Uzun zamandır eşkinaya gitmeyi planlıyorduk dün akşam (05/01/2012) izmitten getirttiğimiz boru kurtları ile -her zaman olduğu gibi sevgili dostum İhsan'la birlikte- Amasra'ya gittik. gece saat 24 civarında oltalarımızı hazırladık, ilk on dakika içinde gelen derya kuzusunu alamadık misinayı koparıp gitti. ondan sora İhsan bir tane kaçırdı. bir kaç tane iskorpit(çarpan) geldi onları tekrar gönderdik. saat 03 sularında bu yavruyu yakaladık. ondan sonra yağmur ve rüzgar şiddetini artırınca biz de tekrar Bartın'a döndük. ilk eşkina avımızı da böylece yapmış olduk. Uploaded with ImageShack.us
bartında eşkina reeling sayın TACO46 ben BARTIN'lıyım zannedersem arabanızın yanında;Amasra'da sizinle konuştuk,çoluk çocuk yanımda olduğundan muhabbete giremedim,eski gazete sormuştunuz...avınızın biraz kısır geçmesine üzüldüm,ama yinede boş dönmeyişinize sevindim. birdaki avınızda rast gele.:thumb:
tebrikler güzel bir eşkina havaların bozmasıyla yemli av raporları iyice azalmıştı iyi geldi bu rapor
Tebrik ederim güzel av olmuş.İstanbul'da yaşadığım yıllarda ben de eşkina bolca avlamıştım.Tutması çok keyifli.Eşkina av disiplinine uyduğunuz zaman mutlaka mükafatını alıyorsunuzTekrar tebrik eder,artarak devamını dilerim.
Tacettin kısmet bukadarmış demek lazım eşkinanın taşlarını saklamı unutma bir gün lazım olabilir bereketli avların olsun rastgele
öncelikle merhabalar Ben de Amasralı sayılırım ve şu an eğitimim dolayısıyla İzmir'de yaşıyorum.burada arkadaşımla bir kaç kez balığa gittik ve (ilkokul 4 den beri babamla balığa giderim bana aşıladı diyebiliriz balık avcılığını.) Hayatımda ilk kez denizde canlı yemle balık tuttum bunun tecrübesi çapariden daha farklı ve daha keyifliymiş.Bizim Amasrada bu tip balıkların tutulduğunu bilmiyordum okuduğum balıkçılıkla ilgili kitaplar ve sitelerin sayesinde bizim oralarda yemle tutulabilen balıkların varlığını öğrendim.Dededen ve babadan alışkanlıklarla hep 12li 15li istavrit çaparileriyle balık tuttum babama ne zaman sorsam koskoca denizde yemle balık tutulur mu derdi uğraşmak istemezdi ya da merak etmemiş yemle tutmaya sanırım bana da alıştırmadı zahmetli iş diye ama iyi balıkçıdır kendisi sorum şu bartın/amasra,tarlağazı,gömü köyü mevkiinde canlı yemle eşkina levrek bunları mevsiminde tutabilirmiyim ve tutmak için canlı teke (burda mamun var heryerde satılıyor ama bizim orada yok satan) denizden yakalayabilirmiyim ? tabi ilk gidişimde hemen levrek eşkina bu tür balıkları tutacağımı hayal etmiyorum bunların sabır işi olduğunu biliyorum yardımcı olursanız sevinirim
Amasra diyince herkes kendinden geçiyor bakıyorum Görmek nasip olmadı ama enfes bir doğası , yeşilliği olduğunu çok duydum. Kısmet , belki birgün orada bizde avlanma şansı yakalayabiliriz. Tebrikler bu arada