Amatör balıkçı heycanlıdır.Haftalarca havanın düzelmesini bekler. Gidilecekse balığa,o gece göze uyku girmez.Saatlerce takımlarla uğraşır. Çocuk gibidir onlarla oynarken.Alışveriş merkezlerinde gözler hep av malzemeleri reyonunu arar.Her boş zamanda mutlaka balık fotoğraflarına bakılır. O hafta gidilemediyse balığa,hemen gelecek haftanın planı yapılır. Rüyada balık yakalamayan yoktur.Hep kaçırılır,ama vazgeçilmez. Çocuğa ilk öğretılecek şey balıktır.Onunla yapılacak ilk ava paha biçilmez. Hayat denizdir,hayat göldür,hayat akarsudur. İstedim ki,bu başlıkta balıkçılık deyınce gözümüze çarpan balık dışındaki ilginç şeyleri paylaşalım.Zaman zaman bakıp balıkçılık sevdası ile hayatımızda ne ilginç şeyler varmış deyip biraz gülümseyelım... Peki..Bize amatör balıkçılığı hatırlatan şeyler nelerdir?? 1-Pancar Motor! 2-Çapa!! 3-Veeee...Balıkavi.net!!
Valla motor, çapa ve t-shirt konusu doğru ama ilk başta yazdıkların daha da doğru. Rüyamda kaçırdıklarımı bir Allah biliyor bir de ben. Hele bir gece rüyamda, tatlı su avı ile ilgim olmamasına rağmen, bir köprü üzerinden öyle büyük sazanlar tuttum ki anlatamam. Hani şu yurt dışından fotolar alıp sitede yayınlıyoruz ya bazen, onlar yanında solda sıfır kalır. Gerçekte tutsam kesin dünya rekoru olarak kayda geçerlerdi. Olta da normal oltam yani, üzerinde ince misina ile. Ve de çekerken hiç zorlanmadım balıkları, izmarit tutar gibiydi.
sennur sana üç vakte kadar kısmet var orta boylu ve birazda saç sorunu var gibi rüyandan bu anlaşılıyor
ufuk kardeşim amatör balıkçılık bir yaşam tarzıdır asfaltta gördüğü su birikntisinde bile balık aramaktır oltayı misinayı ve iğneyi dünyadaki herşeyin önünde tutmaktır
Çalmayı başaramadığım gitarımın çantasını gördüğümde hep balık aklıma geliyor. Neden acaba Balığa giderken Desperado havasına girer şarkı da söylerim: Me gusta tocar guitarra, me gusta cantar el son
bunun üzerine bende bir hikaye anlatıyım başımdan geçen büyük çekmece gölüne balık için gidiyordum ilk defa yanımda bir arkadaş göllerde avlanan ve iki kişi daha hazerfanın oralarda biryer bir su birinkintisinden geçiyorduk ki o gölerde avlanan arkadaş işte burda süper turna olur dedi esasında o sadece yağmur suyunun birikimi idi o an bizi afra satan arkadaşın bu işi çakmadığını anlamış oldum ama onunla daha sonra 3 kere daha balığa giitiim birşey tutamadım ama zekli oluyodu piknik felan iyi oluyordu şimdi dese yine giderim çünkü iş yerinde beraber çalışıyoruzbalıkta bahenemiz
Balığa gideceğim günün öncesi kesinlikle uyuyamam. Uyumaya çalışırken gözümün önünde balıklar uçuşuyor, tam uyuyacakken de tasma atar hoplayarak uyanırım. Allah biliyor daha neler neler. Balığa gidemediğim uzun zamanlar olursa resmen psikolojim bozuluyor daha bunalımlı daha sinirli bir hale geliyorum. Denizin kenarına geldiğim anda hepsi geçiyor.
arkadaşlar ne güzel anlatıyorsunuz. 50 yaşındayım, 45 yıldır balık tutuyorum ve inanın sevdam hergün biraz daha artıyor. sizleri okudukça ''tek deli ben değilim'' diyorum,ne güzel. yıllarca tek başıma dağlara ormanlara, derelere, göllere gittim. katillerle, kaçaklarla ve daha kimlerle bilseniz balık tuttum. kimi zaman balık tutuyor olmam benim kurtarıcım oldu. kimi zaman ayarttığım arkadaşlarımın eşleriyle ailemin arası bozuldu hepsi benim için unutulmazlar arasında yerini aldı. eşim 22 yıl önce ''seni tek celsede boşarım'' demişti (ki o zaman c. savcısı idi) ''adresim belli ......gölün başındayım. ilamı bekliyorum'' dedim. 22 yıldır rahatım. haftanın 6 günü onların( eş ve iki kızımın ) 1 tam günü benim . adil bir düzen kurduğumu düşünüyorum Ne dersiniz?
Ben ilk balıkla 5 yaşımda tanıştım bakırköy sahilinde yakaladığım irice bir istavritti ogünden beri her balığa çıkışımda aynı heyecanı yaşarım babam ve halil,alkım,vahit amca gibi usta olta balıkçılarından öğrendiklerimi hala devam ettirmekteyim çalışırken ancak hafta sonları gidebiliyordum hele birde hafta içi düzgün olan hava hafta sonunda bozdumu benimde sinirler bozulurdu tabiki emekli olunca böyle bir sorunum kalamadı hele birde iyi anlaştığım arkadaşlarla gidince keyfi bir başka oluyor balık dönüşü kulanılan takımları tatlı su ile yıkamak onarmak yenilerini yapmak ne güzel bir iştir öyle değilmi herkese büyük balıkı avlar dilerim rastgele
Yaşadığım hayatı kapatıp yeni bir yaşama geçmek.. Güneşin batışını keyifle izleyip,uykusuz gözlerle tekrar karşılamak Ellerimin yemi tutamayacak kadar üşümesi,el kadar gölge arayan gözler Hasretle kamışın eğilmesini beklemek Pilli radyodan çalan ama asla dinlenmeyen bir müzik Eskiden diye başlayan trofesi eksik olmayan hikayeler Bir bardak sıcak çay,bir dost, biraz muhabbet Sonra bu hayatı kapatıp yollara düşmek Şehre,kalabalığa dalmak ,gardını alıp mücadeleye başlamak. Benim aklıma gelenlerde bunlar.....
Arkadaşlar hepinize katılıyorum.Ben eşime balığı sevdirmeye çalıştım.Sevdm ama ben aşırıya gidince bende bir raatsızlık sezdi.Benimde balığa gitmememi isted.Bunun için avga cıkardım cok kapıyı carpıp gittim.En sonunda bir piskologa gittik.Ve malesef anti depresif teşhisi koydu bana güldüm.Evet balık bir hastalık kabullenyorum.Şuan eşim hamile kesinlikle 2-3 sene balığa gitmiycez diyor.O zaman ben kafayı çizerim.Kaçma yöntemleri arıyorum kendime.Ve bugün evdeyim öğleden sonra hava güzel olursa balığa gdicem.Rüyamda da köpek balığı tuttuğumu görüyorum hep
Balık uğruna bir araba devirdim, ama hala akıllanmadım. Balık uğruna diz boyu çamura battım, ama hala akıllanmadım. Balık uğruna 3 saat suyun içinde kaldım, sonra iki hafta ateşler içerisinde yattım, ama hala akıllanmadım. Balık uğruna tinercilerle kavga ettim, çok şükür bir şey olmadı, ama hala akılanmadım. Akıllanmaya da pek niyetim yok gerçi, etrafta o kadar akıllı varken biraz farkım olsun. Balık avı bence sadece balık tutmak değil. Balık avı doğa sevgisi demek, disiplin demek,sabır demek, arkadaşlık demek, aile ortamı demek, güzel memleketimin saklı cenetlerini gezip keşfetmek demek. Oltam ve çöp poşetim arabanın bagajında hep hazır bekler. "Oltayı anladık ama çöp poşeti ne iş?" derseniz, doğaya herkes saygı göstermiyor, eline geçeni hemen yere atıyor, birilerinini bu çöpleri toplaması lazım; değil mi ama?
çapa görmek istemiyoruuuuuuum. sabah 5 ten gece 1 e kadar avlandık artık soğuktan ellerimizi hissetmiyoruz bacağımızı oynatacak mecalimiz kalmadı açlık susuzlukta cabası. tam gidelim diyoruz bi çupra çekiyorum 1kg nin üzerinde. 3 saat daha duruyoruz tam çuprada bitti diyoruz 2 tane erkek mercan çekiyoruz e hadi biraz daha duralım derken saat gece 1 en genç ve en önde oturanda benim. çapa ihalesi bana kaldı. 250 metre üstü var altı yok. artık çapanın ipini bir kulaç önden tutuyom kendimi geriye doğru bırakıyom düşmeye yakın bi kulaç ilerden tutup aynı işlemi gerçekleştiriyorum. en sonunda çapa göründü... eve geldigimde 2 gün boyunca uyumusum
Nefis Terbiyecisi Merhaba Arkadaşlar, Birkaç kelam da ben edeyim bari. Yaklaşık 3,5 senedir balık tutuyorum. Balık tutmadan geçen yıllarıma çok esef ediyorum. Balık tutmanın nefsimi terbiye ettiğini, bana sabretmeyi öğrettiğini farkettim. Aslında sabırsız, tezcanlı bir insanım ancak iş balık tutmaya gelince sabrım artıyor. Yoksa, dakikalarca dolanan çaparileri ayırmakla, her biri adeta bir balık profesörü!! olan amatör arkadaşların nutuklarını dinlemekle başedemezdim Bir de şunu söylerim hep: Özellikle çapariyle istavrit avlarken, oltayı kıyıya çektiğimde her bir köstekte birer tane bilezik olsa ancak herbirinde bir istavrit tutmuş kadar sevindirir beni. Abartmıyorum, sahiden düşümcem bu.
Bu sitedeki neredeyse herkes,aynı duyguları yaşıyor ki,burada bu kadar şey paylaşabiliyoruz...Yoksa çok merakı,bilgisi olmayan birine desem ki,balık için 500 km yol gidiyoruz bazen,100 ytl ilk yem,200 ytl lik malzeme alıyoruz...Tekne kiralıyoruz,ya da satın alıyoruz belkı senede 10 kez kullanamadan...Evde çoluk çocuk kalıyor,bayramın birinci günü el öpüp ikinci gunu sabah balıklara koşuyoruz..v.s v.s. anlatsam,elbette inanmaz ya da ne der..Derlerse desınler
Ufuk abiii senii çokk iyiii anliyorum. Benimde düsüncelerim aynii ben şöyle diyeyim'' Balıkçının halinden Balıkçı anlarr''... Balık avcılıgından anlamayanlar iste o kadar masraf yapcagına o kadar yol yapcagina pazardan kaç kilo balik alirsin diye konusanlar var ama.. Pazardan balık almak degil konu bence balık tutmusum tutmamısım önemli değil. Önemli olan dogayla iç içe oluyorsun güzel, yerler görüyosun ve tabiki birde Balık da tutunca cok güzel oluyorr