Değerli dostlarım az önce forumda da paylaştığım üzere,ankara civarında alabalık avı ve kamp yapma niyetinde oldugum için,avlanma belgesi almaya karar verdim.Bakın neler geldi başıma anlatayım. İlk önce forumlardan bu belge ile ilgili bilgi edinmek istedim bircok site dolandım evet sonnokta şu idi belge bulundurulması zorunlu degilmiş.Avrupa birliği normlarına uyumla alakalı sözde bir uygulama imiş.Eğitim yok bişey yok gidiyorsun para,ikametgah,resim ile alınabilen bir evrak.Fakat bir cok forumda da okuduguma göre Jandarma,polis ve korucular sırf can sıkıntısındanmıdır ,cahilliklerinmidir bilemiyorum insanların olta takımlarına el koyup,650 lira da para cezası kesiyorlarmış. Daha önce jandarma ile muhattap olduysanız 19 , 20 yasında eline yetki verilmiş bir genc e laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan cok cok daha zordur bilirsiniz. Bu nedenlerden dolayı gittim bu evragı almaya. İlk önce bircok kişinin bildigi gibi yenimahalle metrosunun 150 mt ilerisinde ki tarım,su ürünleri ve hayvancılık müdürlüğünden sadece yenimahalle belediyesine bağlı olanlar alabiliyormuş bu belgeyi , ben çankaya belediyesine baglı oldugumdan saman pazarı karşısı Ziraaat Bankası üstünde belediyenin yeri var 3. katta oraya gittim.(Tabi bu bilgi uzun yuruyuşler ve telefon maratonundan sonra elime geçti ) Neyse gittim belge burdanmı alınıyor diye sordum evet dediler evrakları verim ama herkez olaydan bi haber sene basından beri 7 kişi gelmiş sadece evrak almaya. Bu belge gereklimi diyorum hem gerekli hem degil deniyor , jandarma oltalarınızı toplar ve agır ceza keser diyorlar.Peki diyorum evragı teslim edip bekliyorum ve bana sistemin bir haftadır calısmadıgını soyluyorlar.Evraklarımı bırakıp sistem calıstıgında gelmemi soyluyorlar.Peki haftasonu ben kamp a gidicem ve balık avlıyacagım nasıl olacak yakalanırsam diyorum?Cevap : Bilmiyorujm oluyor banghead tabi sinirleniyorum ama insanların caresiz bakışlarla kafalarını önlerine eğmelerini görünce onlara bişey soylıyemiyorum ,malum sistem bozuk. Neyse elle yazın diyorum olmaz diyorlar nufus bilgilerinize bilgisayarla ulaşmamız lazım diyorlar,ozaman ulaşın diyorum gene sistem bozuk,neyse uzun ugraşlar sonrası işlem 1saat i geçgin zamanda halloluyor fakat basımı gercekleştirecek yazıcı yok bu seferde kızmayım diyorum ama gelde kızma! Neyse sonunda oda oluyor 17 lira para ödeyip cıkıyorum.5 yıl geçerli amatör balıkçılık belgeme kavusuyorum. Tavsiyem , belgenizi almanız.Bircogumuzun emek ve yuklu meblalar karsılıgında aldıgımız olta takımlarımızı bir kaç yetki şaşkını cahil insana kaptırmasını istemem.Aslında işlemler bukadar zor degil fakat sistemin calışmaması işleri bukadar zorlaştırdı.Saygılarımla rast gele..
dediği gibi sistem bozuk adam gibi balık yakalayanları yakalanan balıkları denetlemek koskoca türkiye cumhuriyeti yötecilerine zor geliyor
En güzel cevabı kendileri vermiş aslında: Sistem bozuk. Geçmiş olsun diyelim, ama en azından zor da olsa çözmüşsün olayı. Bir de evrakları bırakıp bir hafta sonra gidip hala sistemin "bozuk" olduğunu öğrenmek, çok daha sinir bozucu olurdu. Ben de hala almadım. Bakalım nasıl bir macera olacak. Bir de şeye takıldım, belge 5 yıllık veriliyor diye biliyorum, ama ekteki kartın arka yüzünde "2 yıllık" yazıyor.
Aykut bey ben onu internet den örnek amaçlı bulup koydum 5 yıl geçerli normalde.Sanırım benim resmini koydugum ilk cıkan belgeler,şuan değişmiş,iyide olmuş yoksa 2 yıla o çektiğim eziyete yanardım.
2 fotoğraf ve kimlikle beraber azıcıkta teberrü. Bu teberrü bazı yerlerde 15 lira bazı yerlerde 20 lira gbi değişkenlik gösterebiliyor. Tarım il müdürlüklerinde 5-10 dakikada çıkartılabiliniyor. Tabii sistem bozuk değilse. hihi
İkametgahı çıkarttım muhtarlıktan para aldım yanıma nüfus cüzdanımı fotoğrafımı alıp gittim. Kütahyada oturuyorum ve burda bitane tarım ve köy işleri var. Gittim sordum amatör balıkçı belgesi almak istiyorum diye ilgilenen kişi yok Sinirlenip çıktım en iyisi ben bida gideyim tam olarak ikametgah nüfus cüzdanı para başka ne lazım bilmiyorum fotoğraf lazım galiba bilgilendirirseniz sevinirim.
Arkadaşlar kullandıkları bir fotoğraf ama siz iki adet bulundurun yanınızda,bunun yanı sıra ikametgah belgesi muhtardan veyahut nufus mudurluklerinden bir adet temin edin,birde nufus kayıt örneği alın (sistemde sorun varsa ikametgah ve nufus kayıt örneğine bakıp,belgeyi kalemle dolduruyorlar) ve birde dilekçe istiyorlar onuda işimkolay olsun orda ugraşmayım diyorsanız evde doldurup gıdın.il tarım ve su ürünleri müdürlüğüne diye başlık atın,altınada amatör balıkçılık belgesi almak için kurumunuza baş vuruyorum gereginin yapılmasını arz ederim yazın tarih atın altınada isim adres ve imza atın götürün.Bunların hepsi hazır olur ise sistem çalışmasa bile elle doldurup veriyorlar belgeyi. Birde en önemli şeyi unutuyordum arkadaşlar,oraya gitmeden birkaç saat önce anti depresan hap için , yok ben vucuduma kimyasal sokmam diyende yoga yapsın gitsin.Yoksa sinir kırizi geçirmek içten bile degil. Umarım benim kadar uğraşmazsınız.Akif kardeşim , kütahyayı bırak ankarada yasanın çıktığı ilde bile birçok memur bu durumdan haberdar degil,o nedenle iyce arastır sor.Yok diyorlar ise kurumdan başvuruda bulundugun fakat böyle bir belgenin olmadıgını beyan ettiklerine dair yazılı ,imzalı ve özelliklede kurum kaşeli bir belge mutlaka al ve yanında taşı.Yoksa jandarmaya laf anlatamazsın başın agrır.
Bence yanınıza tebliği alın. Tebliğde bu belgenin alınması yada bulundurulması mecbur değildir. Ceza yazacak arkadaşa tebliği gösterirsiniz. Anlamıyorsa o kişiyi şikayet edersiniz.
Ahmet bey burası türkiye oltaların gittikten ve cezayı yedikten sonra istediğiniz kadar şikayet edin.Hiç bir sonuç alınmıyor.Forumlarda da oltaları alınan arkadaşlar şikayetlerin bir sonuç getirmediğini dile getirmişler .
Hürkan abi ben bu dilekçeği bugün hemen yazem yarında öğleden önce işleri halledip öğleden sonra gidem bidaha sağol abi bilgilendirdiğin için Allah herkeze SABIR versin
<<<<<net ve kesin olarak söylüyorum. Ben yasal şekilde avlanırken hiç kimse benim olta iğnemi dahi alamaz. Yok öyle memleket.
S.a hocam sende bana tebliğin linkini falan yollayabilirmisin ben onu yazıcıdan çıkarıp jandarmaya gösteririm. Başka yapcak bişey yok idk
Sitenin ilk giriş sayfası olan ANA SAYFA da, Anadolu marketin reklam linkinin hemen üstünde '' TEBLİĞ 3/2 var. Gerekli bilgi ve çıktıyı buradan alabilirsin.
Ben İstanbul Kartal ilçe tarım müdürlüğünden 1 resim, kimliğim ve 17 TL karşıljğında 10 dakikada aldım, ikametgah falan da istemediler.. dilekçenin hazır örneği var orda sadece isim soyad ve imza atıyorsunuz hepsi bu.. tavsiyem gitmeden önce telefonla arayıp neler gerektiğini teyit edin, yerine göre farklı istekler olabiliyor.. mesela ikametgah isteyen var istemeyen var..