öncelikle konuyu nereye açayım karasız kaldım.yanlış yerse taşınmasını ister özür dilerim. tatlı su levreği bildiğiniz üzere zararli türler kapsamında .konu başlığındaki avlakta 5 yıldır sazan, tatlı su kefali avlarım .son yaz bolca tatlı su levreği yakaladım bu balığın burda daha önce olmadığını sanıyorum. muhtemelen sonradan atıldı .önceden hiç yakalamamıştım. bekçi arkadaş dsi nin bıraktığını söyledi sizce böyle bir şey mümkünmü. zaten türkiyeye ait olmayan bir türün hemde zararlı bir türün bilerek bırakılmış olması doğru olabilirmi.
Konunuzu Göller ve Barajlar bölümüne taşıdım Fatih abi, konu hakkında bilgim yok diyebilirim ama Dsi 'nin yalnızca pullu sazan üretip saldığını duymuştum.
Sanıyorum Amasya ve tatlısu levreği deyince esas kaynak Ladik gölüdür. Tatlısu levreğinin ülkemizde doğal olarak yaşadığı sular mevcuttur. Amasya'da Yedikır başta olmak üzere bazı gölet ve barajlara Ladik gölünden su alınmaktadır. Emin değilim ama durum bu olabilir.
ert merhaba amasya suluova yedikırda sazan ve levrek üretüriyor,dediğin gölet te buradan atmış olabilir dsi amasyada ziyaret kasabası yanındaki gölette .7 kırda birda. g. hacıköy balık barajın da levrek var
yedikır a imirlere ladiğe amasyadaki birçok göle gittim balık çeşitlerini biliyorum az çok .bahsettiğim göle doğal yoldan gelemez ufak bir gölet tek bir akarsu ile besleniyor .sazan kefal bekir ve yayın var .bu levrek yeni türedi ve aşırı çoğaldı . öğrendiğim kadarıyla diğer balık türlerinin yumurtaları ile besleniyor ufakları. bu levreğin yumurtalarını ise pek yiyen balık yokmuş nedense . ben her gittiğimde o kadar büyük kanca takmama rağmen aşırı miktarda yakalıyorum hem yemimi yiyorlar [solucan kullanıyorum] hemde kendilerini sakatlıyorlar .ben bunları yoketme kararı aldım bilen arkadaşların onayıyla . normalde tutğumum her balığı salarım bunları mahallenin kedilerine vericem artık gına geldi . ben neden levrek olmayan suya levrek atılır anlayamadım.
Konuya forumda arama yapınca denk geldim.Sen 2012 levolar bayağı büyümüş diyebilirim.Bizde atçekle kefal avında kefale değilde bunlara denk geldik.
elinize sağlık güzel kuzular .kefal eskidende azdı orda şimdi neredeyse hiç yok. 2009 da epey yakınmışım .o zaman sadece sazan avladığım için solucanla yemlerimi haşat ediyordu bu keratalar .epey gıcık olmuştum.banghead şimdi nerdeyse sadece levreğe gidiyorum tutması çok zevkli reeling , yemeside çok zevkli.:hungry: hatta bu yaz sırf levrek için olta takımı dizdim .hooked
Biz orda 2-3 numara mepps ve böcek sahteleriyle keyifli avlar yaptık.Sazan avcısı fazla olup nerdeyse olta atacak yer kalmamıştı.Özellikle su azalınca iyi av vermişti.