amasya uluköy göleti

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında fatih tarafından paylaşıldı.

1. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    öncelikle konuyu nereye açayım karasız kaldım.yanlış yerse taşınmasını ister özür dilerim.

tatlı su levreği bildiğiniz üzere zararli türler kapsamında .konu başlığındaki avlakta 5 yıldır sazan, tatlı su kefali avlarım .son yaz bolca tatlı su levreği yakaladım bu balığın burda daha önce olmadığını sanıyorum. muhtemelen sonradan atıldı .önceden hiç yakalamamıştım.

bekçi arkadaş dsi nin bıraktığını söyledi sizce böyle bir şey mümkünmü. zaten türkiyeye ait olmayan bir türün hemde zararlı bir türün bilerek bırakılmış olması doğru olabilirmi.

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Konunuzu Göller ve Barajlar bölümüne taşıdım Fatih abi, konu hakkında bilgim yok diyebilirim ama Dsi 'nin yalnızca pullu sazan üretip saldığını duymuştum.

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Gambusia'larda, İsrail sazanları da DSİ'nin işi değil mi?

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sanıyorum Amasya ve tatlısu levreği deyince esas kaynak Ladik gölüdür.

Tatlısu levreğinin ülkemizde doğal olarak yaşadığı sular mevcuttur. Amasya'da Yedikır başta olmak üzere bazı gölet ve barajlara Ladik gölünden su alınmaktadır. Emin değilim ama durum bu olabilir.

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ert

merhaba amasya suluova yedikırda sazan ve levrek üretüriyor,dediğin gölet te buradan atmış olabilir dsi amasyada ziyaret kasabası yanındaki gölette .7 kırda birda. g. hacıköy balık barajın da levrek var:)

6. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yedikır a imirlere ladiğe amasyadaki birçok göle gittim balık çeşitlerini biliyorum az çok .bahsettiğim göle doğal yoldan gelemez ufak bir gölet tek bir akarsu ile besleniyor .sazan kefal bekir ve yayın var .bu levrek yeni türedi ve aşırı çoğaldı .

öğrendiğim kadarıyla diğer balık türlerinin yumurtaları ile besleniyor ufakları. bu levreğin yumurtalarını ise pek yiyen balık yokmuş nedense .

ben her gittiğimde o kadar büyük kanca takmama rağmen aşırı miktarda yakalıyorum hem yemimi yiyorlar [solucan kullanıyorum] hemde kendilerini sakatlıyorlar .ben bunları yoketme kararı aldım bilen arkadaşların onayıyla . normalde tutğumum her balığı salarım bunları mahallenin kedilerine vericem artık gına geldi .:confused:

ben neden levrek olmayan suya levrek atılır anlayamadım.

7. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Konuya forumda arama yapınca denk geldim.Sen 2012 levolar bayağı büyümüş diyebilirim.Bizde atçekle kefal avında kefale değilde bunlara denk geldik.

8. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    elinize sağlık güzel kuzular .kefal eskidende azdı orda şimdi neredeyse hiç yok.

2009 da epey yakınmışım .o zaman sadece sazan avladığım için solucanla yemlerimi haşat ediyordu bu keratalar .epey gıcık olmuştum.banghead

şimdi nerdeyse sadece levreğe gidiyorum tutması çok zevkli reeling , yemeside çok zevkli.:):hungry:

hatta bu yaz sırf levrek için olta takımı dizdim .hooked

9. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Biz orda 2-3 numara mepps ve böcek sahteleriyle keyifli avlar yaptık.Sazan avcısı fazla olup nerdeyse olta atacak yer kalmamıştı.Özellikle su azalınca iyi av vermişti.