amatör balık avı rehberi belgesi

Konu, 'Genel Konular' kısmında okayarslan tarafından paylaşıldı.

1. okayarslan

okayarslan okay

arkadaşlar bu belge için beni şu saat itibari ile tarım ve köy işlerinden aradılar bu konuyla ilgili beni ararsanı sevinirim dedim ve aradılar su ürünleri mühendisi bir arkadaş bu kurs için en az 5 kişini olması gerektiğini belirtti zannedersem olmuş bana getirisi ne olur bu belgenin sizce alayım mı gerçi tüzükleri okudum ama

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Bahsettiğiniz belge sanırım Amatör Denizcilik Belgesi olan ADB. Almaya imkanınız varsa bence hiç durmadan alınız. İleride tekne sahibi olursanız, faydası olacaktır.

3. simendifer

simendifer Sennur

Ben mi yanlış anladım? Okay, amatör balıkçılık turizmi yapmak için rehberlik belgesi almaktan bahsediyor sanırım. Rehberlik belgesi, turizm izni almak zorundasın bu işi yapmak için ve avlandırdığın kişiler de ayrıca izin almalılar bildiğim kadarı ile. Hepsi için ayrı ayrı amatör balıkçılık turizm izni çıkarılıyor. Misafir ve rehber olmak üzere. Tabii aynı şeyden bahsediyorsak.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2008
  4. okayarslan

okayarslan okay

yok hayır amatör balıkçılık rehberi belgesi tarım ve köy işleri müdürlüğünde görevli su ürünleri mühendisi bu belge için kurs açmışlar yeterli sayı olduğu için bende dahilim bu belge ileride tekne veya benzeri deniz taşıtlarında faydası olacağını belirttiler aslında bu sınav üzerinden alınan bir belge

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Temmuz 2008
  5. okayarslan

okayarslan okay

1/2 nolu teblik te yer alıyor amatör balık avı rehberi belgesi belirtmek istediğim konu budur

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Bu bahsettiğiniz belgenin tebliğ1/2 de geçtiği yeri yazabilirmisiniz ?

7. simendifer

simendifer Sennur

Okay, sen yok dedin ama bahsettiğin şey benim bahsettiğimle aynı. Sen bu belgeyi, amatör balıkçılık turizmi için alıyorsun. Bu belgeyi de kursla veriyorlar. Yalnız bu belgeyi alsan bile, ayrıca amatör balıkçılık turizm izni de alacaksın ve avlandırdığın her bir kişi için de ayrıca avlanma pulu almak durumundasın. (tebliğde 4. şekile bakma. Orada avlanma pulu diye gösterdikleri senin alacağın belgedir. Avlanma pulu başka bir şey, evde bulursam sana fotoğrafını iletirim. Avlanma pulu diye rehberlik belgesini koymuşlar) Tebliğde geçiyor dediğin de, amatör balıkçılık rehberi belgesi, yani kursla verilen belge. Şimdi ben sana şöyle anlatayım, gerçi iler tutar yanı yok bu işin ama anlatayım. Daha önceki tebliğler hazırlanırken, böyle bir şey yapmayı düşündüler. Yani amatör balıkçılık rehberi belgesi verelim, ama bu kursla olsun, bu kursu da tarım müdürlükleri ve dernekler versin, hem de gelir sağlasınlar şeklindeydi. Ancak ne yazık ki bu gerçekleştirilemedi. Senin Aksaray'da bu belgeyi kursla alıyor olabilmen, mucize gibi bir durum diyebiliriz yani. Çünkü eğitim verecek merci yok ve bu belgeyi alan pek kimse de yok. Önümüzdeki tebliğler için ise, bu belgenin kaldırılması gerektiği düşünülüyor ama kaldırırlar mı bilmiyorum. Çünkü Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde, bu işlemin yapılması gerekiyor. Yani kaldırsalar dahi başka bir kılıfın içine sokup önümüze koymak zorundalar. "Almalı mıyım?" demişsin. Bana sorarsan al derim. İlla ki gerekli olacaktır. Bir daha bu belgeyi almak için kurs görme şansını da elde edemeyebilirsin. Ayrıca bu belgeye sahip olmadan, tekne ile kimseyi avlandıramazsın. Sanırım sana su ürünlerindekilerin söylemek istediği de bu.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2008
  8. okayarslan

okayarslan okay

vallaha arkadaşlar biraz ortalık karıştı ben almak istediğim amatör balık rehberi belgesi kafam biraz karıştı bu gün içerisinde tarım müdürlüğünü tekrar aradım bana söyledikleri söz bu sefer sınav falan olmadığı isteyen herkezin bu belgeyi aldığını sadece su ürünleri koop üye olmam yeterli olacağı ve hatta bu belgeyle deniz ürünleri alım ve satımın yapıla bileceğini ve tekneyle açılıp balık tutabileceğimi ve ticaret amaçlı sata bileceğimi belirttiler

9. okayarslan

okayarslan okay

birde pul falan almama gerek yokmuş zaten bizim buralarda deniz yok bu belge burada alınıyor ama öyle sadece 15 ytl koop para yatırıp üye oluyon koop verdiği makbuzla tarım müd gidiyon ordanda sana hemen veriyorlarmış ben yinede işi sağlama alıp bir balıkçı abimle görüştüm hirfanlı barajında yani kızıl ırmağın damarında ağla balık yakalayıp satan biri koop üyesi okadar tarım müd falan bir belge almamış

10. MUSA TOSUN

MUSA TOSUN musa tosun

okay bey

slm okay bey sezonu açtınızmı

11. okayarslan

okayarslan okay

yok hayır daha açmadım açtırmadımda ocak şubat mart ayları içerisinde sorumlu olduğum iki baraj var vallaha bol bol yemleme yapıyorum daha olta bile sallamadım

12. yaşar kaptan

yaşar kaptan yaşar şengül

En İyi Avı:
    mordoğanda sırtı ile 4,7 kilo levrek
    arkadaşlar...konuyu merak edenleri aydınlatmak açısından..olayın ne oldugunu anlatmak istiyorum.....teknesini olta balıkçılıgı için kiralıyacak...tekne sahipleri ..bu turizm belgesini almak zorunda...6 aylık 85 tl harç yatırılıp ..köyişlkerinden alınıyor...burada kooperatif topluca..tekne sahipleri için müraacat edip aldılar...avlanma iznine gelince..yerli avcılar için hiçbir izin gerek miyor..sadece yabancı uyruklu avcıları götürmek için gerekli...herbir kişi için tektek avlanma pulu almak gerekiyor...sahil güvenligin bu ayki toplantısında..bu konunun önemle üzerinde duruldu...bu konu amatör tekneler için geçerli degil...profesyönel balıkçı teknelerini baglayan ve sorumluluk getiren bir konu...çünkü teknede hertürlü yasak av ve kullanılacak takımlardan..tekne sahibi sorumlu tutuluyor...önemli bir konuda ..plakalı ..yani profesyonel teknelerde ..avlanacak arkadaşların mutlaka..köyişlerinden alınan..avlanma belgesini yanında bulundurmaları gerekmektedir...