Kürşad ve ben dünden yaptığımız plana istinaden sabahın erken saatlerinde arabamızla yola çıktık. Zorlu bir yolculuk bizi bekliyordu. Önce 70km yol yapıp arkadaşın köyüne gidecek, oradanda tabana kuvvet 40dk kadar dağ tırmanıp 30dk kadar bir süredede inecektik. Önce Uluköy gölüne uğradık ama olta atmadan yolumuz uzun diyerek devam ettik. Arabamızı bıraktık ve zorlu bir tırmanıştan sonra dağın zirvesine ulaştık. Sıra geldi ırmağa kadar inmeye fakat sıcak bi yandan yük bi yandan suyumuzda hiç yetecek gibi durmuyo sıcakta. O da nesi iniş yolunda bir çeşmeye rastladık ve sevinç çığlıkları içerisinden elimizi yüzümüzü yıkayıp su kablarımızı doldurduk. 15dk'lık bir yolumuz kalmıştı inmeye devam ettik. Karnımızın zil çalmasına aldırış etmeden oltaları saldık ve yemeğe geçtik. Aslında zillerin ötüşünden yemeğe geçmekte biraz zorlandık ama yemekten sonra diyerek şevkimizi bastırdık. Yemekten sonra çekilen ilk balığın yayın balığı olması neşemize neşe kattı. Aslında yayın mı yoksa sazan mı yakalayacağımızı bilmiyorduk. yayın yakalamanın neşesiyle oltaları salmaya devam ettik. Aradan çok fazla vakit geçmeden 2. balıkta yemi kaptı ve zokayı yuttu. Üçüncü çektiğim balık aynalısından bir sazan oldu. Tabi gerçekten aynalı mı emin değilim At çek derken 5 yayın 2 sazan toplam 7 balık yakaladık. 2buçuk saatlik bir hasılattı ama çok vaktimiz olmadığı için dönmek zorundaydık va bu durum çok acı bir durumdu. balıklar cirit atarken onları bırakıp dönmek zorundaydık. Malum bu sefer yokuş en az 70dk falan sürecekti ve hava kararmak üzereydi. Zirveye yaklaştıkça manzaranın güzelliğiyle bir kaç foto çekinelim dedik. Evet burada giydiğim tshirt farklı. 2. kez aynı yere gitmiştik bu fotoğrafta o günden hatıra. Evet bütün gün yol yorgunluğuyla geçti balığa 2buçuk saat ancak ayırabildik. Hevesimiz kursağımızda kalmış bir şekilde arabamıza atlayıp evin yolunu tuttuk. Bu kadar uzak ve yorucu olmasa her hafta sonu gidilecek bir mekan. Çadır kursaydınız diyecek olanlar çıkar mutlaka, malesef kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olduğu için böyle birşey yapamadık. Anlatacak başka birşey kalmadı sanırım, güzel bir gündü öyle geçti işte..
Manzara acısından herşey çok güzel verilen bi emek var ama yine balıklar çok küçük artık sırf bunlar yüzünden resimlere bakmak istemiyorum ve galiba bundan sonrada bakmıcam.
Sanırım sazan dediğiniz balık, çapak balığı. http://tr.wikipedia.org/wiki/Çapak_balığı Limitinden haberim yok, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Fakat tuttuğunuz yayınlar gerçekten limitten çok küçük ve alıkonulmaması gereken boydalar. Bundan sonraki avlarınızda daha dikkatli ve duyarlı olmanız dileğiyle, rastgele.
Artık 2kg altını almıyorum. acemiliğimize denk gelmiş. bu ilk balığa çıkışlarımdan bitanesi çok yeni değil.
Ahmet Bey merhaba, Çeşme fotoğrafı anılarımı canlandırmadı desem yalan olur Anadolu'nun en güzel yanlarından biridir çeşmeler, kaynak suları ve hayratlar. En çok ihtiyacınız olduğu anda karşınıza çıkıverir. Arkadaşların da belirttiği gibi yayın balıkları haricinde tüm fotoğraflarlar çok güzel. Büyük ihtimalle yayın balığı içeren fotoğraflarınız da Yönetim tarafından kaldırılacaktır. Bilgilendirme olması açısından yayın balıklarının yasal boy limiti 90 cm olmakla birlikte günlük kişi başına en fazla 1 adet avlanabiliyor. Amatör balıkçılar olarak uymamız gereken kuralları içeren bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Rastgele..
05 amasya benim toprağım manzara herzamanki gibi müthiş bu ebatta yayın tutarsanız salın gitsin toprağım 2 metre olunca yakalarsınız kısmetse.. . işte amasya il sınırları içinde 2 metelik 60 kilolk yayın diye raporlarınızı da görürüz inşallah
aynalı sazan göremedim ben ? Yayın ise daha bebek maalesef ( keşke salsaydınız . Tuttuklarınız arasında limit üstü balık göremedim ben . Bu forumu takip edenler bu limit konusunu halletmiş olmalı. Sevincinizi , geçirdiğiniz güzel gününüzü fotolar eşliğinde bizimle paylaşmanız çok güzel . Ama tutulan yavru balıkları görmek maalesef bu mesajı okurken bana üzüntü veriyor.
üzüldüm şimdi Arkadaşlar evet balıklar limitlerin çok altında kalmış kusura bakmayın artık 2kg altı yayın tutmam. öyle ilk avcılık heyecanı yapılmış bir hata. uyarılar için teşekkürler.