel bir hamsi takıp dibe bıraktım biz, belki kalkan gelir diye... biz çinekop oltasına takılan izmaritlerle uğraşırken dip oltasının boşladığını farkettik oltayı aldım boşluğunu alırken bir ağırlık hissettim daha önce bu durumlarda denizden poşet çektiğimiz için isteksizce misinayı sardım ama kıyıya yaklaşınca birde ne göreyim hayatımın ilk kalkan balığı oltamın ucunda... daha sonra 2 saat daha amasrada oyalandıktan sonra Tarlaağzı limanına geçtik diğer ikisini de orda tuttuk. yem bütün hamsi, onlu sarma dip oltası. balıklarının üçünün toplam ağırlığı 4,5 kilo civarında... PHP: fotoğraflarını ekleyemedim çünkü eklenti ekleme yetkim aktif değilmiş.
Balık tutmakdan çok zevk aldığım bir yer Amasradır.Geçen ay Tarlaağzı limanından gece yemle güzel istarvit tutmuştuk . Keyifle okudum yazınızı. Oltayı liman içinemi attınız.
O güzel balıkların fotolarını görmek isteriz. Fotoğraf yüklemek için "eklenti ekleme yetkisi"nin olması gerekmiyor. Forumda resim yüklemeyle ilgili başlığı inceleyip, nasıl yapıldığına bir gözatıver abicim. Bekliyoruz.
Bir tebrik de benden.Amasra da balık tutmayı çok özlemişim.Zevkle okudum raporunuzu.Avlarınızın devamını dilerim.
Tebrikler tacettin kardeşim ben de hiç kalkan avlamadım ama en sevdiğim balıkların içersinde olan ve çocukluğumun en güzel balığıdır afiyet olsun sevgiler hoşçakal, fotoğrafları bekliyoruz.
Tebrikler, fotoları da yükleyebilirsiniz. Eklenti yetkisine gerek yok. ResimUp.com sitesini kullanabilirsin.
resimlerini yayınlıyorum http://img507.imageshack.us/img507/5037/yeniresimq.jpg http://img401.imageshack.us/img401/1310/kalkanbal.jpg