merhaba arkadaşlar ben balık tutma konusunda pek tecrubeli değilim bugün (26-07-2010) tatil için Bartın'ın Amasra ilçesine gidicem orda zargana balığı avlamak istiyorum fakat zargana yakalamanın püf noktalarını bilmediğim için sizlere danışmak istedim yardımcı olursanız çok minnettar olurum şimdiden teşekürler
Aramıza hoşgeldin soyadaş., hele bir kendini tanıt bakalım kimsin nesin ne yersin ne içersin, heee canım kardeşim, ayrıca açtığın konuyada bolca cevap bulacaksın.
Sivas'lıyım, 1995 doğumluyum şu an Ankara'dayım ama tainimiz çıktığı için (babam subay) kısa bir zaman sonra Şanlıurfa'ya taşınıcaz balık tutmaktan çok zevk alıyorum fakat bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi değilim bu foruma bilgi edinmek için katıldım bilgisayarlar konusunda çok bilgiliyimdir balık tutmayı seviyorum fakat aynı zamanda bir hayvanseverim
Mademki Amasra'ya gideceksin benim tavsiyem zargana ile boş yere uğraşma mendirekten gece iri eşkina ve karagöz yakalayabalirsin yem olarakta kepçe ile teke toplayıp onları kullanırsın
zargana Dostum ben şu an amasra'dayım ve buraya geleli 20 gün oldu av raporu olarak şunu söyleyebilirim Öğlen sonra saat 13:00 - 18:00 arası yemli kefal ve akşam 18:00'den sonra çapari ile tirsi yakalayabilirsin. onun dışında zargan yakalamak istersen eylül ayının sonunu bekleyeceksin ama tirsi çaparisini şans eseri gelebilir belki. Eşkina ise deniz suyunun çok ısınması nedeni ile buaralar pek vurmuyor geldiğinden beri deniyorum tam 5 gece kaldım geç saatlere kadar ama nafile. Sana iyi tatiller rastgele
sa arkadaşlar bende ankaralıyım bı kac gun sonra amasraya gelıcem balık durumları felan ııymı bende pek balıkları puf noktalarını bılmıorm yenı olta almayı dusunuorm yardmlarınız beqlıorm
Eğer imkanınız varsa tarlaağzı mevkine gidin derim Eşkina avına.Şamandıralı 2 veya 3 lü takımla alacağınıza eminim.Teke ile tutuyoruz bu arada.Tabi karagöz alma ihtimalinizde var.Birde aldığım haberlere göre tekneci arkadaşların çaparisine lüfer takıldığını duydum.10 gün kadar önce Eşkina avımızda arkadaşımın misinasına balık vurmuş oltayı biraz geçikmelide olsa eline alıp çektiğinde misinada iğne de ortalıkta yoktu koparmıştı.Biz lüferden şüphelendik bu aralar bir süpriz de yapabilir.İyi şanslar...